Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Scheermesjes voor een Comfortabele Scheerbeurt

Amber Christen
Auteur: Amber Christen
Published 08.12.2021 - Updated 18.12.2022
De Beste Scheermesjes voor een Comfortabele Scheerbeurt

De één scheert iedere dag, de ander wat minder vaak, maar voor iedere man is de kwaliteit van het scheermesje belangrijk. Je wil een comfortabele scheerbeurt met een glad eindresultaat, niet? Daarom help ik je om de beste scheermesjes voor jou te vinden. Om te beginnen staan de huidige favorieten hieronder voor je op een rijtje! 🪒

Waarom scheermesjes kopen?

Er zijn allerlei spullen op de markt om je mee te ontharen, zowel voor mannen als voor vrouwen. Denk aan een goede neustrimmer voor je neushaartjes. Daarom vraag je je misschien af waarom je voor de beste scheermesjes zou kiezen. Hoewel het gebruik van scheermesjes (of een ladyshave) zijn voordelen heeft, heeft het niet altijd de voorkeur. Ik begin daarom met de alternatieven om je een goed idee te geven van de mogelijkheden.

Doe je veel met je baard en scheer je niet alleen? Dan is een elektrisch scheerapparaat met extra standen om te trimmen en te stylen waarschijnlijk beter voor je. Ben je zelfs meer van het trimmen dan van het scheren, kies dan voor een apparaat dat daar helemaal op gericht is: een baardtrimmer. Beide apparaten zijn duurder dan zelfs de beste scheermesjes, maar dat haal je er zeker uit wanneer je ze vaak gebruikt!

Het scheren van je lichaamsbeharing is met een scheermesje ook een hele opgave, zeker als je haar dat terug groeit niet steevast bijhoudt. Langere haren verstoppen je scheermesje snel. De beste bodygroomer is dan een betere oplossing voor je. Die is bedoeld voor lichaamshaar, en dat in grote hoeveelheden.

Vind je vooral de kapper te duur of wil je een korte coupe bijhouden? Dan is een tondeuse ook nog een goede optie!

Uitwijken naar apparaten met een langduriger effect kan óók nog. Harsen met het beste harsapparaat houdt haar een hele tijd weg, maar kan wel pijnlijk zijn. Andere opties zijn een IPL-apparaat of een epilator, die over het algemeen iets comfortabeler zijn om te gebruiken.

Bedenk dus goed van tevoren wat je precies wil, want zoals je ziet zijn er veel alternatieven. Dat betekent echter niet dat je scheermesjes af moet schrijven. Ik zei het al: de scheermesjes hebben ook veel voordelen!

Voor een gladde scheerbeurt zonder jezelf te hoeven pijnigen, zijn scheermesjes veruit het beste middel. Zodra je er enigszins handig mee bent, heb je snel resultaat en werk je er vrij precies mee. Daarnaast zijn scheermesjes makkelijk mee te nemen en kun je ze altijd gebruiken, in tegenstelling tot elektrische apparaten. Niet verkeerd, toch?

Zijn scheermesjes precies waar jij naar op zoek bent? Hieronder vind je de huidige top 3 met de beste scheermesjes, gevolgd door een handige koopgids.

25 duurzame wenkbrauw scheermesje dermaplaning

25 duurzame wenkbrauw scheermesje dermaplaning
Totaal aantal scheermesjes: 25 stuk(s)
Type scheermes: Navulmesjes
Aantal scheerbladen: 1
Bekijk op Bol.com

Gillette Fusion5 - Voor Mannen

Gillette Fusion5 - Voor Mannen
Totaal aantal scheermesjes: 16 stuk(s)
Type scheermes: Navulmesjes
Aantal scheerbladen: 5
Bekijk op Bol.com

Gillette Fusion5 - 1 Scheermes

Gillette Fusion5 - 1 Scheermes
Totaal aantal scheermesjes: 2 stuk(s)
Type scheermes: Scheersysteem
Aantal scheerbladen: 5
Bekijk op Bol.com

Scheermesjes: Hoe maak ik de beste koop?

Je denkt misschien dat het simpel is, maar toch zijn niet alle scheermesjes hetzelfde. Let op een paar dingen wanneer je op zoek gaat naar dé mesjes voor jou. Ik loop alles voor je langs.

Nat of droog scheren?

De één heeft een voorkeur, de ander niet, maar het is belangrijk dat je goed nadenkt over je voorkeuren: wil je nat scheren of droog scheren? Gaat je voorkeur uit naar nat scheren, dan is een scheermes prima geschikt en krijg je een heerlijk glad resultaat.

Bij droog scheren gebruik je daarentegen beter een scheerapparaat en geen scheermes. Het resultaat is minder glad, maar het gaat wel een stuk sneller en doet een stuk minder pijn. Scheermesjes trekken namelijk eerder aan je haar dan dat ze het afscheren als het niet nat is. Bovendien loop je een hoger risico op wondjes als je droog scheert met een scheermes.

Je kunt de twee manieren van scheren ook combineren door bijvoorbeeld eerst het meeste haar af te scheren met een elektrisch scheerapparaat, om het vervolgens af te maken met een scheermesje of zelfs losse mesjes. Het is helemaal aan jou wat jij het liefste doet.

Scherpte en vorm

Niet ieder scheermesje is even scherp, maar dat is niet erg. Hoe scherper, hoe beter gaat bij scheermesjes niet altijd op, hoe gek het ook klinkt. Heb je losse mesjes, wees dan extra voorzichtig!

Scherpe scheermesjes geven makkelijker een perfect gladde huid in één of twee bewegingen. Scherpe mesjes zorgen er alleen ook voor dat je sneller sneeën oploopt. Zelfs al ben je erg ervaren met scheermesjes, dan nog loop je mogelijk meer wondjes op bij het scheren. 🤕

Naast scherpe zijn er ook gladdere scheermesjes. Bij deze scheermesjes zijn de randen iets meer afgerond, waardoor het iets meer moeite kost om een glad resultaat te krijgen. Het voordeel is dat het risico op een geïrriteerde huid afneemt.

Het hangt vooral af van je handigheid en je voorkeur, welke van de tweede type scheermesjes het beste bij je past.

Aantal mesjes in de scheerkop

Net zoals dat scherper niet altijd beter is, is meer mesjes in de scheerkop ook niet altijd beter. Hoe meer mesjes, hoe vaker er in principe een mes over je huid heen gaat. Meer mesjes in de scheerkop zorgen daardoor eventueel zelfs voor meer huidirritatie in plaats van minder.

Een scheerkop met 3 messen is een goede tussenweg. Ze zijn zo ontworpen dat er voldoende ruimte tussen de messen zit om de kop goed schoon te kunnen maken, terwijl ze nog wel makkelijk over je huid glijden. Een scheerkop met 5 messen raakt al snel verstopt, omdat de mesjes te dicht op elkaar staan.

Sommige mannen kiezen ook voor minder messen: een safety razor of veiligheidsscheermes. Dit zijn de zogenaamde 'double edge' scheermesjes. Zoals de naam al doet vermoeden, heb je hierbij aan twee bruikbare mesjes; een aan elke kant.

Veiligheidsscheermes op een wit badkamermeubel met mesjes zichtbaar

Van alle scheermesjes zijn de traditionele veiligheidsscheermessen – die je in zo'n safety razor gebruikt – het goedkoopst. Goedkope scheermesjes hebben zowel voor- als nadelen. Je hebt er een vaste hand, geduld en de nodige ervaring voor nodig, want de term 'veilig' is bij dit scheermes verraderlijk. Win voordat je hiervoor kiest voldoende informatie erover in.

In het vliegtuig? Ga je op vakantie en wil je je scheermesjes meenemen? Stop ze dan niet in je handbagage, maar in je koffer die in het ruim gaat. Worden je scheermesjes tijdens de controles gevonden in je handbagage, dan eindigen ze in de vuilnisbak en dat is natuurlijk zonde! Neem je mesjes daarnaast mee in een stevig doosje of de originele verpakking. Je mesjes beschermen lukt op die manier het beste.

Prijs-kwaliteitverhouding

Scheermesjes moet je regelmatig vervangen, zeker als je vaak scheert. Het is immers een wegwerpproduct! Daarom is het wel fijn wanneer de prijs-kwaliteitverhouding van de mesjes die jij gebruikt goed is.

Denk na over hoe vaak je scheert, hoe vaak je je scheermesjes moet vervangen en hoeveel dat vervolgens kost. Dit is iets wat je moet uitproberen, maar het kan zeker de moeite waard zijn om hier op te letten.

Eigen ervaring

Uiteindelijk is het bij scheermesjes, meer dan bij andere producten, vooral van belang wat jouw eigen ervaring is. Hiermee bedoel ik niet alleen hoe ervaren je bent. Een goed scheermes voor mij hoeft niet het beste scheermes voor jou te zijn. Voor de ene persoon werkt het ene scheermesje nu eenmaal beter dan voor de andere. Het is daarom ook altijd een kwestie van uitproberen wat jij het fijnst vindt.

De 5 beste scheermesjes op een rij

1. 25 duurzame wenkbrauw scheermesje dermaplaning

1. 25 duurzame wenkbrauw scheermesje dermaplaning
Totaal aantal scheermesjes: 25 stuk(s)
Type scheermes: Navulmesjes
Aantal scheerbladen: 1

2. Gillette Fusion5 - Voor Mannen

2. Gillette Fusion5 - Voor Mannen
Totaal aantal scheermesjes: 16 stuk(s)
Type scheermes: Navulmesjes
Aantal scheerbladen: 5

3. Gillette Fusion5 - 1 Scheermes

3. Gillette Fusion5 - 1 Scheermes
Totaal aantal scheermesjes: 2 stuk(s)
Type scheermes: Scheersysteem
Aantal scheerbladen: 5

4. Gillette Fusion5 Scheermesjes Voor Mannen

4. Gillette Fusion5 Scheermesjes Voor Mannen
Totaal aantal scheermesjes: 18 stuk(s)
Type scheermes: Navulmesjes
Aantal scheerbladen: 5

5. Gillette Venus Comfortglide Breeze

5. Gillette Venus Comfortglide Breeze
Totaal aantal scheermesjes: 10 stuk(s)
Type scheermes: Scheersysteem
Aantal scheerbladen: 3

Veelgestelde vragen over scheermesjes

Waarom zijn scheermesjes zo duur?

De fabrikanten van scheermessen verklaren de hoge prijs veelal door te beweren dat het maken van scheermesjes specialistisch, moeilijk werk is. Tot op zekere hoogte is dit ook waar, want voor het maken van scheermesjes is de juiste kwaliteit staal nodig. Ook vergt het specialistische machines om het juiste resultaat te bereiken.

Wat fabrikanten er niet bij zeggen, is dat de prijs ook bepaald wordt door marketing en de sterke positie van een paar merken. Marketing kost veel geld. Bovendien zijn veel mensen geneigd om te kiezen voor een merk dat ze kennen en zit je aan dat merk vast zodra je eenmaal een houder hebt.

Op die manier behouden grote merken hun positie en hebben ze de ruimte om prijzen net even wat hoger te maken dan nodig is.

Waarom worden scheermesjes bot?

Scheermesjes zijn scherp en flinterdun, waardoor ze kwetsbaar zijn en slijten wanneer ze door haar heen klieven. Bij gebruik blijven er bovendien zeepresten, kalk en vuil achter op je scheermesje, waardoor het dunne metaal langzaam bedekt raakt onder een laagje. Die twee dingen samen zorgen ervoor dat scheermesjes na verloop van tijd bot worden.

Wat is een safety razor?

Een safety razor of veiligheidsscheermes is een ouderwets scheermes dat bestaat uit een handvat en een kop die loodrecht op het handvat staat. Een veiligheidsscheermes heeft maar één mesje, waardoor het risico op scheerirritatie vermindert. Je hebt alleen wel de nodige oefening nodig om goed met een veiligheidsscheermes te kunnen scheren.

Welke scheermesjes moet ik hebben?

Dat ligt helemaal aan jouw wensen en voorkeuren. Ik kan je daar niet mee helpen. Wel geef ik je nog een laatste keer een overzicht van de beste scheermesjes van dit moment en hun belangrijkste specificaties!

Totaal aantal scheermesjesType scheermesAantal scheerbladen
125 duurzame wenkbrauw scheermesje dermaplaning25 stuk(s)Navulmesjes1
2Gillette Fusion5 - Voor Mannen16 stuk(s)Navulmesjes5
3Gillette Fusion5 - 1 Scheermes2 stuk(s)Scheersysteem5
4Gillette Fusion5 Scheermesjes Voor Mannen18 stuk(s)Navulmesjes5
5Gillette Venus Comfortglide Breeze10 stuk(s)Scheersysteem3

25 duurzame wenkbrauw scheermesje dermaplaning

Totaal aantal scheermesjes: 25 stuk(s)

Type scheermes: Navulmesjes

Aantal scheerbladen: 1

Gillette Fusion5 - Voor Mannen

Totaal aantal scheermesjes: 16 stuk(s)

Type scheermes: Navulmesjes

Aantal scheerbladen: 5

Gillette Fusion5 - 1 Scheermes

Totaal aantal scheermesjes: 2 stuk(s)

Type scheermes: Scheersysteem

Aantal scheerbladen: 5

Gillette Fusion5 Scheermesjes Voor Mannen

Totaal aantal scheermesjes: 18 stuk(s)

Type scheermes: Navulmesjes

Aantal scheerbladen: 5

Gillette Venus Comfortglide Breeze

Totaal aantal scheermesjes: 10 stuk(s)

Type scheermes: Scheersysteem

Aantal scheerbladen: 3

Conclusie

Er zijn verschillende scheermesjes op de markt, maar wat de beste scheermesjes zijn, is een persoonlijke keuze. Hopelijk heb je er na het lezen van dit artikel een beter beeld van en heb ik je zoektocht naar hét scheermesje voor jou makkelijker gemaakt. Heb je nog vragen of misschien wel een supertip? Laat dan zeker een reactie achter. Bedankt voor het lezen! 😊

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Amber Christen
Amber Christen
Amber is een student en zzp'er met een passie voor geschiedenis, taal en allerlei vormen van creativiteit. Enkele jaren geleden heeft ze haar bachelordiploma Geschiedenis behaald en momenteel gaat ze voor de master Neerlandistiek. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf in grafisch vormgeven, fotografie en illustratie en schrijft ze erg graag.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu