Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Krultang voor de Mooiste Haarlooks

Kylie Goutziers
Auteur: Kylie Goutziers
Published 18.10.2021 - Updated 05.04.2022
De Beste Krultang voor de Mooiste Haarlooks

Een krultang is een ideaal apparaat wanneer je steil haar hebt en droomt van mooie krullen. Van kleine krulletjes tot beachy waves, met de beste krultang maak je de tofste looks. Een leuk kapsel zorgt voor veel zelfvertrouwen en dat willen we natuurlijk allemaal! In dit artikel vertel ik je hoe je de beste krultang kiest. Om te beginnen staan onze keuzes hieronder voor je op een rijtje.

Waarom een krultang kopen?

Een krultang is een apparaat waarmee je je haar krult. Wanneer je een pluk om de krultang wikkelt, zorgt de warmte van het apparaat ervoor dat de pluk in die vorm blijft hangen en zijn volume behoudt.

Je haar krullen met een krultang gaat sneller dan je haar krullen met andere haarkrulmethodes. Een krulset is iets beter voor je haar, maar spontaan je haar krullen zit er niet in, omdat ze een tijdje in je haar moeten zitten.

Daarnaast heb je met een krultang volledige controle over je krullen en door het grote aanbod van verschillende modellen is het mogelijk om elk soort krul te maken. De verschillende kapsels die je met alleen al een krultang bereikt zijn eindeloos.

Wanneer je niet alleen je haar wilt krullen, maar ook steil maken, neem dan de beste stijltang. Hiermee doe je het allebei! Met de beste krulborstel of een goede föhn borstel je ook veel volume in je haar, maar de strakste krullen bereik je alleen met een goede krultang.

Bestope 6 in 1 Krultang

Bestope 6 in 1 Krultang
Type krultang: Kegelvormige krultang, Bubble krultang, Rechte krultang
Materiaal: Toermalijn keramiek
Aantal verschillende opzetstukken: 6
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Bekijk op Bol.com

BaByliss 25mm Krultang C325E 10

BaByliss 25mm Krultang C325E 10
Type krultang: Rechte krultang
Materiaal: Keramische coating
Aantal verschillende opzetstukken: 1
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Bekijk op Bol.com

Beyeza Automatische Krultang 5 in

Beyeza Automatische Krultang 5 in
Type krultang: Automatische krultang
Materiaal: Keramische coating
Aantal verschillende opzetstukken: 1
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Bekijk op Bol.com

Krultang: Hoe maak ik de beste koop?

Je let op een paar dingen bij het kiezen van een krultang. Het is niet moeilijk, maar je moet het net even weten. Ik loop alle belangrijke puntjes hieronder langs. 😄

Welke krultangen zijn er?

Er zijn verschillende krultangen die elk een ander effect geven. Wil je golfjes, kleine krulletjes, strakke krullen of brede krullen? Kijk naar welk effect jij wilt en het gemak per krultang.

Automatische krultang

Met automatische krultang krul je moeiteloos je haar. Je hoeft niet zelf de pluk om de staaf heen te draaien, want je legt de pluk in de automatische krultang die hem vervolgens 'opslurpt' en zelf om de warme staaf heen wikkelt.

Dit lijkt misschien eng aan het begin, maar het is makkelijk en snel! Daarnaast is de kans dat je jezelf verbrandt bij deze krultang kleiner, omdat de hete staaf grotendeels verborgen is.

Rechte krultang

Een rechte krultang ziet er het simpelst uit. De krulstaaf loopt recht en je wikkelt zelf de lok eromheen. Je maakt hiermee strakke krullen. De diameter van de krullen is afhankelijk van de diameter van de krultang. Daar kom ik nog op terug.

Chopstick-krultang

Deze krultang lijkt op een rechte krultang, maar dan met een kleine diameter van maximaal 1 cm voor hele fijne krulletjes. Het duurt wat langer, omdat je kleine plukjes per keer pakt. Maar het geeft wel veel volume en mooie kleine krulletjes.

Kegelkrultang

Deze krultang lijk op de rechte krultang, maar het loopt in de vorm van een kegel. Ze lopen van breed naar smal, waardoor je zelf veel invloed op het effect van de krullen hebt. Zo laat je bijvoorbeeld de krullen mooi van breed naar smal lopen.

Bubbelkrultang

Een bubbelkrultang ziet er wellicht een beetje apart uit, maar deze krultangen geven een mooi effect en zijn handig. Je draait je haar tussen de gleufjes van de bobbels. Zo glijdt de pluk niet weg tijdens het krullen, en krijg je mooie ronde krullen.

Wafelkrultang

Met een wafelkrultang maak je geen krullen, maar kleine golfjes in je haar. Een wafeltang bestaat uit twee geribbelde platen waar je een pluk haar tussen doet. Je begint bovenaan en gaan steeds een stukje naar beneden totdat je heel de pluk gehad hebt en door kan gaan naar een volgende pluk. Deze manier duurt redelijk lang, maar het is relatief eenvoudig en zorgt voor een speelse look.

Waver-krultang

Waver-krultangen zorgen voor beachy waves of slag. Er zijn verschillende soorten. Zo zijn er wavers die op een rechte krultang lijken maar iets dikker zijn, en modellen die tussen een rechte krultang en een wafeltang zitten.

Die laatste soort bestaat uit drie ronde staven waar je je haar tussen doet. Je klapt de krultang dicht en zo ontstaan er – op dezelfde manier als een wafelkrultang – grote golven in je haar.

Gewenste look

Welke look wil je met een krultang bereiken? Wil je strakke pijpenkrullen? Dan is een automatische krultang, een rechte krultang of een kegelkrultang geschikt.

Wil je een wat speelser effect, beachy waves of een wat lossere slag? Dan is een kegeltang, bubbeltang, een waver of een rechte krultang de beste keuze voor jou. Voor hele kleine krulletjes neem je een chopstick krultang, en voor wafelkrullen neem je een wafelkrultang.

Diameter van de krultang

De diameter van de krultang bepaalt grootte de krul. Doorgaans zie je drie maten: 1 cm, 1-2 cm en 2-3 cm. Een diameter van 1 cm of kleiner zorgt voor de kleinste krulletjes; de zogeheten ringlets. Dit is ook perfect voor mensen met kort haar.

Een diameter van 1 tot 2 centimeter zorgt voor kleine of gemiddelde krullen; een diameter van 2 tot 3 centimeter geeft de grootste krullen. Deze tang raad ik aan voor mensen met lang haar.

Afbeelding van een persoon met kleine krulletjes die haar haar vast houdt.

Materiaal

Krultangen zijn gemaakt van verschillende materialen. Let hier op, want elk materiaal heeft weer andere voor- en nadelen. De een gaat langer mee, de ander is goedkoper en weer een ander is beter voor je haar.

Volledig keramisch of met een coating?

Krultangen met een keramische coating bevatten een laagje keramiek. Keramiek beschermt je haar tegen de hitte, doordat het de warmte gelijkmatig over de tang verdeelt. Dit is beter voor de krul en je haar. Een krultang met een keramische coating is van mindere kwaliteit dan een volledig keramisch model, maar wel goedkoper.

Een keramische coating is geschikt wanneer je niet dagelijks je haar krult. Het slijt op den duur, waardoor zijn positieve eigenschappen ook wegvallen.

Een volledig keramische krultang is geschikt voor gemiddeld tot dun haar. Het is beter voor dagelijks gebruik, omdat het je haar nog minder beschadigt. Daarnaast slijt een volledig keramische krultang niet snel.

Titanium

Titanium heeft deels hetzelfde effect als een volledig keramische krultang, omdat het de warmte gelijk verdeelt. Het verschil is dat een van keramiek wat zachter en goedkoper is.

Een titanium krultang is steviger, beter voor dikker haar en slijt nauwelijks. Bij dagelijks gebruik is een titanium krultang een goede optie.

Toermalijn keramiek

Toermalijn is een soort gesteente. Dit mengen fabrikanten met keramiek of een ander materiaal. De combinatie van beide materialen zorgt voor meer glans in je haar. Daarnaast geeft het een antistatisch effect. Deze krultang is voor gemiddeld gebruik en elk type haar.

Ionentechnologie

Pluist je haar ook altijd zo snel? Gelukkig is daar nu een oplossing voor: ionentechnologie. Ionentechnologie is een handige functie die voor glanzend haar zorgt. Krultangen met ionentechnologie geven negatieve ionen af, waardoor je haar straalt, minder pluist en minder statisch wordt. ✨ Bijna alle keramische en titanium modellen hebben deze technologie.

Verzorgende oliën

Het klinkt misschien gek, maar sommige krultangen hebben verzorgende oliën, zoals arganolie, kokosolie of amandelolie verwerkt in de krulstaaf. Zo krijgt je haar extra glans, ruikt het lekker en voed je je haar met voedingstoffen. Dit allemaal terwijl je het krult. Deze functie is niet bij veel krultangen aanwezig, maar het geeft wel een mooi resultaat!

Temperatuur

De mogelijkheid om zelf de temperatuur in te stellen is een ideale optie. Je beschermt je haar door een lagere temperatuur te gebruiken, of als je haast hebt, gebruik je een hogere temperatuur voor een sneller resultaat. Om je haar te beschermen, raad ik je aan om niet ver boven de aanbevolen temperatuur per haartype te zitten.

Sommige krultangen hebben verschillende standen en bij sommige stel je de temperatuur tot op de enkele graad in. Die laatste optie is een stuk nauwkeuriger.

Voor dun en beschadigd haar beveelt men een temperatuur tussen de 140 en 160 °C aan. Voor normaal haar kies je een temperatuur tussen de 160 en 200 °C. Voor dik, grof haar selecteer je bij voorkeur een temperatuur van 200-220 °C.

Afbeelding van een persoon met zwart stijl haar die haar haren krult.

Opwarmtijd

Ik heb zelf nooit zo veel geduld om te wachten totdat een krultang warm is. Voor de andere ongeduldigen onder ons is een snelle opwarmtijd een fijne optie. Krultangen met een snelle opwarmtijd zijn binnen 10 seconden warm. Andere krultangen doen er gemiddeld 30-60 seconden over.

Wil je eigenlijk helemaal geen moeite doen om de mooiste krullen te krijgen? Overweeg dan een krullenset en een goede droogkap. Je hoeft alleen te zitten en de rest gebeurt vanzelf!

Automatische uitschakeling 

Krultangen met een automatische uitschakeling gaan automatisch na een tijdje uit. Dit is niet alleen energiebesparend, maar ook nog eens veilig! Je wilt niet dat de hele boel in de fik vliegt, of dat een onschuldige hondensnoet of kinderhand zich eraan verbrandt, doordat je vergeten bent de krultang uit te zetten! 🔥

Snoer

De lengte van de kabel is zeker iets om op te letten wanneer je een krultang koopt. Een kort snoer is totaal niet fijn, maar een te lang snoer is misschien onhandig. Bekijk waar je stopcontact zit en waar je je haar waarschijnlijk het vaakste je haar gaat krullen.

Het is maar net wat je fijn vindt. Koop liever een krultang met een te lang snoer dan een te klein snoer, want een lang snoer geeft je meer bewegingsvrijheid. De meeste kabels zijn tussen de 2-3 meter.

Een flexibel snoer dat meedraait wanneer je de krultang gebruikt is een aanrader, omdat het snoer dan minder snel in de knoop raakt.

Met klem/zonder klem

Een krultang met klem is wat makkelijker, omdat je de krul niet zelf hoeft vast te houden. Je legt de pluk in de krultang, klemt hem vast en draait de krultang rond. De kans dat je je verbrandt is hierdoor een stuk kleiner en het is minder vermoeiend voor je armen.

Een nadeel is dat je haar wellicht sneller in de knoop komt en vast blijft zitten in de klem, maar dit is met wat oefening te voorkomen. Een krul zonder klem valt wat losser en natuurlijker.

Opzetstukjes en accessoires

Sommige krultangen hebben meerdere opzetstukjes. Dit is ideaal voor wat variatie in je haar. Kleine krullen, grote krullen of golfjes, met verschillende opzetstukjes is er veel mogelijk. Andere handige accessoires zijn bijvoorbeeld een beschermende handschoen, een hittebestendige mat om een opgewarmde krultang op te leggen of een leuk opbergetui.

Timer

Wil je precies weten hoelang je een pluk in de krultang moet houden? Dan is een krultang met timer een goede functie. Deze geeft een signaal wanneer een pluk klaar is. Superhandig als je het mij vraagt! Zo heb je nooit meer een pluk die net te kort verwarmd is en daardoor weinig slag heeft. En zo heb je nooit meer een pluk die bijna verschroeid is doordat hij er te lang in zit.

Geschikt voor op reis

Als je de krultang meeneemt op reis is een duale voltage een must. Stopcontacten in Nederland geven 220 tot 240 volt, maar in het buitenland is dit niet altijd het geval. Een krultang met een duale voltage werkt niet alleen op 240 volt, maar ook op 120 volt. Zo gebruik je eenvoudig overal je krultang!

De 5 beste krultangen op een rij

1. Bestope 6 in 1 Krultang

1. Bestope 6 in 1 Krultang
Type krultang: Kegelvormige krultang, Bubble krultang, Rechte krultang
Meegeleverde accessoires: Haarklemmen, Handschoen, Reisetui
Materiaal: Toermalijn keramiek
Snoerlengte: 250 cm
Aantal verschillende opzetstukken: 6
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Opwarmtijd: 30 seconde
Draadloos: Nee
Automatisch uitschakelen: Ja
Haarklem: Ja

2. BaByliss 25mm Krultang C325E 10

2. BaByliss 25mm Krultang C325E 10
Type krultang: Rechte krultang
Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires
Materiaal: Keramische coating
Snoerlengte: 1.8 m
Aantal verschillende opzetstukken: 1
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Opwarmtijd: 30 seconde
Draadloos: Nee
Automatisch uitschakelen: Ja
Haarklem: Ja

3. Beyeza Automatische Krultang 5 in

3. Beyeza Automatische Krultang 5 in
Type krultang: Automatische krultang
Meegeleverde accessoires: Haarklemmen, Reisetui, Opzetkam
Materiaal: Keramische coating
Snoerlengte: 2 m
Aantal verschillende opzetstukken: 1
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Opwarmtijd: 30 seconde
Draadloos: Nee
Automatisch uitschakelen: Ja
Haarklem: Ja

4. Remington Ci9532 Pearl Pro Curl

4. Remington Ci9532 Pearl Pro Curl
Type krultang: Kegelvormige krultang
Meegeleverde accessoires: Reisetui, Handschoen
Materiaal: Keramische coating
Snoerlengte: 3 m
Aantal verschillende opzetstukken: 0
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Opwarmtijd: 30 seconde
Draadloos: Nee
Automatisch uitschakelen: Ja
Haarklem: Nee

5. Remington CI83V6 Keratin Protect 19-28

5. Remington CI83V6 Keratin Protect 19-28
Type krultang: Kegelvormige krultang
Meegeleverde accessoires: Handschoen, Reisetui
Materiaal: Keramische coating
Snoerlengte: 3 m
Aantal verschillende opzetstukken: 1
Overhittingsbeveiliging: Ja
Temperatuur instellingen: Ja
Opwarmtijd: 30 seconde
Draadloos: Nee
Automatisch uitschakelen: Ja
Haarklem: Nee

Veelgestelde vragen over krultangen

Hoe gebruik je een krultang?

Het is afhankelijk per krultang hoe je hem gebruikt. Zorg dat je haar in ieder geval helemaal droog en klitvrij is. Spray vervolgens een heat protector op je haar en zet de krultang aan. Als de krultang warm is, begin je aan een kant en pak je de eerste pluk dichtbij het gezicht. Zorg dat de pluk niet te groot is.

Wikkel het om de krultang heen en stop op ongeveer 3 cm van de hoofdhuid om verbranding te voorkomen. Houd de pluk minstens 10 seconden om de staaf, maar afhankelijk van je haartype doe je dit wat langer of korter.

Laat daarna de lok daarna van de staaf glijden en ga naar de volgende pluk. Als alle plukken gekruld zijn, laat je je haar afkoelen. Tot slot schud je de krullen iets losser voor meer volume en een natuurlijker effect. Gebruik eventueel nog haarspray of andere stylingproducten om de krullen langer te behouden.

Welke diameter krultang heb je nodig?

Welke diameter krultang je nodig hebt, is afhankelijk van je haarlengte en het hoe groot je de krul wilt. Neem een krultang met een diameter van 1 cm of kleiner wanneer je kleine krullen wilt en/of kort haar hebt. Neem een model met een diameter van 1 tot 2 centimeter voor kleine of gemiddelde krullen, en neem model met een diameter van 2 tot 3 centimeter voor iets grotere krullen of als je lang haar hebt.

Is een krultang slecht voor je haar?

In principe is een krultang niet heel slecht, maar hitte is niet goed voor je haar. De schade is te beperken door je haar goed te verzorgen met een voedende conditioner en een goed haarmasker. Gebruik in ieder geval een heat protector en krul je haar niet dagelijks.

Welke krultang moet ik hebben?

Type krultangMateriaalSnoerlengteAantal verschillende opzetstukkenTemperatuur instellingenOpwarmtijdAutomatisch uitschakelen
1Bestope 6 in 1 KrultangKegelvormige krultang, Bubble krultang, Rechte krultangToermalijn keramiek250 cm6Ja30 secondeJa
2BaByliss 25mm Krultang C325E 10Rechte krultangKeramische coating1.8 m1Ja30 secondeJa
3Beyeza Automatische Krultang 5 inAutomatische krultangKeramische coating2 m1Ja30 secondeJa
4Remington Ci9532 Pearl Pro CurlKegelvormige krultangKeramische coating3 m0Ja30 secondeJa
5Remington CI83V6 Keratin Protect 19-28Kegelvormige krultangKeramische coating3 m1Ja30 secondeJa

Bestope 6 in 1 Krultang

Type krultang: Kegelvormige krultang, Bubble krultang, Rechte krultang

Materiaal: Toermalijn keramiek

Snoerlengte: 250 cm

Aantal verschillende opzetstukken: 6

Temperatuur instellingen: Ja

Opwarmtijd: 30 seconde

Automatisch uitschakelen: Ja

BaByliss 25mm Krultang C325E 10

Type krultang: Rechte krultang

Materiaal: Keramische coating

Snoerlengte: 1.8 m

Aantal verschillende opzetstukken: 1

Temperatuur instellingen: Ja

Opwarmtijd: 30 seconde

Automatisch uitschakelen: Ja

Beyeza Automatische Krultang 5 in

Type krultang: Automatische krultang

Materiaal: Keramische coating

Snoerlengte: 2 m

Aantal verschillende opzetstukken: 1

Temperatuur instellingen: Ja

Opwarmtijd: 30 seconde

Automatisch uitschakelen: Ja

Remington Ci9532 Pearl Pro Curl

Type krultang: Kegelvormige krultang

Materiaal: Keramische coating

Snoerlengte: 3 m

Aantal verschillende opzetstukken: 0

Temperatuur instellingen: Ja

Opwarmtijd: 30 seconde

Automatisch uitschakelen: Ja

Remington CI83V6 Keratin Protect 19-28

Type krultang: Kegelvormige krultang

Materiaal: Keramische coating

Snoerlengte: 3 m

Aantal verschillende opzetstukken: 1

Temperatuur instellingen: Ja

Opwarmtijd: 30 seconde

Automatisch uitschakelen: Ja

Conclusie

Sta jij al te popelen om je krultang uit te proberen? Ik ga in ieder geval weer experimenteren met wat nieuwe stijlen. Laat hieronder gerust een reactie achter als je nog leuke tips hebt. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu