Onze categorieën
Over onsContact

Stevige Krullen met de Beste Krulset

Amber Christen
Auteur: Amber Christen
Published 29.10.2021 - Updated 25.10.2022
Stevige Krullen met de Beste Krulset

Ben je ook zo dol op krullen in je haar, maar heb je die niet van nature? Gelukkig zijn daar allerlei handige hulpmiddelen voor, waaronder krulsets. Misschien denk je meteen aan een oudere dame met krulspelden in haar grijze haar, maar dat is helemaal niet nodig. Krullen zijn tijdloos! Lees hier alles over de beste krulset en vind de perfecte set voor jou!

Waarom een krulset kopen?

Je denkt misschien: waarom zou ik met krullers/rollers in mijn haar gaan zitten als ik ook een krultang kan gebruiken? Er zijn inderdaad allerlei alternatieven die je misschien minder met je oma van tachtig associeert. 👵 Toch heeft een krulset heel wat voordelen ten opzichte van andere methodes! Dat is ook precies de reden dat ze nog steeds gebruikt worden.

Misschien herinner je de droogkap van je oma nog wel. Gelukkig is een goede droogkap tegenwoordig compact en eenvoudig in gebruik, waardoor je deze techniek gemakkelijk thuis gebruikt.

Toch zijn krulsets nog steeds compacter: ze zijn er voor alle haartypes en voor krullen van allerlei groottes. Zo maakt het niet uit of je lang of kort haar hebt en grove of fijne krullen wilt. Voor iedere wens is er een krulset!

Ook is het effect van een krulset sterker dan van andere apparaten waarmee je krullen maakt. Dit komt door het relatief lange contact van de rollers met het haar, waardoor je krullen de hele dag blijven zitten! Is het juist de bedoeling dat je geen stevige krullen hebt of ben je meer op zoek naar een apparaat om volume mee te creëren? Dat kan ook met een krulset, maar kijk ook eens naar een goede föhn of lees ons artikel over de beste krulborstel!

Is een krulset toch waar je naar op zoek bent? Onze top 3 keuzes staan hieronder uitgelicht, gevolgd door een handige koopgids!

INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

Revlon Perfect Heat Ceramic

Revlon Perfect Heat Ceramic
Aantal warmtestanden: 3
Bekijk op Bol.com

BaBylissPRO Nano Titanium Spring

BaBylissPRO Nano Titanium Spring

Krulset: Hoe maak ik de beste koop?

Ik lichtte net al een tipje van de sluier op door haartypes en krulgroottes te benoemen, maar dat is niet alles waar je op moet letten! Om je op weg te helpen in je zoektocht, zet ik alle handige specificaties voor je op een rijtje.

Lang of kort haar?

Een belangrijke vraag is of je kort, halflang of lang haar wil krullen met je toekomstige krulset. Of misschien wel allemaal als je vaak van kapsel wisselt? Veel krulsets zijn geschikt voor alle haartypes, maar er zijn uitzonderingen. Lang haar heeft meer hitte nodig dan korter haar, simpelweg omdat het zwaarder is en daarom makkelijker uitzakt.

Iets wat helpt bij het krullen van lang haar: krulsets die gebruikmaken van keramische warmte-elementen. Het gebruik van keramische warmte-elementen in de keramische rollers zorgt ervoor dat ze snel op temperatuur komen en de hoge temperatuur ook goed vasthouden. Daardoor worden je krullen beter gefixeerd en blijven ze langer in model, ook met lang haar!

Daarnaast is er ook nog de zogenaamde 'ionentechnologie'. Deze technologie zorgt ervoor dat je haar glanst en niet gaat kroezen. Negatieve ionen sluiten je haarschubben, waardoor je haar er minder pluizig uitziet. Dat is natuurlijk wel zo mooi!

Het resultaat is echter ook afhankelijk van je haarstructuur en je kunt het daadwerkelijke effect in twijfel trekken. Het is aan jou of je hier waarde aan hecht en hier extra geld voor wilt neerleggen.

Grove of fijne krullen?

Een andere vraag die je jezelf stelt: wil je grove of juist fijne krullen maken? De grootte van de krullers in combinatie met je haartype bepaalt hoe grof of fijn je krullen uiteindelijk zijn. Prachtige krullen kunnen grof of klein zijn, het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Voor kort en halflang haar geldt: gebruik geen XL-krullers als je echte krullen wil maken. Het enige wat je met grote rollers doet, is het creëren van volume. Wil je echte krullen? Dan zijn middelgrote of kleine rollers de betere optie. Hoe kleiner de kruller, hoe fijner de krullen! XL-krullers zijn wél geschikt voor het maken van krullen in lang haar.

Meestal gebruik je, voor een natuurlijk resultaat, een combinatie van rollers van verschillende groottes. Zo gebruik je bijvoorbeeld voor kleine plukjes onderin je haar de kleinste rollers.

Materiaal van de platen

Keramieken rollers komen veruit het meest voor. De hitte van de rollers wordt het beste over de rollers zelf en over je haar verdeeld, waardoor je mooie lokken zo weinig mogelijk schade oplopen.

Hierbij geldt dat volledig keramieken krullers de hitte beter verdelen dan rollers met enkel een coating van dit materiaal. Zeker met fijn haar dat niet goed tegen hitte kan, kies je daarom het liefst voor volledig keramieken rollers.

Titanium is een ander veelvoorkomend materiaal. Dit is in vergelijking goedkoper, maar verdeelt de hitte minder gelijkmatig. Voor dik haar is dit een minder groot probleem dan voor fijn haar, maar idealiter bespaar je ook je volle bos hitteschade door voor keramiek te gaan.

Afbeelding van blond haar met slag erin.

Meegeleverde krullers en accessoires?

Het is afhankelijk van je haarlengte en het gewenste resultaat welke rollers je nodig hebt. Bij de meeste sets worden standaard een aantal rollers in verschillende formaten meegeleverd, vanwege de combinatie van rollers die je nodig hebt voor het beste resultaat. Er zijn ook sets met bijvoorbeeld alleen XL-krullers te koop.

Daarnaast krijg je bij sommige krulsets ook klemmen en pinnen om bijvoorbeeld de rollers mee vast te zetten. Zulke accessoires zijn overbodig als je zelf al van alles in huis hebt, maar anders zijn ze wel zo handig!

Instelbare temperatuur

Voor de gemiddelde gebruiker is het misschien niet nodig, maar bij sommige apparaten kun je de temperatuur instellen. Een instelbare temperatuur kan helpen om stevigere krullen te krijgen. Soms geeft dat net even de boost die je nodig hebt!

Over het algemeen geldt dat een temperatuur van ongeveer 200°C prima geschikt is om je haar mee te krullen. Heb je nu erg fijn haar? Dan is een temperatuur van 10-20 graden minder vaak ook al voldoende. Heb je dikker haar? Dan kan een paar graden meer een beter resultaat opleveren.

De 5 beste krulsets op een rij

1. INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

2. Revlon Perfect Heat Ceramic

2. Revlon Perfect Heat Ceramic
Aantal warmtestanden: 3

3. BaBylissPRO Nano Titanium Spring

3. BaBylissPRO Nano Titanium Spring

4. Chi Spin N Curl

5. Conair Instant Heat 1 1/2-Inch

5. Conair Instant Heat 1 1/2-Inch

Veelgestelde vragen over krulsets

Is een krulset schadelijk voor je haar?

Zo lang je jouw krulset op de juiste manier gebruikt is het niet schadelijk voor je haar. Mocht je er toch aan twijfelen, kies dan voor een set met keramieken platen en koop eventueel een product dat je haar tegen hitte beschermt, zoals een heat protector.

Hoe gebruik je een krulset?

Laat de krullers opwarmen in de meegeleverde bak. Dit kan even duren, dus zet het apparaat op tijd aan! Daarna spuit je wat haarlak op je haar en rol je de krullers in. Let erop dat je altijd naar binnen toe rolt en vergeet de uiteindes van je haar niet. Zet de verwarmde rollers vast met meegeleverde spelden. Dit zijn meestal metalen pinnen.

Spray nog wat haarlak voor een beter resultaat en laat zo'n 20-30 minuten afkoelen. Je verwijdert de rollers gemakkelijk door ze voorzichtig uit het haar te halen. Borstel eventueel met een zachte borstel je haar door.

Welke krulset moet ik hebben?

Ik weet niet wat voor haar jij hebt en wat voor krullen jij wil, natuurlijk. Daarom bepaal je het beste helemaal zelf welke krulset je moet hebben! Om je te helpen geef ik je nog een laatste keer een overzicht van de beste krulsets van dit moment en hun belangrijkste specificaties.

Aantal warmtestandenType haar
1INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline
2Revlon Perfect Heat Ceramic3
3BaBylissPRO Nano Titanium Spring3
4Chi Spin N Curl3
5Conair Instant Heat 1 1/2-Inch3

INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

Revlon Perfect Heat Ceramic

Aantal warmtestanden: 3

BaBylissPRO Nano Titanium Spring

Aantal warmtestanden: 3

Chi Spin N Curl

Aantal warmtestanden: 3

Conair Instant Heat 1 1/2-Inch

Aantal warmtestanden: 3

Conclusie

Ben je er uit? Sta je al helemaal klaar om de mooiste krullen te maken? Ik hoop in ieder geval dat ik je een eind op weg heb geholpen! Heb je nog vragen of tips? Laat hieronder dan zeker een reactie achter! Bedankt voor het lezen en veel plezier met je nieuwe krulset. 👩‍🦱

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Amber Christen
Amber Christen
Amber is een student en zzp'er met een passie voor geschiedenis, taal en allerlei vormen van creativiteit. Enkele jaren geleden heeft ze haar bachelordiploma Geschiedenis behaald en momenteel gaat ze voor de master Neerlandistiek. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf in grafisch vormgeven, fotografie en illustratie en schrijft ze erg graag.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu