Onze categorieën
Over onsContact

Breng je Haar in Model met de Beste Krulborstel

Kylie Goutziers
Auteur: Kylie Goutziers
Published 28.09.2021 - Updated 13.06.2022
Breng je Haar in Model met de Beste Krulborstel

Gebruik jij altijd de beste krultang, stijltang, borstel en/of een föhn om je haar in model te brengen? Tegenwoordig creëer je nog makkelijker een mooie haarlook met een krulborstel. Geen gedoe meer met verschillende apparaten, want de krulborstel doet al het werk. Ben je geïnteresseerd in dit alles-in-een apparaat? Lees dan verder hoe jij de beste krulborstel uitkiest. Bekijk ook hieronder alvast de top 5!

Wat is een krulborstel?

Een krulborstel is een borstel, een föhn en een krultang in één. Zo breng je eenvoudig je haar in model. Het lijkt op een borstel, maar door de hete lucht föhn je het droog, terwijl je mooie golven of slag maakt. Dit bespaart tijd, moeite en geld! Je hoeft niet meer naar een professionele kapper om een mooie haarlook te krijgen, want met een krulborstel doe jij het helemaal zelf.💁‍♀️

Waarom een krulborstel kopen?

Door de hete lucht van de krulborstel behoudt je haar veel volume, wordt het voller en zit het mooier. Krul- en stijltangen werken iets preciezer en geven strakkere krullen, maar je drukt je haar sneller plat en veel volume gaat eerder verloren. Daarnaast gebruik je een krulborstel prima bij vochtig haar, wat met een stijl-of krultang niet kan, omdat je daardoor je haar beschadigt.

Hitte is slecht voor je haar, maar een groot voordeel aan de krulborstel is dat je je haar in vergelijking tot een stijl- en krultang minder beschadigt! Dit komt doordat warme lucht niet zo heet wordt als de platen van een stijltang.

Andere krulmethodes

Wil liever strakke krullen in plaats van golfjes of slag? Dan is het wellicht beter om de beste krultang of stijltang te kopen. Voor mooie krullen zonder hitte schaf je de beste krulset aan. Zoek je alleen iets om je haar mee te drogen? Dan is een föhn of een goede droogkap wat jij zoekt! Gebruik de beste droogshampoo om je haar nog beter in model te brengen.

5-in-1 Föhnborstel Aestra Keramische Borstel

5-in-1 Föhnborstel Aestra Keramische Borstel
Roterende borstel: Ja
Materiaal: Metaal, Nylon, Plastic
Materiaal borstelharen: Kunststof
Aantal warmtestanden: 3
Intrekbare borstelpennen: Ja
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm
Materiaal borstelharen: Kunststof
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm
Met evenredige luchtverplaatsing: Nee
Bekijk op Bol.com

BaByliss Air Style 1000 Föhnborstel

BaByliss Air Style 1000 Föhnborstel
Roterende borstel: Nee
Materiaal: Plastic, Kunststof
Materiaal borstelharen: Kunststof
Aantal warmtestanden: 2
Intrekbare borstelpennen: Nee
Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter
Materiaal borstelharen: Kunststof
Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter
Met evenredige luchtverplaatsing: Ja
Bekijk op Bol.com

BaByliss Perfect Finish AS126E

BaByliss Perfect Finish AS126E
Roterende borstel: Nee
Materiaal: Kunststof
Materiaal borstelharen: Everzwijnhaar
Aantal warmtestanden: 3
Intrekbare borstelpennen: Nee
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm
Materiaal borstelharen: Everzwijnhaar
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm
Met evenredige luchtverplaatsing: Ja
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

Krulborstel: Hoe maak ik de beste koop?

Er zijn veel verschillende krulborstels die elk net een ander effect geven. Zo zorgen sommigen voor meer volume en anderen voor meer krul. Het is maar net wat voor effect jij wilt. Lees hieronder waar je op let wanneer je een krulborstel koopt en hoe jij de beste krulborstel kiest die aan al jouw wensen voldoet!

Type haar

Iedereen heeft weer ander haar. Welk haartype jij hebt, bepaalt welke eigenschappen van een krulborstel het beste voor jouw haar zijn. Heb je gewoon haar? Dan kies je wat jij zelf het fijnst vindt.

Dun en fijn haar: kies voor een dunne krulborstel waarbij je zelf de temperatuur kan instellen, want dun haar beschadigt snel door hitte.

Dik haar: neem een dikke krulborstel met voldoende vermogen om je haar in model te brengen, want met een laag vermogen duurt het langer om dik haar in model te krijgen. Elk type borstelhaar is geschikt, maar nylon is het beste voor dik haar.

Beschadigd haar: kies voor een krulborstel waarbij je zelf de temperatuur kan instellen, zodat je jouw haar niet nog meer beschadigt. Daarnaast is een keramische krulborstel goed voor dit type haar, omdat die de warmte gelijkmatig verdeelt. Kies bij voorkeur voor borstelhaartjes van zwijnenhaar.

Pluizig of statisch haar: neem een krulborstel met ionentechnologie, want deze technologie maakt je haar glad en vermindert pluizig of statisch haar. Neem geen borstelhaartjes van kunststof.

Het materiaal

Krulborstels zijn gemaakt van kunststof, titanium, plastic, keramiek of hebben een keramische coating. Krulborstels van keramiek of met een keramische coating beschermen je haar tegen de hitte, doordat ze de warmte evenredig verdelen. Krulborstels van kunststof, plastic of met een keramische coating zijn goedkoper, maar gaan minder lang mee. Krulborstels van keramiek of titanium gaan het langste mee, maar zijn wel duurder.

Het materiaal van de borstelhaartjes is iets waar je niet snel op let, maar de soorten borstelhaartjes verschillen in kwaliteit en comfort. Er zijn borstelhaartjes van kunststof, nylon en everzwijnhaar. Het effect verschilt niet veel per soort, maar het comfort wel. Wellicht vindt jij kunststof borstelhaartjes wel te hard of borstels met everzwijn haartjes niet fijn. Dit is een kwestie van uitproberen.

Daarnaast verschilt de kwaliteit per type borstelhaar. Zwijnenhaartjes zijn van hoge kwaliteit en ideaal voor mensen met fijn, breekbaar en statisch haar. Kunststofhaartjes zijn harde pinnen. Dit maakt ze hygiënischer, maar wel breekbaarder bij regelmatig gebruik. Nylonhaartjes zijn zacht en lijken op everzwijnenhaar. Het is synthetisch en geschikt voor dik haar.

Ionentechnologie

Naast het materiaal is het belangrijk om te kijken of de krulborstel ionentechnologie heeft. Ionentechnologie is net als een keramische coating een extra eigenschap die je haarconditie verbetert. Een krulborstel met deze technologie geeft negatieve ionen af, wat je haar doet glanzen, minder statisch maakt en minder pluizend maakt.

Krulborstels met ionentechnologie zijn meestal iets duurder, maar het scheelt niet veel. Wat mij betreft is het de moeite waard!

Persoon met krullen in het haar en een een wit topje aan. De achtergrond is roze.

De diameter

De diameter geeft aan hoe dik de borstel is. De dikte van de borstel bepaalt het effect; een dikke krulborstel geeft bijvoorbeeld grovere krullen dan een dunnere krulborstel.

Naast het gewenste effect vertelt je haartype ook wat voor dikte het beste bij je past. Zo zijn dunne krulborstels (tussen de 30 en 40 mm) geschikter voor mensen met kort tot middellang haar of dun haar. Dikke borstels (dikker dan 40 mm) zijn juist geschikt voor mensen met lang haar of mensen die al volume hebben in hun haar.

Roterende borstel

Bij sommige krulborstels maak je zelf een draaiende beweging om te krul erin te krijgen, maar bij krulborstels met een roterende borstel hoeft dat niet. Die borstels maken draaiende bewegingen zodat de krul erin komt. Je hoeft de borstel alleen maar langs je haar te halen en de krulborstel doet de rest.

Intrekbare haartjes

Ben jij bang dat je haar vast blijft zitten in de borstel? Dan is een krulborstel met intrekbare haartjes de ideale oplossing. Deze haartjes trekken zichzelf in, zodat je haar niet in de knoop komt en vast blijft zitten.

Temperatuurstanden

Een hogere temperatuur werkt sneller, maar het doet je haar geen plezier. Bij een krulborstel met meerdere temperatuurstanden stel je zelf de temperatuur in, zodat je je haar beschermt tegen onnodige hitte. Gebruik bijvoorbeeld zo vaak mogelijk een lage temperatuur, maar een hogere temperatuur wanneer je haast hebt.

Bij sommige krulborstels stel je het aantal graden zelf in, maar bij de meesten kies je voor een hoge, lage of middelmatige temperatuurstand. Met een display lees je de temperatuur van de borstel af. Wanneer je een krulborstel met een koude lucht functie (cool shot) hebt, gebruik je die als je look af is. Hierdoor blijft je haarlook beter in model.

Automatische uitschakelfunctie

Kies bij voorkeur voor een krulborstel met een automatische uitschakelfunctie. Een krulborstel met deze handigheid schakelt na enkele minuten uit wanneer je hem niet meer gebruikt. Hiermee voorkom je brandplekken of wellicht zelfs een brand als je de krulborstel per ongeluk aan laat staan!🔥 Deze functie is vooral voor de veiligheid, daarom adviseer ik je om hier niet op te besparen.

Meerdere opzetstukken

Tegenwoordig zijn bij veel krulborstels meerdere opzetborstels inbegrepen. Je wisselt eenvoudig van opzetstuk voor een ander effect. Zo heb je dikkere opzetstukken voor meer volume, dunnere opzetstukken voor meer slag, een föhnopzetstuk om alleen je haar te föhnen of een krultangopzetstuk voor strakke krullen. Het is niet nodig om verschillende apparaten aan te schaffen, want een alles-in-een krulborstel met meerdere opzetstukken biedt genoeg variatie.

Snoer

De snoerlengte is handig om te weten voor het gebruiksgemak. Een kort snoer is wellicht te krap en zorgt voor moeilijkheden. Een lang snoer is misschien onhandig. Kijk vooral in welk stopcontact jij de krulborstel wilt doen en hoeveel snoer je daarvoor nodig hebt. Over het algemeen is een langer snoer fijner dan een te kort snoer. Er zijn zelfs draadloze modellen. Hier betaal je meer voor, maar je krijgt er extra gebruiksgemak voor terug.

Gewicht

Een te zware krulborstel is niet ideaal, omdat je hem een aardig tijdje vasthoudt. Ik heb met mijn kippenkracht soms al last van mijn armen als ik een kwartiertje mijn haar krul. Neem zeker geen zware krulborstel als jij hier ook snel last van hebt. Vooral bij regelmatig gebruik zoek je een lekker lichtgewicht model.

Persoon met golfjes in het haar staat buiten en rijkt met handen naar het haar.

Prijzen

Krulborstels vind je in verschillende prijsklassen. Zo heb je een luxe borstel rond de €100 en een simpele voor slechts €20 euro. Gemiddeld is een goede krulborstel relatief betaalbaar, want het kost tussen de 25 en 50 euro. Hoe meer opties en functies de krulborstel heeft, hoe meer geld je ervoor betaalt.

De 5 beste krulborstels op een rij

1. 5-in-1 Föhnborstel Aestra Keramische Borstel

1. 5-in-1 Föhnborstel Aestra Keramische Borstel
Roterende borstel: Ja
Snoerlengte: 2 m
Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Opzetkam, Ronde krulborstel
Materiaal: Metaal, Nylon, Plastic
Materiaal borstelharen: Kunststof
Aantal warmtestanden: 3
Intrekbare borstelpennen: Ja
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm
Materiaal borstelharen: Kunststof
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm

2. BaByliss Air Style 1000 Föhnborstel

2. BaByliss Air Style 1000 Föhnborstel
Roterende borstel: Nee
Snoerlengte: 2.5 m
Meegeleverde accessoires: Blaasmond
Materiaal: Plastic, Kunststof
Materiaal borstelharen: Kunststof
Aantal warmtestanden: 2
Intrekbare borstelpennen: Nee
Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter
Materiaal borstelharen: Kunststof
Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter

3. BaByliss Perfect Finish AS126E

3. BaByliss Perfect Finish AS126E
Roterende borstel: Nee
Snoerlengte: 2.2 m
Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Ronde krulborstel
Materiaal: Kunststof
Materiaal borstelharen: Everzwijnhaar
Aantal warmtestanden: 3
Intrekbare borstelpennen: Nee
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm
Materiaal borstelharen: Everzwijnhaar
Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm

4. Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond Keramische

4. Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond Keramische
Roterende borstel: Nee
Snoerlengte: 2 m
Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires
Materiaal: Keramische coating
Materiaal borstelharen: Nylon
Aantal warmtestanden: 3
Intrekbare borstelpennen: Nee
Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter
Materiaal borstelharen: Nylon
Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter

5. AGERMANN 4-in-1 Föhnborstel Keramische Magic

5. AGERMANN 4-in-1 Föhnborstel Keramische Magic
Roterende borstel: Nee
Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires
Materiaal: Keramische coating
Materiaal borstelharen: Nylon
Aantal warmtestanden: 3
Intrekbare borstelpennen: Nee
Minimum diameter krulborstel: Normaal - 3 - 4 cm
Materiaal borstelharen: Nylon
Minimum diameter krulborstel: Normaal - 3 - 4 cm

Veelgestelde vragen over krulborstels

De antwoorden op veelgestelde vragen over krulborstels lees je hieronder.

Hoe werkt een krulborstel?

Bij de meeste krulborstels creëer je met hete lucht golven in het haar. Je borstelt je haar eerst grof door, zodat de krulborstel niet vast komt te zitten. Daarna breng je eventueel een heat protector aan om je haar te beschermen en vervolgens haal je de krulborstel door je haar. Soms moet je zelf een draaiende beweging maken en soms maakt de krulborstel die beweging voor je. Ga plukje voor plukje langs heel je haar met de krulborstel.

Wat is het verschil tussen een krulborstel en een krultang?

Een krultang gebruik je alleen om je haar te krullen. Een krulborstel is geschikt om je haren te borstelen, te drogen en in model te brengen. Het grootste verschil is dat een krulborstel meestal hete lucht gebruikt, terwijl een krultang de platen verwarmt om de krullen te maken. Met een krultang is het mogelijk om strakke pijpenkrullen te maken, maar met een krulborstel is dat niet mogelijk.

Is de warmte van een krulborstel slecht voor je haar?

Ja, door hitte droogt je haar uit en breekt het sneller af. Om de schade aan je haar te beperken kan je een heat protector aanbrengen, een lage temperatuurstand gebruiken en niet dagelijks je haar stijlen met hitte. Een krulborstel is in vergelijking met een krultang wel beter voor je haar.

Welke krulborstel moet ik hebben?

De beste krulborstel is een persoonlijke keuze en kan ik niet voor je bepalen. Wel kan ik je helpen om een goede keuze te maken! Daarom vind je hieronder de beste krulborstels en hun belangrijke eigenschappen nog eens hieronder.

Roterende borstelMateriaalMateriaal borstelharenAantal warmtestandenIntrekbare borstelpennenMinimum diameter krulborstelType haarOpwarmtijdAantal temperatuurstanden
15-in-1 Föhnborstel Aestra Keramische BorstelJaMetaal, Nylon, PlasticKunststof3JaKlein - 2 - 3 cm
2BaByliss Air Style 1000 FöhnborstelNeePlastic, KunststofKunststof2NeeGroot - 4 cm groter
3BaByliss Perfect Finish AS126ENeeKunststofEverzwijnhaar3NeeKlein - 2 - 3 cm
4Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond KeramischeNeeKeramische coatingNylon3NeeGroot - 4 cm groter
5AGERMANN 4-in-1 Föhnborstel Keramische MagicNeeKeramische coatingNylon3NeeNormaal - 3 - 4 cm

5-in-1 Föhnborstel Aestra Keramische Borstel

Roterende borstel: Ja

Materiaal: Metaal, Nylon, Plastic

Materiaal borstelharen: Kunststof

Aantal warmtestanden: 3

Intrekbare borstelpennen: Ja

Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm

BaByliss Air Style 1000 Föhnborstel

Roterende borstel: Nee

Materiaal: Plastic, Kunststof

Materiaal borstelharen: Kunststof

Aantal warmtestanden: 2

Intrekbare borstelpennen: Nee

Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter

BaByliss Perfect Finish AS126E

Roterende borstel: Nee

Materiaal: Kunststof

Materiaal borstelharen: Everzwijnhaar

Aantal warmtestanden: 3

Intrekbare borstelpennen: Nee

Minimum diameter krulborstel: Klein - 2 - 3 cm

Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond Keramische

Roterende borstel: Nee

Materiaal: Keramische coating

Materiaal borstelharen: Nylon

Aantal warmtestanden: 3

Intrekbare borstelpennen: Nee

Minimum diameter krulborstel: Groot - 4 cm groter

AGERMANN 4-in-1 Föhnborstel Keramische Magic

Roterende borstel: Nee

Materiaal: Keramische coating

Materiaal borstelharen: Nylon

Aantal warmtestanden: 3

Intrekbare borstelpennen: Nee

Minimum diameter krulborstel: Normaal - 3 - 4 cm

Conclusie

Nu weet je alles over krulborstels en hoe je de beste keuze maakt. Heb je nog vragen of juist tips? Laat het dan gerust weten in een reactie! Bedankt voor het lezen. 😄

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu