Onze categorieën
Over onsContact

Spierpijn? Gebruik het Beste Massagekussen

Kylie Goutziers
Auteur: Kylie Goutziers
Published 20.02.2022 - Updated 23.12.2022
Spierpijn? Gebruik het Beste Massagekussen

Voel je veel stress in je lichaam? Of heb je last van vastzittende spieren in je nek of in je rug? Dan is het beste massagekussen je redder in nood!

Net als veel andere producten zijn er allerlei verschillende soorten. Geen zorgen: ik leg je hier alles uit, zodat je het beste massagekussen vindt voor optimale ontspanning! Hieronder vind je alvast 5 ontzettend fijne massagekussens op een rij.

Waarom een massagekussen kopen?

Niet is vervelender dan pijnlijke spieren in je nek, schouders en rug of kramp in je benen en voeten. Helaas kun je zelf niet overal bij, zijn professionele massages duur en hebben we niet allemaal een partner die ons (goed) kan masseren. Een massagekussen is daarom de ideale oplossing.

Je kunt vooral last hebben van vastzittende spieren en stress na een lange dag klussen of achter de computer zitten in een verkeerde houding. Je mag jezelf dan best eens verwennen. Leg je voeten in een voetenbad of voetenwarmer, gebruik een goede gezichtssauna, zet je massagekussen aan en haal zo een spa in huis! 💆‍♀️

Massagekussens hebben veel voordelen. Zo bevorderen ze de bloedcirculatie, waardoor spieren loskomen en pijntjes en krampen afnemen. Bovendien herstellen je spieren hierdoor sneller. Massagekussens zijn multifunctioneel, want de meeste gebruik je voor verscheidene lichaamsdelen.

Door een massage kom je tot rust en verminder je stress door ontspanning. Daarnaast komen er tijdens een massage endorfines vrij. Dit is een lichaamseigen stofje dat zorgt voor een gelukkig gevoel. Endorfine werkt ook nog eens pijnstillend.

Er zijn nog meer fantastische apparaten die je spieren een massage geven, zoals een goede massage gun, maar een massagekussen is het beste massage-apparaat. Het kussen werkt het effectiefst en lijkt het meest op een menselijke massage.

Ben je enthousiast en kan je niet wachten om een massagekussen te gebruiken? Bekijk dan hieronder alvast de top 3 en lees daarna verder in onze koopgids, zodat je de beste koop maakt!

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Functies massageapparaat: Warmtefunctie
Aantal warmtestanden: 1
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Afstandsbediening: Nee
Bekijk op Bol.com

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen
Type massage: Acupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massage
Aantal warmtestanden: 2
Geschikt voor lichaamsdeel: Benen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Snoerlengte: 2 m
Afstandsbediening: Nee
Bekijk op Bol.com

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Functies massageapparaat: Warmtefunctie
Aantal warmtestanden: 1
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Afstandsbediening: Nee
Bekijk op Bol.com

Massagekussens: Hoe maak ik de beste koop?

Het is niet moeilijk om een massageapparaat te kiezen, als je maar weet waar je op moet letten! Ik help je hierbij en loop hieronder alles voor je langs.

Massagetechniek

De eerste stap naar een fijn massagekussen is het kiezen van de gewenste massagetechniek. De bekendste technieken zijn Shiatsu, rolmassage en vibratiemassage. Klopmassage en acupressuur zijn ook goede opties, maar deze zijn iets minder populair. Sommige kussens die werken met een combinatie van technieken.

In principe heeft bijna elke techniek dezelfde voordelen: ontspanning en een verbeterde bloedcirculatie. Toch is niet elke massagevorm prettig voor iedereen. Hieronder staan de verschillende massagetechnieken voor je op een rijtje.

Shiatsu massage

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse massagetechniek waarbij bepaalde drukpunten van het lichaam worden gestimuleerd. Zo verbetert de circulatie van energie door je lichaam.

Shiatsu komt van het woord 'shi' (vinger) en het woord 'atsu' (druk). Het betekent letterlijk 'vingerdruk'. Een Shiatsu massagekussen bootst deze vingerdruk na door middel van roterende massagekoppen.

Deze massagetechniek is effectief in het verlichten van psychische en lichamelijke klachten, omdat de druk op bepaalde punten het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleert. De massage is intenser en gaat dieper in je (spier)weefsel, waardoor je veel rust en ontspanning in je lichaam ervaart.

Voor sommige mensen is een shiatsu massage wellicht te intens. Ben je hier gevoelig voor? Ga dan voor een massagekussen met een mildere massagetechniek of kies eentje waarbij je de intensiteit kan instellen.

Vibratiemassage

Een vibratiemassage je lichaam los te schudden met behulp van vibraties. De trillingen behandelen vooral de bovenste laag van je (spier)weefsel. Ze dringen niet diep door, zoals bij de Shiatsu massage, maar dit maakt een vibratiemassage niet minder fijn of minder effectief.

Rolmassage

Een rolmassage lijkt op Shiatsu, maar is oppervlakkiger. Een kussen met deze massagetechniek heeft roterende massagekoppen en is geschikter voor een gevoelige rug of huid. Je (spier)weefsel wordt goed gemasseerd, wat zorgt voor optimale ontspanning.

Klopmassage

Een klopmassagekussen heeft massagekoppen die heen en weer gaan. Het kussen bootst het gevoel na dat iemand snel met de rand van zijn handen op je rug klopt. Deze massagetechniek werkt ontspannend, maar is intensiever en grover dan andere massagevormen.

Acupressuur massage

Acupressuur drukt net als Shiatsu op bepaalde punten van je lichaam, maar heeft meer drukpunten en drukt op andere plekken. Er zijn weinig elektrische massagekussens die acupressuur goed nabootsen.

Als alternatief bestaan nekkussens en matjes waarop je kunt liggen. Deze worden ook wel 'spijkerkussens' of 'spijkermatjes' genoemd. Op zo'n kussen of matje zitten duizenden spikes die als acupunctuurnaalden zachtjes in je rug, nek of hoofd drukken.

Elke dag een kwartiertje op zo'n mat liggen heeft verscheidene voordelen. De spanning in je spieren neemt af, het verbetert je nachtrust, het vitaliseert het hele lichaam, het vermindert pijn en het verbetert de bloedcirculatie.

Spijkerkussens of -matjes zijn iets anders dan de andere massagekussens die ik in deze koopgids bespreek, maar dat maakt ze niet minder effectief. Je bepaalt het beste zelf welke massagetechniek bij je past.

Twee vrouwen liggen en hebben komkommer op de ogen

Massagezones

Massagekussens bestaan in verschillende modellen en masseren bepaalde zones van je lichaam. Bedenk welke zones van je lichaam de massage het meest nodig hebben en kies op basis daarvan welk model bij je past. Er zijn grote stoelkussens, nek/schouderkussens en kleine kussens.

Een stoelkussen leg je in een stoel. Je zit erop en vervolgens masseert het kussen voornamelijk je billen, rug, schouders en nek.

Een nek/schouderkussen doe je om je nek, op dezelfde manier als een nekkussen voor in het vliegtuig. Sommige van deze modellen hebben armlussen of handvaten waar je je armen in laat rusten. Er zijn ook varianten waarbij je eenvoudig andere delen van je lichaam masseert, buiten je nek en schouders.

Een klein massagekussen is het beste voor je rug en nek, maar is ook zeer geschikt voor je benen, voeten, armen, schouders en buik. Check altijd de productspecificaties om erachter te komen voor welke zones het apparaat geschikt is.

Aantal standen

Het verschilt per persoon hoe hard je gemasseerd wilt worden. Wat voor jou prettig aanvoelt, is voor mij mogelijk te intens. Bovendien heb je de ene keer misschien zin in een lichte massage en de andere keer in een intensere. Het is daarom een groot pluspunt als het massagekussen een instelbare intensiteit of rotatierichting heeft.

De meeste massagekussens hebben 2 standen. Dit is voldoende als je alleen even lekker wilt ontspannen. Heb je een gevoelige rug? Dan is het handig als een massagekussen meer standen heeft, zodat je het kussen precies instelt zoals je fijn vindt.

Massagekoppen

De massagekoppen doen bij de meeste massagekussens het werk en geven de massage. Hoe meer koppen een massagekussen bevat, hoe efficiënter en fijner de massage. Over het algemeen hebben massagekussens vier koppen, maar er zijn ook apparaten met zes of acht koppen.

Verwarmingsfunctie

De meeste massagekussens hebben een infraroodlamp, waardoor het kussen heerlijk opwarmt. Dit is niet alleen prettig, maar warmte verlicht ook pijn, versoepelt spieren, is goed voor de doorbloeding en helpt met het herstellen van blessures.

Meestal zet je deze lamp naar wens aan of uit, bijvoorbeeld als je het te warm vindt. Daarnaast zijn er modellen met verschillende warmtestanden. Zo kies je zelf welke warmtestand je prettig vindt.

Vrouw gebruikt massage-apparaat op benen

Breedte en hoogte aanpassen

Het is niet bij elk type massagekussen nodig en mogelijk, maar bij sommige modellen is het fijn om de breedte of hoogte aan te passen. Niet ieder lichaam is hetzelfde. Daarom het is comfortabel om de juiste maten in te stellen, zodat de massagekoppen de juiste plekken masseren en je optimaal ontspant.

Bevestigingsriem

Aan de achterkant van de meeste massagekussens zit een verstelbare riem. Hiermee bevestig je het massagekussen aan je (bureau)stoel. Zo blijft het kussen goed op zijn plek zitten.

Timer

Een massage is ontzettend fijn, maar het is niet goed voor je wanneer je een massagekussen te lang gebruikt. Het is daarom veilig als het massagekussen een timer heeft, zodat je je spieren niet overbelast. De meeste modellen schakelen automatisch uit na 15 minuten.

Een timer is ook handig voor als je in slaap valt. Zo vreet het apparaat niet de hele nacht stroom.⚡

Draadloos of niet?

Met uitzondering van spijkerkussens of -matjes, werken de meeste massagekussens op netstroom. Let goed op de snoerlengte, want het is vervelend als je ergens niet kan zitten met je massagekussen, omdat het snoer te kort is.

Er zijn ook draadloze massagekussens. Deze zijn handig op reis en je hebt hierbij geen last van een snoer dat je bewegingsruimte beperkt, maar je moet hem wel op tijd opladen. Het is vervelend als je massagekussen leeg is wanneer je na een lange werkdag je massagekussen wilt gebruiken. Let bij een draadloos massagekussen op de accuduur.

Bediening

Sommige massagekussens beschikken over een afstandsbediening, andere werken met een knop. Het maakt niet uit welke je kiest. Het is net welke bediening je fijner vindt!

De 5 beste massagekussens op een rij

1. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

1. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Hoogte instelbaar: Nee
Functies massageapparaat: Warmtefunctie
Aantal warmtestanden: 1
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Afstandsbediening: Nee

2. Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

2. Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen
Type massage: Acupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massage
Hoogte instelbaar: Nee
Aantal warmtestanden: 2
Geschikt voor lichaamsdeel: Benen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Snoerlengte: 2 m
Afstandsbediening: Nee

3. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

3. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Hoogte instelbaar: Nee
Functies massageapparaat: Warmtefunctie
Aantal warmtestanden: 1
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Afstandsbediening: Nee

4. Infinity Goods Shiatsu Massagekussen Elektrisch

4. Infinity Goods Shiatsu Massagekussen Elektrisch
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Hoogte instelbaar: Ja
Draadloos: Nee
Functies massageapparaat: Indicator van batterijniveau, Verwisselbare massagekop, Flexibele massagekop
Temperatuur instellingen: Nee
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 1
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Nek, Rug, Schouders
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Ja
Snoerlengte: 180 cm
Afstandsbediening: Nee

5. BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +

5. BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +
Type massage: Shiatsu massage
Hoogte instelbaar: Nee
Aantal warmtestanden: 2
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Billen, Borst, Bovenarm, Bovenrug, Buik, Dijen, Handen, Hoofd, Kuit, Lichaam, Nek, Onderrug, Rug, Schouders, Triceps, Voeten
Timer: Ja
Hoogte instelbaar: Nee
Snoerlengte: 1.5 m
Afstandsbediening: Nee

Veelgestelde vragen over massagekussens

Heb je nog een brandende vraag over massagekussens? 🔥 Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen en vind het antwoord!

Is een massagekussen goed voor je?

Ja, massagekussens zijn goed voor je en hebben verscheidene voordelen. Een massagekussen ontspant de spieren, verbetert de bloedcirculatie en zorgt voor pijnverlichting. Dit is vooral prettig voor je rug, schouders en nek, maar ook voor je benen.

Gebruik een massagekussen niet te veel, want dan overbelast je je spieren mogelijk. Raadpleeg de dokter voordat je een massagekussen gebruikt bij een zwangerschap of chronische pijn.

Hoe lang mag je een massagekussen gebruiken?

Je mag een massagekussen elke dag gebruiken, maar gebruik het apparaat niet langer dan 15-20 minuten. Overmatig gebruik van een massagekussen leidt mogelijk tot pijnlijke, overbelaste spieren en blauwe plekken.

Kan je op een massagekussen slapen?

Een massagekussen is niet bedoeld om op te slapen, want je mag hem niet langer dan 15-20 minuten achter elkaar gebruiken. Daarnaast ligt een massagekussen waarschijnlijk na een tijdje niet lekker meer door de massagekoppen. Het is beter als je op een normaal hoofdkussen slaapt.

Welk massagekussen moet ik hebben?

Dat kan ik niet voor je beslissen, maar om het je iets makkelijker te maken, staan hieronder nog eens de beste keuzes van dit moment. Bepaal welke eigenschappen je belangrijk vindt in een massagekussen en vergelijk de verschillende kussens.

Type massageFuncties massageapparaatAantal warmtestandenAantal meegeleverde accu's/batterijenGeschikt voor lichaamsdeelHoogte instelbaarAfstandsbedieningSnoerlengteDraadloos
1Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch NekmassageRolmassage, Shiatsu massageWarmtefunctie10Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, VoetenNeeNee
2Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu MassagekussenAcupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massageWarmtefunctie20Benen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, VoetenNeeNee2 m
3Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch NekmassageRolmassage, Shiatsu massageWarmtefunctie10Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, VoetenNeeNee2 m
4Infinity Goods Shiatsu Massagekussen ElektrischRolmassage, Shiatsu massageIndicator van batterijniveau, Verwisselbare massagekop, Flexibele massagekop11Armen, Benen, Nek, Rug, SchoudersJaNee180 cmNee
5BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +Shiatsu massageIndicator van batterijniveau, Verwisselbare massagekop, Flexibele massagekop21Armen, Benen, Billen, Borst, Bovenarm, Bovenrug, Buik, Dijen, Handen, Hoofd, Kuit, Lichaam, Nek, Onderrug, Rug, Schouders, Triceps, VoetenNeeNee1.5 mNee

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage

Functies massageapparaat: Warmtefunctie

Aantal warmtestanden: 1

Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten

Hoogte instelbaar: Nee

Afstandsbediening: Nee

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Type massage: Acupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massage

Functies massageapparaat: Warmtefunctie

Aantal warmtestanden: 2

Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0

Geschikt voor lichaamsdeel: Benen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, Voeten

Hoogte instelbaar: Nee

Afstandsbediening: Nee

Snoerlengte: 2 m

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage

Functies massageapparaat: Warmtefunctie

Aantal warmtestanden: 1

Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten

Hoogte instelbaar: Nee

Afstandsbediening: Nee

Snoerlengte: 2 m

Infinity Goods Shiatsu Massagekussen Elektrisch

Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage

Functies massageapparaat: Indicator van batterijniveau, Verwisselbare massagekop, Flexibele massagekop

Aantal warmtestanden: 1

Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 1

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Nek, Rug, Schouders

Hoogte instelbaar: Ja

Afstandsbediening: Nee

Snoerlengte: 180 cm

Draadloos: Nee

BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +

Type massage: Shiatsu massage

Functies massageapparaat: Indicator van batterijniveau, Verwisselbare massagekop, Flexibele massagekop

Aantal warmtestanden: 2

Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 1

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Billen, Borst, Bovenarm, Bovenrug, Buik, Dijen, Handen, Hoofd, Kuit, Lichaam, Nek, Onderrug, Rug, Schouders, Triceps, Voeten

Hoogte instelbaar: Nee

Afstandsbediening: Nee

Snoerlengte: 1.5 m

Draadloos: Nee

Conclusie

Het beste massagekussen vind je sneller dan je denkt. Als je maar let op de belangrijkste aspecten zoals de massagetechniek, de massagezones, de verschillende standen en het aantal massagekoppen. Kies het massagekussen dat voldoet aan je wensen en dat binnen je budget past.

Laat het weten als je nog vragen hebt en laat ook weten of deze koopgids je heeft geholpen. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu