Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Stijltang voor het Mooiste Haar

Daan van der Heijden
Auteur: Daan van der Heijden
Published 13.07.2021 - Updated 13.10.2021
De Beste Stijltang voor het Mooiste Haar

Een stijltang kan zowel door een man als vrouw worden gebruikt, maar ik moet bekennen dat ik er zelf weinig ervaring mee heb. Daarom heb ik me door een vriendin (bedankt Sofie!) laten vertellen dat een stijltang tegenwoordig bijna onmisbaar is, dat ze eenvoudig in gebruik zijn en dat de beste stijltang je een Hollywood look kan geven. Ik ben op onderzoek uit gegaan en heb een hele koopgids samengesteld om het keuzeproces wat makkelijker te maken.

Hieronder vind je alvast een top vijf met de beste stijltangen van nu! ⬇️

Waarom heb ik een stijltang nodig?

Of je haar nu lang, kort, dik of fijn is, het is lastig om zonder hulp van een kapper slanke en steile lokken te krijgen – tenzij je het juiste gereedschap hebt. Als je al sinds je tienerjaren dezelfde stijltang hebt, is het de moeite waard om in een nieuwe te investeren. Bovendien gebruikt men een stijltang al lang niet meer alleen haar steil mee te maken.

Je maakt er ook verschillende soorten krullen mee; van de golvende variant tot een weelderige bos. Je hebt wel even oefening nodig, want ik heb me laten vertellen dat krullen maken met een stijltang niet eenvoudig is. Als je na wat oefenen echter het gewenste resultaat hebt bereikt, dan willen de meeste mensen niet anders meer en komt je krultang de kast niet meer uit.

Eén van de meest eenvoudige manieren om krullen te maken is om je haar te vlechten. Mijn vriendin vertelt me dat ze soms met zes vlechten in haar haar gaat slapen. De volgende ochtend haalt ze de vlechten eruit en ze heeft een combinatie van krullen en slag in haar haar.

Ze vertelde me ook dat deze methode niet de meest comfortabele nachtrust geeft. Daarom maakt ze nu 's ochtends de vlechten, maar in plaats van ze erin te laten zitten, gaat ze met de stijltang over de vlechten heen en haalt ze na het stijlen de vlechten eruit. Volgens haar is dit de eenvoudigste manier om een flinke bos krullen te creëren.

Ze stond erop om het bij mij te proberen, maar helaas was mijn haar te kort. Ze creëerde echter wel een bijzondere 80's look. En, nee, er zijn geen foto's. 🙅‍♂️

Remington S8500 Shine Therapy

Remington S8500 Shine Therapy
Minimale temperatuur: 150 °C
Maximale temperatuur: 230 °C
Aantal temperatuurstanden: 9
Opwarmtijd: 15 minuut
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Carmen CR1070 Stijltang Zwart

Carmen CR1070 Stijltang Zwart
Minimale temperatuur: 130 °C
Maximale temperatuur: 230 °C
Aantal temperatuurstanden: 6
Opwarmtijd: 0 minuut
Bekijk op Bol.com

Mellian SteamyPro Stijltang - Stoom

Mellian SteamyPro Stijltang - Stoom
Minimale temperatuur: 140 °C
Maximale temperatuur: 230 °C
Aantal temperatuurstanden: 6
Opwarmtijd: 30 seconde
Bekijk op Bol.com

Waar let ik op bij de aankoop van een stijltang?

Tegenwoordig hebben stijltangen niet langer een enkele standaardaanpak en zijn er tal van innovatieve producten te koop – van snoerloze modellen voor wie onderweg zijn of haar haar wilt stijlen, tot ontwerpen met extra grote platen die licht werk maken van superdik haar.

Met zoveel verschillende apparaten is het al snel lastig om te weten welk apparaat het beste bij je past. Hoewel het uiteindelijke doel is om een glad, egaal resultaat te bereiken, zijn er een heleboel specificaties waar je rekening mee moet houden voordat je je stijltang in je winkelmandje legt.

Wat is je haartype?

Wanneer je heel lang haar hebt, is een stijltang met extra brede platen geen overbodige luxe. Als je middellang to kort haar hebt, volstaat een stijltang met normale platen. Persoonlijke voorkeur speelt hier ook een rol.

Heb je broos of zwak haar? Kijk dan ook naar het materiaal waarvan de stijltang is gemaakt. Een stijltang met volledig keramische of titanium platen beschermen je haar beter tegen de hitte dan een stijltang met alleen een keramische coating.

Hittebescherming en stijltangen

Iedereen weet tegenwoordig dat hittebehandelingen, zoals je haar föhnen of stijlen met een stijltang, niet goed voor je haar is, omdat zulke hoge temperaturen je haar beschadigen. Gelukkig gebruiken steeds meer stijltangen een vorm van hittebescherming.

Ionische technologie

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stijltang, dan zie je term 'ionentechnologie' meerdere keren opduiken. Ons haar bevat van nature ionen. Dit zijn positieve ionen die dankzij een elektrische lading, je haarschubben open zetten. Dit leidt op zijn beurt tot pluizig haar. Ideaal is anders.

Gebruik je een stijltang met ionische technologie, dan bevatten deze ionen die negatieve ionen tegenwerken. De haarschubben blijven gesloten, waardoor het makkelijker in model te brengen is. Je haar wordt er bovendien zacht en glad van.

Materiaal van de platen

De platen van een stijltang hebben allemaal dezelfde doelstelling: je haar beschermen tegen de hitte. Waarvan ze zijn gemaakt, heeft ook effect op het resultaat.

Er zijn stijltangen met platen van titanium of met een keramische coating. Er zijn ook stijltangen met een volledig keramische platen. Die laatste zijn de beste optie en beschermen het beste tegen de hitte, maar zijn daarom wel duurder dan stijltangen met alleen een keramische coating.

Welke platen beter zijn voor jouw haar, hangt af van jouw haarstructuur. Titanium platen zijn erg sterk en beter voor dik en vol haar. Wanneer je fijn haar hebt, volstaan keramische platen.

Hittebeschermende producten

Als je al vaker een stijltang hebt gebruikt, ben je je misschien bewust van het uitdrogende effect en de hitteschade die regelmatig gebruik met zich mee kan brengen. Gelukkig gaat een hittebeschermer deze effecten tegen en houdt deze je haar glanzend, zacht en vooral gezond.

Kies voor een hittebeschermende spray of producten die geen olie bevatten, aangezien dit ingrediënt het haar alleen maar verzwaart.

Hittebeschermende sprays of serums geven je haar een beschermend laagje. Er zijn zelfs producten die je op nat en droog haar gebruikt. Voordat je aan de slag gaat met je stijltang, breng je het product aan en kam je het door je haar om het product gelijkmatig van de aanzet tot in de punten te verdelen.

Temperatuur

Idealiter bereikt je stijltang tussen de 150 °C en 185 °C. Heb je echter erg dik en stug haar, dan heb je meer warmte nodig. Kijk echter uit met nog hogere temperaturen: deze zijn vaak niet nodig en beschadigen je haar nóg sneller.

Temperatuurinstellingen

Temperatuurinstellingen zijn net als bij een goede föhnborstel, ook bij een stijltang onmisbaar. Iedereen heeft andere behoeften: heb je dun, fijn of beschadigd haar, dan gebruik je altijd de laagste temperatuurinstelling. Heb je een bos krullen en wil je perfecte, steile lokken? Dan kost dit meer moeite en gebruik je een hogere temperatuurinstelling.

Begin altijd met de laagste temperatuur. Werkt dit niet? Stel je stijlstang dan geleidelijk elke keer iets hoger in. Welke stijltang of welke bescherming je ook gebruikt: hoe lager de temperatuur, hoe beter voor je haar.


Let op!
– Je stijltang wordt enorm heet. Leg hem daarom altijd op een daarvoor bestemd matje na gebruik. Leg je stijltang nooit op je vloerbedekking of kleed; dit kan brand veroorzaken. Zorg er ook voor dat je stijltang buiten het bereik van nieuwsgierige kinderhandjes of huisdieren ligt.

Lengte van het snoer

Het snoer is misschien niet iets waar je meteen over nadenkt wanneer je een stijltang koopt, maar koop je een stijltang met een vervelend snoer wat niet meedraait, dan kan dit leiden tot een hoop frustratie. Kies daarom altijd een stijltang met een snoer wat meedraait.

Een lang snoer is bovendien erg handig. Heeft je stijltang een lang snoer, dan ben je flexibeler en hoef je je spiegel niet te verplaatsen naar het meest dichtstbijzijnde stopcontact. Gebruiksgemak is belangrijk.

Opwarmtijd

Gelukkig warmen de meeste stijltangen tegenwoordig erg snel op, waardoor je snel aan de slag kunt. Er zijn echter modellen die er twee of drie minuten over doen om de juiste temperatuur te bereiken. Zet in zo'n geval bijvoorbeeld je stijltang alvast aan voordat je de douche in springt.

De 5 beste stijltangen op een rij

1. Remington S8500 Shine Therapy

1. Remington S8500 Shine Therapy
Minimale temperatuur: 150 °C
Maximale temperatuur: 230 °C
Aantal temperatuurstanden: 9
Opwarmtijd: 15 minuut

2. Carmen CR1070 Stijltang Zwart

2. Carmen CR1070 Stijltang Zwart
Minimale temperatuur: 130 °C
Maximale temperatuur: 230 °C
Aantal temperatuurstanden: 6
Opwarmtijd: 0 minuut

3. Mellian SteamyPro Stijltang - Stoom

3. Mellian SteamyPro Stijltang - Stoom
Minimale temperatuur: 140 °C
Maximale temperatuur: 230 °C
Aantal temperatuurstanden: 6
Opwarmtijd: 30 seconde

4. Remington S8550 Shine Therapy

4. Remington S8550 Shine Therapy
Minimale temperatuur: 150 °C
Maximale temperatuur: 235 °C
Aantal temperatuurstanden: 10
Opwarmtijd: 15 seconde

5. BaByliss 235 Smooth Pro 235

5. BaByliss 235 Smooth Pro 235
Minimale temperatuur: 140 °C
Maximale temperatuur: 235 °C
Aantal temperatuurstanden: 5
Opwarmtijd: 30 seconde

Veelgestelde vragen over stijltangen

Hoe gebruik je een stijltang?

Als eerste breng je een beschermend product aan op je (droge) haar. Je bereikt vervolgens het beste resultaat wanneer je je haar verdeelt en je haar per lok gladstrijkt. Dit doe je met een enkele, redelijk snelle beweging. Doe je dit te langzaam, dan beschadig je je haar onnodig. Stijl je haar lok voor lok en breng na afloop een fixerend product zoals haarspray, of een voedende mousse aan.

Hoe maak ik krullen met een stijltang?

De gemakkelijkste manier is door zoveel mogelijk vlechten in je haar te maken en vervolgens deze te fixeren met de stijltang door er langzaam overheen te gaan. Er zijn echter meerdere technieken om krullen te maken met een stijltang. Je kunt bijvoorbeeld je haar om de stijltang heen rollen en de stijltang langzaam naar beneden bewegen.

Hoe warm wordt een stijltang?

Hoe warm een stijltang wordt, hangt af van het merk en het model stijltang. Er zijn stijltangen die tot wel 250 °C bereiken.

Vrouw met leren jasje aan met stijl haar van donker naar licht geverfd

Welke stijltang is het beste voor mij?

Helaas kan ik je niet vertellen welke stijltang het beste bij je past. Kijk echter altijd naar wat voor bescherming de stijltang biedt. Hitte beschadigt elk type haar. Heb je erg dun of zwak haar, let hier dan extra goed op. Heb je erg lang haar, dan is een stijltang met extra brede platen een goed idee. Hierdoor ben je wat sneller klaar met het stijlen van je haar.

Welke je ook besluit te kiezen: lees altijd de reviews. Dit zijn eerlijke meningen van gebruikers en geen marketingpraatjes van de fabrikant.

Minimale temperatuurMaximale temperatuurAantal temperatuurstandenOpwarmtijd
1Remington S8500 Shine Therapy150 °C230 °C915 minuut
2Carmen CR1070 Stijltang Zwart130 °C230 °C60 minuut
3Mellian SteamyPro Stijltang - Stoom140 °C230 °C630 seconde
4Remington S8550 Shine Therapy150 °C235 °C1015 seconde
5BaByliss 235 Smooth Pro 235140 °C235 °C530 seconde

Remington S8500 Shine Therapy

Minimale temperatuur: 150 °C

Maximale temperatuur: 230 °C

Aantal temperatuurstanden: 9

Opwarmtijd: 15 minuut

Carmen CR1070 Stijltang Zwart

Minimale temperatuur: 130 °C

Maximale temperatuur: 230 °C

Aantal temperatuurstanden: 6

Opwarmtijd: 0 minuut

Mellian SteamyPro Stijltang - Stoom

Minimale temperatuur: 140 °C

Maximale temperatuur: 230 °C

Aantal temperatuurstanden: 6

Opwarmtijd: 30 seconde

Remington S8550 Shine Therapy

Minimale temperatuur: 150 °C

Maximale temperatuur: 235 °C

Aantal temperatuurstanden: 10

Opwarmtijd: 15 seconde

BaByliss 235 Smooth Pro 235

Minimale temperatuur: 140 °C

Maximale temperatuur: 235 °C

Aantal temperatuurstanden: 5

Opwarmtijd: 30 seconde

Conclusie

Of je nu steil haar wilt of juist af wilt wisselen met golvend haar, met een beetje oefening lukt het met een goede stijltang het allemaal! Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van de juiste stijltang. Heb jij nog goede tips? Laat het me dan zeker even weten. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Daan van der Heijden
Daan van der Heijden
Daan woont in het Zuiden van het land waar hij van het Bourgondische leven geniet. Wanneer Daan niet schrijft, gaat hij graag op avontuur: reizen, ontdekken en ontmoeten staan dan ook hoog op de lijst. Ook brengt hij veel tijd door met zijn dochter, die vaak meegaat als het avontuur roept.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu