Onze categorieën
Over onsContact

Breng de Spa in Huis met het Beste Voetenbad

Auteur: Charlie Hoeben
Published 31.01.2022 - Updated 24.01.2023
Breng de Spa in Huis met het Beste Voetenbad

Heb je vaak zere voeten na een lange werkdag, of wil je het weekend inluiden met een dosis ontspanning, simpelweg omdat het kan? Laat me je dan voorstellen aan het beste voetenbad. Het warme water in combinatie met een massagefunctie en wat geurolie laat je even alles vergeten en totaal ontspannen.

Hieronder staan de beste keuzes van het moment, maar lees vooral verder om meer informatie te krijgen over hoe je hieruit de beste voor jou kiest! 💫

Waarom een voetenbad kopen?

De voeten zijn lichaamsdelen die het meeste te verduren krijgen. Ze dragen je hele gewicht vanaf het moment dat je opstaat. Als je dan ook nog eens schoenen hebt die niet lekker zitten, of bijvoorbeeld een splinter tegenkomt, krijgen ze het al helemaal voor hun kiezen.

Het is dan ook goed om ze soms even te verwennen. Met het beste voetenbad kom je in dat opzicht al een heel eind! Een massagekussen voor je nek, een massage gun voor je lichaam en een voetenbad voor je voeten!

Een voetenbad heeft een pijnverlichtende en ontspannende werking op je voeten. Het warme water – vooral in combinatie met een massage en/of geurolie – zorgt dat je in no-time tot rust komt.

Naast ontspanning kan het ook een medische werking hebben. De huid wordt er gezonder van en in combinatie met bepaalde middelen kan het ontstekingsremmend zijn of schimmels tegengaan. Daarover later meer – nu eerst de top 3 keuzes van het moment.

Man die in bad zit na een lange dag

Dreaver MZD-03 Voetenbad Automatische Massage

Dreaver MZD-03 Voetenbad Automatische Massage
Gewicht: 4 kg
Model: MZD-03
Aantal warmtestanden: 3
Aantal instellingen: 6
Bekijk op Bol.com

CALMENTA® XXL Voetenbad 12L Automatisch

CALMENTA® XXL Voetenbad 12L Automatisch
Gewicht: 0.39 kg
Model: Calmenta
Aantal warmtestanden: 5
Aantal instellingen: 5
Bekijk op Bol.com

Medisana FS 881 Voetbubbelbad

Medisana FS 881 Voetbubbelbad
Gewicht: 1.74 kg
Model: Voetenbubbelbad FS 881
Aantal warmtestanden: 1
Aantal instellingen: 3
Bekijk op Bol.com

Voetenbad: Hoe maak ik de beste koop?

Het moment suprême is aangebroken: het is tijd om te kijken naar de doorslaggevende eigenschappen van voetenbaden!

Typen voetenbaden

Binnen de term voetenbad kennen we een aantal verschillende soorten. Hieronder staan de meest populaire kort uitgelegd:

 • Elektrisch. Dit zijn de meest prijzige varianten, maar ook degene met de meeste handige eigenschappen. Zo hebben ze vaak een thermostaat, led-display, instelbare temperatuur en elektrische massagerollers.
 • Opblaasbaar. Dit is handig voor bijvoorbeeld vakanties, of als je weinig opbergruimte in huis hebt. Daarnaast zijn deze modellen wat goedkoper, ten koste van bijvoorbeeld massagefuncties.
 • Hout is esthetisch de mooiste variant. Ze zijn echter erg zwaar en kunnen niet ingeklapt worden. Ook hebben deze geen massagefunctie. Ze zijn voornamelijk bedoeld om je voeten even onder te dompelen.
 • Detox is de meest geavanceerde variant en zie je dan ook in professionele foot spa's. Door een chemische reactie zorgt het detox-voetenbad ervoor dat je lichaam giftige stoffen afdrijft. Tenminste, dat is het idee. Onderzoek ondersteunt deze claims vooralsnog niet.

Ontwerp en afmetingen

Kijk vooraf goed naar de afmetingen van het voetenbad, en dan is de grootte van de holtes voor je voeten het belangrijkste. Dat de algemene afmetingen van het model groot zijn, wilt niet altijd zeggen dat de voetholtes dit ook zijn. Vaak staat dit aangegeven in de 'maximale schoenmaat' die erin past.

Het is ook handig om te weten hoeveel liter water erin past. Veel mensen vinden het fijn als het water tot aan de kuiten reikt. Val jij ook in deze categorie? Kies dan voor een model waar minimaal 6 liter in kan.

Met welke massage kom je het meest tot rust?

Er zijn veel verschillende modellen op de markt, en deze komen vaak met hun eigen massagesysteem. Sommige varianten kunnen meerdere types massage uitvoeren, soms zelfs tegelijk. Het is een persoonlijke keuze uiteindelijk, dus lees je hieronder in over de meest gebruikte types.

Vibratie

Dit is waarschijnlijk de gebruikelijkste massagefunctie in voetenbaden. De trillende of vibrerende massagekoppen op de bodem van het voetenbad, masseren je voeten helemaal los. Als je niet goed weet welke massage-optie je fijn vindt, dan zit je altijd goed met deze keuze.

Bubbels

Bij deze vorm wordt er door kleine gaatjes in het binnenframe van het voetenbad water naar boven gespoten. 🚿 Hierdoor ontstaan er veel kleine bubbels. Deze masseren je voeten vervolgens op een zachte, ontspannende manier. Dit is meer geschikt voor mensen die wat lichtgevoelig zijn en een zachte massage de voorkeur geven.

Opzetstukken

Het is bij sommige modellen daarnaast mogelijk om verschillende opzetstukken te gebruiken om je voeten extra te stimuleren. Hier heb je vaak keuze uit een groot assortiment in verschillende soorten en massagekopformaten. Denk hierbij aan hard, zacht, stekelig of zelfs glas.

Over deze opzetstukken moet je zelf met je voeten bewegen om ze te masseren. Een voordeel hiervan is dat je de bloedcirculatie in je benen en voeten gelijktijdig stimuleert!

Voeten in water

Leuke extra's

Sommige modellen komen met een aantal leuke extra functies. Dit is voornamelijk toepasbaar op elektrische voetenbaden

Droog gebruik

De betere modellen gebruik je ook zonder water als een gewoon voetmassage-apparaat. Dit zijn vaak elektronische voetenbaden met een vibratiesysteem. Zo hoef je niet altijd de boel nat te maken om even tot rust te komen.

Timer

Een andere handige feature op een elektrisch voetenbad is een timer. Hiermee stel je in hoelang het apparaat het water verwarmt en hoelang je de massagefunctie gebruikt. Zo kun je met een gerust hart een dutje doen terwijl het voetenbad je voeten onder handen neemt!

Wisselbad

Een wisselbad gebruik je om je voeten te trainen op snelle temperatuurwisselingen. Door deze wisselingen vernauwen en verwijden je bloedvaten op een rap tempo, en dit is erg goed voor de bloedsomloop. Je wisselt af tussen koud en warm water, maar het is belangrijk om altijd met koud te eindigen.

Een goede werking met zout of olie

Veel mensen gebruiken een voetenbad in combinatie met zout of olie, dit heeft een helende of ontspannende werking.

Zout of soda

Beide werken goed in combinatie met een voetenbad. Dit is vooral voor het bestrijden van eelt erg handig. Het maakt het eelt week, waardoor het vervolgens makkelijk te verwijderen is.

Let op dat niet elke voetenbad geschikt is in combinatie met zeezout of epsomzout (bitterzout). Het is verstandig om eerste de productomschrijving na te gaan voordat je zout of epsomzout toevoegt.

Biotex

Dit middeltje heeft een ontsmettende werking en wordt vaak gebruikt voor het weken van voeten, bijvoorbeeld als je een ontstoken teennagel of nagelriem hebt. Als er open wondjes op de voeten zitten is het soms beter om Biotex uit de weg te gaan, het veroorzaakt in sommige gevallen irritatie.

Geurolie

Dit heeft geen medische werking, maar wel een ontspannende. Bij de meeste voetenbaden is het mogelijk om oliën toe te voegen aan het water. Zo wordt de ervaring nog fijner, omdat je meer zintuigen prikkelt. Bij sommige modellen is er zelfs een los compartiment om zout of olie in toe te voegen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan amandel- of lavendelolie. Deze zorgen van nature voor een ontspannende werking en het maakt de huid daarnaast ook zachter. Als je niet zo van de geurtjes houdt, maar wel een zachte huid wilt, dan kun je ook een paar druppeltjes olijfolie gebruiken.

Olie komt uit flesje op hand

Verzorging van je voeten

Een voetenbad draagt sterk bij aan de verzorging van je voeten. Zo is naderhand eelt makkelijker te verwijderen met een voetvijl, pedicureapparaat of puimsteen. Het is alleen niet slim om alle eelt op je voet weg te halen, want deze beschermt de voetzolen tijdens het lopen.

Het is ook belangrijk je voeten goed af te drogen na het gebruik van een voetenbad, vooral tussen de tenen. Hier kan 'zwemmerseczeem' ontstaan als vocht achterblijft.

Het is ook aan te raden na het baden de voeten te masseren met een hydraterende voetcrème. Houdt je voeten ook niet te lang in het voetenbad. Door de verslappende huid ontstaan eerder wondjes en ontstekingen.

Onderhoud van het apparaat

Ook een voetenbad heeft een klein beetje onderhoud nodig. Zo is het slim om na gebruik het apparaat en de leidingen even goed door te spoelen. Dit is nodig om in het vervolg infecties als schimmels en kalknagels te voorkomen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel of azijn; dit haalt geurtjes en viezigheid gemakkelijk weg.

Als de leidingen van een elektrisch voetenbad goed droog zijn na het gebruik dan gaat deze een stuk langer mee. Dit doe je gemakkelijk door de verwarming van het apparaat wat langer aan te laten. Hierdoor verdampt het overige vocht dat nog in de leidingen zit.

De 5 beste voetenbaden op een rij

1. Dreaver MZD-03 Voetenbad Automatische Massage

1. Dreaver MZD-03 Voetenbad Automatische Massage
Gewicht: 4 kg
Model: MZD-03
Aantal warmtestanden: 3
Aantal instellingen: 6

2. CALMENTA® XXL Voetenbad 12L Automatisch

2. CALMENTA® XXL Voetenbad 12L Automatisch
Gewicht: 0.39 kg
Model: Calmenta
Aantal warmtestanden: 5
Aantal instellingen: 5

3. Medisana FS 881 Voetbubbelbad

3. Medisana FS 881 Voetbubbelbad
Gewicht: 1.74 kg
Model: Voetenbubbelbad FS 881
Aantal warmtestanden: 1
Aantal instellingen: 3

4. Qumax Elektrisch Verwarmd Voetenbad met

4. Qumax Elektrisch Verwarmd Voetenbad met
Gewicht: 2.20 kg
Model: 23068
Aantal warmtestanden: 0
Aantal instellingen: 4

5. Silvergear Voetenbad met Massage Voetenbaden

5. Silvergear Voetenbad met Massage Voetenbaden
Gewicht: 2.10 kg
Model: Voetenbad met Massage Electrisch
Aantal warmtestanden: 2
Aantal instellingen: 3

Veelgestelde vragen over voetenbaden

Heb je toch nog een vraag? Dan vind je het antwoord vast hieronder!

Wat moet je in een voetenbad doen?

Dit verschilt geheel in waarvoor je het voetenbad wilt gebruiken. Sommige mensen gebruiken het alleen voor ontspanning; dan is het bijvoorbeeld een beetje geurolie al voldoende. Voor het bestrijden van bepaalde ontstekingen is bitterzout geschikt, en azijn voor bijvoorbeeld schimmels.

Hoe zorg je goed voor je voeten?

Een voetenbad nemen is een goed begin. Naast het feit dat het een ontspannende werking heeft, is het goed voor je huid. Het is verstandig om ze achteraf goed af te drogen en vervolgens in te smeren met een hydraterende crème.

Wat is de beste massagefunctie bij een voetenbad?

Dit verschilt per persoon wat deze fijn vind. Een elektrisch voetenbad met een vibratiesysteem wordt echter het meest gebruikt, en valt bij de meeste mensen in de smaak.

Welk voetenbad moet ik hebben?

Dat kan ik je niet vertellen, want dat is voor iedereen verschillend. Wel staan hieronder voor de laatste keer de beste keuzes met de belangrijkste specificaties voor je klaar om de keuze gemakkelijker te maken.

Aantal warmtestandenAantal instellingen
1Dreaver MZD-03 Voetenbad Automatische Massage36
2CALMENTA® XXL Voetenbad 12L Automatisch55
3Medisana FS 881 Voetbubbelbad13
4Qumax Elektrisch Verwarmd Voetenbad met04
5Silvergear Voetenbad met Massage Voetenbaden23

Dreaver MZD-03 Voetenbad Automatische Massage

Aantal warmtestanden: 3

Aantal instellingen: 6

CALMENTA® XXL Voetenbad 12L Automatisch

Aantal warmtestanden: 5

Aantal instellingen: 5

Medisana FS 881 Voetbubbelbad

Aantal warmtestanden: 1

Aantal instellingen: 3

Qumax Elektrisch Verwarmd Voetenbad met

Aantal warmtestanden: 0

Aantal instellingen: 4

Silvergear Voetenbad met Massage Voetenbaden

Aantal warmtestanden: 2

Aantal instellingen: 3

Conclusie

Koop je een voetenbad voor de ontspannende werking met bijvoorbeeld een beetje lavendelolie? Of vindt je het belangrijker dat deze ervoor zorgt dat je gemakkelijk je eelt kunt verwijderen? Let hoe dan ook goed op welk materiaal en massagefunctie het beoogde model gebruikt!

Er zijn overigens ook voetenwarmers te krijgen; die zijn vooral handig als je niet de hele dag met je voeten in een warm bad wilt zitten, maar ze tussendoor ook graag in alle droogte warmhoudt!

Met deze kennis in je achterhoofd, maak je de allerbeste keuze voor je voeten. Laat het ons hieronder vooral even weten als je nog vragen hebt!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Charlie Hoeben
Charlie is een echte creatieve duizendpoot en heeft in vrijwel alle artistieke uitingen een vinger in de pap. Zijn focus ligt momenteel vooral op grafisch ontwerp en onderzoek doen naar de leukste producten voor Mercat.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu