Onze categorieën
Over onsContact

Geen Kruimels Meer met de Beste Kruimeldief

Kylie Goutziers
Auteur: Kylie Goutziers
Published 17.09.2021 - Updated 24.03.2022
Geen Kruimels Meer met de Beste Kruimeldief

Geen kruimels meer in je bank of in je auto en minder gesjouw met een zware stofzuiger. Hoe lekker zou dat zijn? Met de beste kruimeldief maak je die fantasie tot werkelijkheid. Door vaak eventjes de kruimeldief te gebruiken, houd je je huis hygiënisch schoon en hoef je minder vaak de stofzuiger erbij te pakken. In dit artikel lees je hoe je een goede kruimeldief kiest. Hieronder zie je alvast de top 5 beste kruimeldieven!

Waarom een kruimeldief kopen?

Een kruimeldief vervangt helaas niet een traditionele stofzuiger, want met de beste stofzuiger zuig je grotere oppervlaktes veel efficiënter. Maar een kruimeldief is wel handig voor erbij, omdat deze de kleine poetstaak zeer gemakkelijk en snel oppakt.

Dat komt ten eerste doordat de meeste kruimeldieven snoerloos zijn. Hierdoor kom je makkelijk op plekken waar geen stopcontact in de buurt is, zoals je auto. Een kruimeldief verplaats je eenvoudig. Je gaat van de keuken naar de woonkamer, zonder dat je het snoer elke keer in een ander stopcontact moet stoppen. Je komt mede daardoor ook op plekken waar je normaal moeilijker bij komt, zoals boven op een kast of ergens tussenin.

Daarnaast is het een compact lichtgewicht, wat zowel moeite als ruimte bespaart. Je bergt hem makkelijk op! Je plaatst je kruimeldief na het stofzuigen weer terug in het oplaadstation, of plugt de kabel in. Zo is hij de volgende keer klaar voor gebruik en pak je hem er eenvoudig even bij.

Het laatste voordeel is dat de meeste kruimeldieven zakloos zijn. Je leegt het stofreservoir in de afvalbak, je doet het reservoir terug in de kruimeldief en je bent klaar!

Zoek je een alternatief tussen een kruimeldief en een stofzuiger in? Dan raad ik je aan om een goede steelstofzuiger te nemen. Deze heeft bijna alle voordelen van een kruimeldief en in sommige steelstofzuigers zit zelfs een kruimeldief verwerkt! Het verschil is dat je de steelstofzuiger wél als vervanging voor een traditionele stofzuiger kan gebruiken, vooral voor een snelle poetsbeurt.

Heb je helemaal geen tijd om te stofzuigen? Dan is een robotstofzuiger de oplossing! Ga lekker door met werken, terwijl de robotstofzuiger voor jou het huis kruimel- en stofvrij houdt.

Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+

Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+
Bekijk op Coolblue

Bissell Pet Hair Eraser 2390

Bissell Pet Hair Eraser 2390
Gebruikstijd laagste stand: 18 minuut
Werkt op natte en droge ondergrond: Nee
Aantal standen: 1
Hepa luchtfilter: Hepa
Bekijk op Bol.com

Shark UltraCyclone Pet Pro+ CH951

Shark UltraCyclone Pet Pro+ CH951

Kruimeldief: Hoe maak ik de beste koop?

Welke kruimeldief het beste voor mij is, is misschien niet de beste voor jou. Welke het beste bij jou past, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Ik leg je hieronder uit waarop je let wanneer je een kruimeldief koopt.

Zuigkracht

De spanning geeft aan hoe krachtig de motor is van de kruimeldief. Hoe hoger deze is, hoe groter de zuigkracht. Een grote zuigkracht is effectief, want dan zuigt de kruimeldief meer op in een kortere tijd. Een kruimeldief met een voltage van 12 V heeft in principe genoeg zuigkracht, maar er zijn tegenwoordig zelfs kruimeldieven met een voltage van 22 V.

Naast het voltage heeft het type batterij ook invloed op de zuigkracht. Zo zijn nikkel-methaalhybridebatterijen in het algemeen minder sterk dan batterijen van lithium-ion.

Door een kruimeldief goed te onderhouden behoudt het de optimale zuigkracht. Let daarom ook vooral op het filter! Wanneer deze vol raakt met stof, tast dat de zuigkracht aan.

Batterij en gebruiksduur

Er zit zoals gezegd een verschil tussen batterijen van lithium-ion en van nikkel-methaalhybride. De lithium-ionbatterijen gaan langer mee, laden sneller op en verbruiken minder energie, maar ze zijn doorgaans wel iets duurder. De nikkel-metaalhydridebatterijen werken op zich ook prima; ze zijn goedkoper, maar gaan iets minder lang mee.

Meestal gebruik je een kruimeldief niet voor grote schoonmaakklusjes. Daarom heb je waarschijnlijk geen kruimeldief nodig met een lange gebruiksduur. Maar een langere gebruikstijd is wel fijner als je van jezelf weet dat je de hem dagelijks gebruikt om meerdere plekjes schoon te maken. Zo hoef je hem niet na elk gebruik aan de oplader te hangen.

De gebruiksduur van een kruimeldief ligt gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten op de laagste stand. Op de turbostand of iets soortgelijks gaat de batterij minder lang mee.

De oplaadtijd verschilt enorm. Voordat een kruimeldief volledig opgeladen is ben je 2 tot 20 uur verder! De meeste kruimeldieven laden op via een laadstation. Dit is erg handig, want je hangt hem zo aan de muur.

Aantal standen

De meeste kruimeldieven hebben maar 1 stand, maar er zijn ook kruimeldieven met een extra turbostand. Hierdoor zuig je nog sneller meer vuil op. Het nadeel hieraan is dat de gebruikerstijd sneller afneemt.

Kruimeldief met een kierenmondstuk zuigt stof weg in een kier.

Opzetstukken

Er zijn verschillende opzetstukken voor je kruimeldief met elk een andere functie. Bekijk welke mondstukken jij het meest denkt te gebruiken en of die bij de kruimeldief zijn inbegrepen. Met het standaardopzetstuk zuig je het grootste deel van het vuil weg, maar niet alles.

Voor de kleinste kiertjes en moeilijkste hoekjes is er een kierenmondstuk. Honden- en katteneigenaren weten verder als geen ander hoe vervelend het is dat alles onder de dierenharen zit. Hiervoor bestaat een speciaal dierenharenopzetstuk.

Met een kruimeldief zuig je makkelijk kruimels van stoelen en banken, maar met een meubelmondstuk gaat dit nog eenvoudiger. Voor een kruimeldief die ook vloeistoffen opzuigt, gebruik je een siliconen opzetstuk. Tot slot is er nog een turbomondstuk die ronddraait terwijl je vuil opzuigt; hierdoor neemt de kruimeldief meer stof en viezigheid op.

HEPA-filter

Een HEPA-filter is een speciaal filter dat extra stof, vuil en allergenen filtert. Een fijne functie wanneer je allergieën hebt! Er zijn HEPA-filters met verschillende sterktes, zo werkt een HEPA 12-filter beter dan een HEPA 3-filter. Doordat je alle stofdeeltjes – zoals pollen, maar ook schimmels en goed opzuigt, bevordert dit filter ook de gezondheid.

Gewicht

Kruimeldieven zijn lichtgewichten, dus over het algemeen heb je niet snel een te zware kruimeldief. Het gewicht van de kruimeldief varieert tussen de 0,5 kg en de 3 kg. Het is geen groot verschil, maar een kruimeldief van 3 kg is natuurlijk wel iets lastiger op te tillen.

Inhoud

Kruimeldieven hebben een opvangbakje of een stofreservoir waar het vuil wordt opgevangen. De inhoud van dat bakje ligt tussen de 300 tot 700 ml. Als je het bijna elke keer na gebruik leegt heb geen groot reservoir nodig. Maar een grotere inhoud is beter wanneer je het fijn vindt om veel stof en vuil op te vangen zonder het reservoir te legen.

Persoon met paarse nagels gebruikt wit-blauwe kruimeldief

Lawaai

Lawaai is niet prettig. De kruimeldief is helaas ook niet stil, maar het verschilt per kruimeldief hoeveel geluid hij maakt. Er zijn kruimeldieven met een geluidsniveau van zo’n 60 dB. Dat is staat gelijk aan twee mensen die met elkaar kletsen. Er zijn ook kruimeldieven van 85 dB – dat is vrij luid en klinkt eerder als een staafmixer!

Water opzuigen

Extra functies maken het gebruik van de kruimeldief nog eenvoudiger. Een handige extra die niet alle kruimeldieven hebben is de mogelijkheid om ook vloeistoffen op te zuigen. Wanneer je een glas water geknoeid hebt, pak je de kruimeldief erbij en zuig je het op. Daarna hoef je alleen het waterreservoir te legen.

Docking station

Een docking station hang je aan de muur. Na gebruik van de kruimeldief plaats je hem in het docking station. Zo berg je hem altijd makkelijk op en heeft hij een mooi plekje aan de muur. Bij afwezigheid van een docking station, plug je een kabel in de kruimeldief wanneer hij opgeladen moet worden. Het staat wat minder mooi, maar het is niet minder effectief.

De 5 beste kruimeldieven op een rij

1. Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+

2. Bissell Pet Hair Eraser 2390

2. Bissell Pet Hair Eraser 2390
Gebruikstijd laagste stand: 18 minuut
Oplaadtijd: 480 minuut
Werkt op natte en droge ondergrond: Nee
Geluidsniveau: 68 dB
Voltage: 14.4 V
Voedingstype: Accu
Aantal standen: 1
Hepa luchtfilter: Hepa
Geluidsniveau: 68 dB
Docking station: Ja

3. Shark UltraCyclone Pet Pro+ CH951

3. Shark UltraCyclone Pet Pro+ CH951

4. Shark Wandvac Self-Empty Cordless Stick

4. Shark Wandvac Self-Empty Cordless Stick
Gebruikstijd laagste stand: 60 minuut
Geluidsniveau: 80 dB
Voedingstype: Accu
Hepa luchtfilter: Hepa
Geluidsniveau: 80 dB

5. Worx Power Share Portable Vacuum

5. Worx Power Share Portable Vacuum

Veelgestelde vragen over kruimeldieven

Hoe werkt een kruimeldief?

Een kruimeldief is een kleine handstofzuiger die werkt op een accu. Met een kruimeldief voer je makkelijk en snel kleine stofzuigklusjes uit. Het vuil eindigt meestal in een reservoir dat je regelmatig leegt. Wanneer je klaar bent met stofzuigen, plaats je de kruimeldief in het oplaadstation of plug je de oplaadkabel in, zodat hij de volgende keer weer klaar voor gebruik is.

Hoelang gaat een kruimeldief mee?

Hoelang een kruimeldief meegaat, verschilt per kruimeldief. Qua accuduur gaat een kruimeldief gemiddeld 10 tot 30 minuten mee, voordat je hem weer moet opladen. Qua levensduur gaat een kruimeldief gemiddeld 3-6 jaar mee, maar dit is ook afhankelijk van het merk kruimeldief, hoe vaak je hem gebruikt en hoe goed je hem onderhoudt.

Wat kost een kruimeldief?

De prijs van een kruimeldief hangt af van het merk, de eventuele extra functies, de zuigkracht en de accuduur. Kruimeldieven kosten gemiddeld € 50 tot € 100. De budgetopties liggen al rond de € 30, terwijl de luxere richting de € 150 gaan.

Welke kruimeldief moet ik hebben?

Je bepaalt zelf welke kruimeldief je moet hebben, want alleen jij weet wat je wensen zijn. Let vooral op de inhoud, de batterijduur, de zuigkracht, het HEPA-filter, extra functies en je budget. Kijk naar je behoeftes en vergelijk ze met de eigenschappen van de kruimeldieven. Hieronder nog een keer onze top 5 met hun belangrijkste specificaties.

Gebruikstijd laagste standOplaadtijdVoltageAantal standenHepa luchtfilter
1Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+
2Bissell Pet Hair Eraser 239018 minuut480 minuut14.4 V1Hepa
3Shark UltraCyclone Pet Pro+ CH95118 minuut480 minuut14.4 V1Hepa
4Shark Wandvac Self-Empty Cordless Stick60 minuut480 minuut14.4 V1Hepa
5Worx Power Share Portable Vacuum60 minuut480 minuut14.4 V1Hepa

Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+

Bissell Pet Hair Eraser 2390

Gebruikstijd laagste stand: 18 minuut

Oplaadtijd: 480 minuut

Voltage: 14.4 V

Aantal standen: 1

Hepa luchtfilter: Hepa

Shark UltraCyclone Pet Pro+ CH951

Gebruikstijd laagste stand: 18 minuut

Oplaadtijd: 480 minuut

Voltage: 14.4 V

Aantal standen: 1

Hepa luchtfilter: Hepa

Shark Wandvac Self-Empty Cordless Stick

Gebruikstijd laagste stand: 60 minuut

Oplaadtijd: 480 minuut

Voltage: 14.4 V

Aantal standen: 1

Hepa luchtfilter: Hepa

Worx Power Share Portable Vacuum

Gebruikstijd laagste stand: 60 minuut

Oplaadtijd: 480 minuut

Voltage: 14.4 V

Aantal standen: 1

Hepa luchtfilter: Hepa

Conclusie

Het grote aanbod van kruimeldieven en de variërende prijzen maakt het kiezen van een kruimeldief best lastig, maar ik hoop dat het nu een beetje duidelijk voor je is hoe je de beste kruimeldief vindt. Kijk nog even naar de top 5, want hier zitten echt goede opties bij. Bedankt voor het lezen en laat het me vooral hieronder weten of deze koopgids je op weg geholpen heeft! 😁

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu