Onze categorieën
Over onsContact

Verzorgd Lichaamshaar met de Beste Bodygroomer

Amber Christen
Auteur: Amber Christen
Published 30.11.2021 - Updated 11.08.2022
Verzorgd Lichaamshaar met de Beste Bodygroomer

De meningen over lichaamsbeharing verschillen. De één vindt helemaal kaal het aantrekkelijkst, de ander houdt wel van een beetje borsthaar. Één ding staat vast: bijna niemand wil er behaard als een beer bij lopen. 🐻 Op zoek naar een apparaat om precies dat mee te voorkomen? Lees hier dan alles over de beste bodygroomer! Om te beginnen staan de huidige favorieten hieronder voor je op een rijtje.

Waarom een bodygroomer kopen?

Waar vrouwen de beste ladyshave erbij pakken voor een glad scheerresultaat, kunnen mannen uitwijken naar goede scheermesjes, maar voor het bewerken van je lichaamsbeharing is de beste bodygroomer veel handiger! Bodygroomers hebben afgeronde mesjes zijn er speciaal voor gemaakt en zo ontworpen dat je een net resultaat krijgt, met zo min mogelijk risico op wondjes

Bedenk wel: de naam van het apparaat vertelt je precies waar hij voor bedoeld is: het knippen, stijlen, trimmen of scheren van je lichaamsbeharing. Je kunt het apparaat technisch gezien gebruiken voor je gezicht, maar beter kies je hiervoor een scheerapparaat of een baardtrimmer. Voor je hoofdhaar wijk je beter ook uit naar de beste tondeuse. 🧔

Heb je geen zin in om iedere keer opnieuw je lichaamshaar bij te houden? Wil je grovere maatregelen treffen? Dan zijn er – in ieder geval voor sommige lichaamsdelen – ook andere apparaten beschikbaar. Na ontharen met een epilator of harsapparaat blijft het haar wekenlang weg, maar pijnloos is het zeker niet. Een IPL-apparaat biedt ook mogelijkheden en is minder pijnlijk om mee te werken.

Als je niet zo van volledige ontharing houdt, zijn de bovenstaande opties niet voor jou. Stijlen of trimmen kan niet met die apparaten. Ben je eruit en ga je voor de bodygroomer die dat allemaal wel kan? Hieronder vind je onze top 3 keuzes. Heb je nog wat meer informatie nodig om je keuze te maken? Scrol dan zeker even door naar onze koopgids!

Braun MGK7221 Body Trimmer

Braun MGK7221 Body Trimmer
Voedingstype: Accu
Nat en droog te gebruiken: Ja
Oplaadtijd: 1.67 uur
Bekijk op Bol.com

Philips Series 7000 12-in-1

Philips Series 7000 12-in-1
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht , Neus
Oplaadtijd: 1 minuut
Bekijk op Bol.com

Wahl Aqua Blade 10-in-1 Multigroomer

Wahl Aqua Blade 10-in-1 Multigroomer
Voedingstype: Accu , Lichtnet
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht
Bekijk op Bol.com

Bodygroomer: Hoe maak ik de beste koop?

Van apparaten zoals een bodygroomer zijn er zo veel op de markt dat het lastig is om de juiste te vinden, terwijl er wel degelijk onderlinge verschillen zijn. Daarom loop ik hieronder alle belangrijke punten voor je langs. Zo weet je straks precies waar je op moet letten.

Klein, maar fijn

Bodygroomers variëren sterk in grootte en gewicht, afhankelijk van een paar zaken. Een bodygroomer waarmee je bijvoorbeeld alleen je borsthaar wat bijwerkt, is compact en licht, terwijl er ook modellen zijn met grote verlengstukken eraan zodat je gemakkelijk bij je hele rug kan.

Welk model je kiest, hangt af van welke hoeveelheden haar je te lijf wil gaan en waar dat haar op je lichaam zit. Bedenk vooraf goed wat je met je nieuwe bodygroomer wil en stem daar de keuze op af.

Wat betreft het gewicht moet je ook rekening houden met de batterijen of de accu van de bodygroomer. Een apparaat op batterijen is meestal zwaarder. Als gewicht een belangrijk punt is voor je, kies dan een model met een accu of met een kabel.

Accu, batterijen of gewoon een kabel?

Het kwam net al even voorbij. Bodygroomers zijn er in drie varianten wat betreft stroomvoorziening: apparaten op een oplaadbare accu, op batterijen of met een stroomkabel.

Het grootste nadeel van een bodygroomer op een accu: als je hem vergeet op te laden, duurt het lang voordat je hem weer kan gebruiken, tenzij je apparaat ook bruikbaar is tijdens het opladen. Dat kan erg vervelend zijn, want even snel bijwerken met je goede bodygroomer gaat dan niet. Het voordeel is wel dat apparaten op accu lichtgewicht zijn.

Een groot voordeel van een bodygroomer op batterijen is dat sommige van deze modellen onder de douche gebruikt kunnen worden en hiermee waterdicht zijn. Zoals je misschien wel weet is nat scheren vaak comfortabeler dan droog scheren. Veel mensen geven dan ook de voorkeur aan een bodygroomer op accu, zodat hij onder de douche gebruikt kan worden.

Hierbij komt wel wat meer onderhoud kijken. Zorg dat je je snoerloze bodygroomer altijd goed afdroogt na gebruik. Hoewel de meeste onderdelen van roestvrijstaal gemaakt zijn, is het beter om het apparaat goed te drogen en op te bergen na gebruik. Laat hem dus niet op de rand van je bad liggen.

Werkt je beoogde bodygroomer op batterijen? Dan vervang je die simpelweg en ga je meteen weer aan de slag, maar dan moet je wel altijd nieuwe batterijen in huis hebben. Ook niet ideaal.

Toch is een apparaat op batterijen wel handig wanneer je veel reist, omdat je dan geen stopcontact hoeft te vinden. Batterijen zijn, naast het extra gewicht, alleen wel schadelijk voor het milieu als je ze niet inlevert, maar weggooit. 🔋

Oplaadtijd en levensduur van de batterijen

Wanneer je voor een snoerloze bodygroomer kiest, is het belangrijk om op de oplaadtijd en de levensduur van de batterijen te letten. Sommige bodygroomers werken maar een half uur en doen er vervolgens een halve dag over om volledig op te laden. Handig is anders. Deze eigenschappen dragen dan ook bij – of doen just af – aan het gebruiksgemak van de bodygroomer.

Bodygroomers op stroom

De laatste variant is een bodygroomer aan een stroomkabel. Deze variant lijkt misschien gunstig, aangezien hij het altijd doet als er een stopcontact in de buurt is. Toch is het, vooral als je overal gebruik wil kunnen maken van je bodygroomer, handig als je niet vastzit aan een snoer.

Bovendien zijn modellen met een snoer nooit waterdichte bodygroomers, terwijl sommige die op een accu of batterijen lopen dat wel zijn. Dat is wel zo handig als je je lichaamshaar onder de douche wilt onderhouden.

Bodygroomer in een verlengstuk

Kammen en koppen

Je kiest voor een bodygroomer om niet meer met allerlei verschillende apparaten te hoeven rommelen. Of je nu vooral bepaalde lichaamsdelen wil bijhouden of écht je hele lichaam, veelzijdigheid is wat je zoekt.

Voor de beste bodygroomer betekent dat: hoe meer lengtestanden en accessoires, hoe meer je ermee kan. Kies een apparaat dat geschikt is voor de lichaamsdelen die jij wil bijhouden en precies kan wat je wil.

Met kammen regel je de lengte van het haar, en met een verlengstuk kun je ook bij de moeilijkere plekken, zoals je rug.

Waterdicht

In het geval van trimmen en stijlen wordt het afgeraden om onder de douche je lichaamsbeharing bij te werken. Met droog haar zie je veel beter wat je aan het doen bent en werk je nauwkeuriger.

Ben je meer van het glad scheren? Dat kan wel goed onder de douche! Let in dat geval op dat je bodygroomer volledig waterdicht is, want niet alle apparaten zijn geschikt. Zelfs de beste bodygroomers met snoer zijn nooit waterdicht, maar ook lang niet alle modellen die op accu of batterij lopen zijn waterdicht. Hiervoor moet je goed naar de producteigenschappen kijken.

Overig gebruiksgemak

Naast een aantal specificaties is het overige gebruiksgemak ook van belang. Het gewicht en de stroomvoorziening bepalen veel, maar let ook op een paar andere zaken. Kijk bijvoorbeeld hoe de bodygroomer in de hand ligt, of hij makkelijk in gebruik is en of hij goed schoon te maken is. Dit vind je veelal terug in recensies.

Recensies geven je vaak een meer waarheidsgetrouw idee van het gebruiksgemak dan de beschrijving op de verpakking van het apparaat.

De 5 beste bodygroomers op een rij

1. Braun MGK7221 Body Trimmer

1. Braun MGK7221 Body Trimmer
Voedingstype: Accu
Nat en droog te gebruiken: Ja
Oplaadtijd: 1.67 uur

2. Philips Series 7000 12-in-1

2. Philips Series 7000 12-in-1
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht , Neus
Oplaadtijd: 1 minuut

3. Wahl Aqua Blade 10-in-1 Multigroomer

3. Wahl Aqua Blade 10-in-1 Multigroomer
Voedingstype: Accu , Lichtnet
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht

4. Philips Bodygroom Series 5000

4. Philips Bodygroom Series 5000
Voedingstype: Accu
Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen , Lichaam , Oksel , Rug , Schouders , Borst , Buik , Onderrug
Nat en droog te gebruiken: Ja
Verstelbare kammen: Ja
Oplaadtijd: 60 minuut

5. BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

5. BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese
Voedingstype: Adapter/ lichtnet , Batterij
Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd
Nat en droog te gebruiken: Nee
Verstelbare kammen: Ja
Oplaadtijd: 3 uur

Veelgestelde vragen over bodygroomers

Wat is het verschil tussen een bodygroomer en een multigroomer?

Een multigroomer is gericht op het scheren, trimmen en stijlen van je gezichtshaar. Een multigroomer combineert de functies van een aantal verschillende apparaten. Bij een bodygroomer gebeurt hetzelfde, maar dit apparaat is gericht op je lichaamshaar, niet op je gezichtshaar.

Hoelang gaat een baardtrimmer mee?

Dat is erg afhankelijk van het gebruik, de kwaliteit en hoe goed je het apparaat onderhoud. Een bodygroomer zou in ieder geval een jaar of langer mee moeten gaan, maar let ook vooral op de garantie van het apparaat.

Welke bodygroomer moet ik hebben?

Dat ligt helemaal aan de groei van jouw lichaamshaar en jouw voorkeuren om dat haar te lijf te gaan. Ik heb geen goed antwoord op die vraag. Wel kan ik je nog een laatste keer een overzicht geven van onze favorieten. Hieronder vind je de beste bodygroomers van dit moment en hun specificaties! Klik er vooral een paar aan, want wie weet zit er een goede tussen voor jou!

VoedingstypeNat en droog te gebruikenOplaadtijdGeschikt voor lichaamsdeelVerstelbare kammen
1Braun MGK7221 Body TrimmerAccuJa1.67 uur
2Philips Series 7000 12-in-1AccuJa1 minuutGezicht , Neus
3Wahl Aqua Blade 10-in-1 MultigroomerAccu , LichtnetJa1 minuutGezicht
4Philips Bodygroom Series 5000AccuJa60 minuutDijen , Lichaam , Oksel , Rug , Schouders , Borst , Buik , OnderrugJa
5BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 JapaneseAdapter/ lichtnet , BatterijNee3 uurHoofdJa

Braun MGK7221 Body Trimmer

Voedingstype: Accu

Nat en droog te gebruiken: Ja

Oplaadtijd: 1.67 uur

Philips Series 7000 12-in-1

Voedingstype: Accu

Nat en droog te gebruiken: Ja

Oplaadtijd: 1 minuut

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht , Neus

Wahl Aqua Blade 10-in-1 Multigroomer

Voedingstype: Accu , Lichtnet

Nat en droog te gebruiken: Ja

Oplaadtijd: 1 minuut

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht

Philips Bodygroom Series 5000

Voedingstype: Accu

Nat en droog te gebruiken: Ja

Oplaadtijd: 60 minuut

Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen , Lichaam , Oksel , Rug , Schouders , Borst , Buik , Onderrug

Verstelbare kammen: Ja

BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

Voedingstype: Adapter/ lichtnet , Batterij

Nat en droog te gebruiken: Nee

Oplaadtijd: 3 uur

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd

Verstelbare kammen: Ja

Conclusie

Ben je helemaal klaar om het haar onder handen te nemen en ligt de beste bodygroomer binnenkort op je deurmat? Of je nu wel of niet klaar bent om te gaan bestellen, ik hoop in ieder geval dat ik je een handje geholpen heb zodat jij er straks weer lekker verzorgd bijloopt! Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Amber Christen
Amber Christen
Amber is een student en zzp'er met een passie voor geschiedenis, taal en allerlei vormen van creativiteit. Enkele jaren geleden heeft ze haar bachelordiploma Geschiedenis behaald en momenteel gaat ze voor de master Neerlandistiek. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf in grafisch vormgeven, fotografie en illustratie en schrijft ze erg graag.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu