Onze categorieën
Over onsContact

Als je Haar maar Goed zit met de Beste Föhn

Auteur: Charlie Hoeben
Published 27.09.2021 - Updated 23.06.2022
Als je Haar maar Goed zit met de Beste Föhn

"Als je haar maar goed zit. Dan zit je haar wel oké. Dan moet je niet meer zeuren. Dat doen er zo veel! Dus, als je maar goed zit, babe. Dan zing je 'yippy-a-yee!'" We stonden allemaal weleens buiten in de winter met nat haar, en dat is geen pretje. Dit gebeurt je nooit meer met de beste föhn. Je haar zit altijd goed, en is binnen no-time helemaal droog. Hieronder vast de beste keuzes, maar lees vooral verder!

Waarom een föhn kopen?

Omdat je altijd zo goed mogelijk voor de dag wil komen, en hetgeen wat mensen het eerste opvalt is je haar. Als je haar maar goed zit, dan gaat het verder wel oké!

Hoe bereik je dat? Dat doe je door te föhnen. Met een föhn maak je je haar in een mum van tijd droog na het douchen, dan scheelt een hoop tijd. Daarnaast stijl je je haar ermee, en breng je er meer volume mee in.

Toch is moeilijk om een keuze te maken, want wat heb jij specifiek nodig? Lees verder om te weten te komen waar je op moet letten, en om erachter komen welke föhn goed bij jouw haar past. Zet het nummer hieronder op en bekijk alvast de top 3 met de belangrijkste specificaties!

Empty products count or some error API!

Föhn: Hoe maak ik de beste koop?

Een föhn is handig in elk huishouden, behalve als er alleen maar kale mensen wonen. Maar wat is de ideale föhn voor jouw haar, en hoe maak je de beste keus? Hieronder staan de dingen waar je op moet letten.👇

Verschillende haartypes

Wat voor haar heb jij? Dit is belangrijk om te weten bij de aanschaf van je nieuwe föhn. Er bestaan verschillende föhns voor verschillende haartypes. Bij de kapper merk je dit. Daar pakken ze er een paar verschillende bij en ineens zit je haar als nooit tevoren. En hoe je het ook probeert, dit thuis nabootsen wil maar niet lukken. Hieronder staan de verschillende haartypes in een rijtje, zodat je zelf leest in welke categorie jouw haar valt.

Krullend haar

Een mooie krullenbos? Dan is een diffuser-föhn of krulborstel voor jou de beste keus! Dit is een opzetstuk dat je op het blaasgedeelte van de föhn zet. De diffuser verdeelt de warme lucht gelijkmatig over je haar. Als je zonder diffuser föhnt, is het mogelijk dat door de te hete lucht je krullen veranderen of zelfs verdwijnen! Hieronder zet ik een stappenplan neer voor het beste krullende resultaat:

 • Was je haar met krullenshampoo
 • Gebruik als je wil een conditioner voor krullen
 • Kam je haar uit met een krullenkam
 • Kneed je krullen met een katoenen doek of t-shirt, of een microvezel doek om het minder pluizig te maken
  • Optioneel: Kneedt je krullen in met een styling product
 • Hang je krullen ondersteboven of zijwaarts in de diffuser
 • Ga langzaam met de diffuser naar je hoofdhuid, zodat ook je wortels goed drogen
 • Doe dit voor elk deel van je haar, en vergeet de puntjes niet te doen
 • Doe dit tot je haar voor 80% droog is
 • Schudt je haar uit en houdt tijdens het schudden je vingertoppen in de bovenkant om volume te creëren

Heb je wat meer tijd, dan biedt een krultang of goede krulset de oplossing! Wil je geen moeite doen en toch je haar stijlen en drogen, overweeg dan de beste droogkap.

Steil haar

Voor steil haar komen de meeste föhns goed uit de verf, en hier heb je geen speciale dingen voor nodig. Je haar droogt over het algemeen snel en gemakkelijk op. Kijk als je steil haar hebt vooral naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Fijn of dun haar

Fijn of dun haar is vaak erg lastig om mee om te gaan. Het valt snel verkeerd en je ziet het goed als het niet goed zit. Daarnaast is het moeilijk om volume erin te krijgen. Ook is fijn of dun haar gevoeliger voor beschadigingen.

Een föhn met een keramische binnenbehuizing is uiterst geschikt voor dun haar. Deze binnenbehuizing verdeelt de warmte gelijkmatig, waardoor je haar niet beschadigd raakt door te lange blootstelling aan te hete lucht. Nog een pluspunt is als de föhn met infraroodtechnologie komt; dan hoef je je helemaal geen zorgen te maken over beschadigingen.

Dik haar

Met dik haar is het vooral belangrijk dat de föhn met een hoog wattage komt. Dit zorgt ervoor dat de föhn een hoge blaaskracht heeft. Daarnaast is het fijn als deze met een ioniserende functie komt. Dit wil zeggen dat de föhn negatieve ionen verspreidt tijdens het blazen. Deze zorgen ervoor dat je haar minder pluizig en minder statisch is als je klaar bent.

Blaassnelheid

Hoe hard en snel een föhn blaast zien we aan het wattage. Hoe hoger het wattage, hoe harder de föhn kan blazen. Dik haar? Dan is een föhn met een hoog wattage aan te raden, anders duurt het héél lang voordat je haar droog is. Met dun of fijn haar gebruik je eerder een föhn met een lage blaassnelheid. Als deze te hoog is, verbrandt of beschadigt je haar sneller, omdat het te snel opdroogt.

Vrouw waarvan het haar door iemand anders gefohnt wordt

Droogfunctie

Het lijkt misschien gek, want een föhn is toch gemaakt om haren te drogen? Dat ligt er nog maar net aan! Tegenwoordig bestaan veel föhns die specifiek gemaakt zijn om haar te stijlen en niet zozeer te drogen. Wil je een föhn die wel daadwerkelijk droogt? Kies er dan één met een goede droogfunctie die hier ook voor bedoeld is, anders duurt het super lang voordat je haar droog is.

Verschillende opzetstukken

Met welke functies de föhn allemaal komt ligt vooral aan de opzetstukken die erbij zitten. Vaak komt een föhn in ieder geval met verschillende blaasmonden, daarnaast kan hij ook met een diffuser worden geleverd, of met ronde borstels om meer volume in je haar te krijgen. Kijk goed naar wat voor jou nodig is en laat het meewegen in je keuze.

Gewicht en snoerlengte

Ook belangrijk! Ben je gezegend met dik haar en moet je lang föhnen? Dan is een föhn die niet te zwaar is erg fijn, anders krijg je last van je armen. Ook is het goed om rekening te houden met de snoerlengte. Kijk waar je de föhn het meeste gaat gebruiken en hoeveel lengte er nodig is tot het stopcontact.

De 5 beste föhns op een rij

Veelgestelde vragen over föhns

Nog meer vragen over föhns? Ook daarmee ben ik je van dienst; hieronder staan de meest gestelde vragen!

Waarom een föhn met diffuser?

Voor krullend haar is dit niet te missen. Door de diffuser blijven je krullen mooier, compacter en sterker. Föhn je zonder diffuser? Dan is de kans groot dat de krullen minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Door de diffuser vallen de krullen niet in elkaar en krijgen ze meer volume.

Waarom een keramische föhn?

Een föhn met een keramische binnenbehuizing geleidt de warmte beter, waardoor het gelijkmatiger de föhn uitkomt. Dit zorgt ervoor dat er een constante en veilige temperatuur uitblaast, zodat je haar niet beschadigt of verbrandt.

Hoe kun je het beste je haar föhnen?

Begin eerst met haar droog te föhnen, dit doe je door gelijkmatige bewegingen te maken over je haar. Blijft niet te lang op één plek hangen, anders verbrandt en beschadig je je haar. Wil je het stijlen of meer volume creëren? Gebruik dan je vingers aan de bovenkant, en föhn je haar in verschillende laagjes.

Welke föhn moet ik hebben?

Dat kan ik niet voor je bepalen, want dat ligt aan een hoop verschillende factoren. Kijk vooral welk haartype jij op je hoofd hebt en pas hier je keus op aan. Hieronder staan voor de laatste keer de beste keuzes met de belangrijkste specificaties!

Conclusie

Nu weet je precies wat jij nodig hebt en is je haar elke dag in topvorm. Hoe lang heeft het nummer 'Als je haar maar goed zit' in jouw hoofd gezeten na het luisteren? Laat het me weten! Bij mij duurde het wel een paar dagen. 😅

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Charlie Hoeben
Charlie is een echte creatieve duizendpoot en heeft in vrijwel alle artistieke uitingen een vinger in de pap. Zijn focus ligt momenteel vooral op grafisch ontwerp en onderzoek doen naar de leukste producten voor Mercat.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu