Onze categorieën
Over onsContact

Nooit meer in de Knoop met de Beste Draadloze Oordopjes

Auteur: Charlie Hoeben
Published 28.12.2021 - Updated 29.08.2022
Nooit meer in de Knoop met de Beste Draadloze Oordopjes

Elke ochtend vloekend de deur uit omdat de draden van je oordopjes altijd in de knoop zitten? Dat is erg herkenbaar. Gelukkig is daar iets op gevonden: de beste draadloze oordopjes!

Nooit meer last van draden in de knoop of oordopjes die heel hard uit je oor worden getrokken als het draad ergens achter hangt. Hieronder vind je alvast de beste draadloze oortjes, maar lees vooral verder.

Waarom draadloze oordopjes kopen?

Er zijn genoeg redenen te verzinnen, maar de belangrijkste reden: kabeltjes zorgen al snel voor een hoop ergernis, zelfs al gaat het om de beste oordopjes. Als je bijvoorbeeld haast hebt en alles zit in de knoop ... 🤬

Het lijkt bijna niet te kunnen dat je je oortjes op tafel neerlegt en ze de volgende dag niet magisch in de knoop zitten. Toch gebeurt het op de één of andere manier altijd.

Daarvoor zijn draadloze oortjes en koptelefoons bedacht. Gebruiksgemak verzekerd, ook als je een capuchon op hebt of intensief aan het sporten bent!

Hieronder staat dan ook alvast de top 3 met de belangrijkste specificaties, maar lees vooral verder om te weten waar je op let bij de aanschaf.

Ledwood LD-M1011-TWS-GRE HUBBLE groen

Ledwood LD-M1011-TWS-GRE HUBBLE groen
Noise cancelling: Nee
Minimale frequentie: 20 Hz
Type draadloos: Bluetooth
Type oordopjes: Earbuds
Maximale batterijduur: 12 uur
Water/zweet bestendig: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

HOCO SELECTED Noble zakelijke draadloze blauw

HOCO SELECTED Noble zakelijke draadloze blauw
Noise cancelling: Nee
Type draadloos: Bluetooth
Water/zweet bestendig: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Denver BTE110BLUE blauw

Denver BTE110BLUE blauw
Noise cancelling: Nee
Minimale frequentie: 0 Hz
Type draadloos: Bluetooth
Type oordopjes: In-ear
Maximale batterijduur: 3 uur
Water/zweet bestendig: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Draadloze oordopjes: Hoe maak ik de beste koop?

Bij de aankoop van draadloze oordopjes of een over ear koptelefoon is het slim om op een aantal zaken te letten. Hieronder leg ik ze voor je uit.

Geluid

Fijn geluid hangt vrijwel compleet af van jouw voorkeur. Uiteraard is het geluid van bepaalde draadloze oordopjes van hogere kwaliteit dan andere oortjes. Dat zie je vaak ook wel aan de prijs.

Het belangrijkste is de stijl muziek die je graag luistert. Zo gebruik je voor rockmuziek andere tonen dan voor klassiek, en tussen podcasts en techno zit ook een groot verschil. Doe hier zelf goed onderzoek naar om de beste draadloze oortjes te vinden.

Frequentie

De frequentie geeft het bereik aan van het geluid dat uit de oordopjes komt. Dit meten we in Hertz (Hz). Op elke verpakking van een speaker, koptelefoon of oordopjes staat een aantal Hz, wat gemiddeld tussen de 20 en 20.000 Hz ligt. Het eerste getal geeft hierbij de laagste frequentie aan en de tweede de hoogste.

Het menselijk oor neemt frequenties waar tussen de 20 en 20.000 Hz. Dit wil niet meteen zeggen dat geluid daaronder of daarboven zinloos is. Daarom worden er toch geluidsdragers met een groter bereik geproduceerd.

20 tot 20.000 Hz is natuurlijk maar een gemiddelde. De kwaliteit van het menselijk gehoor neemt na verloop van tijd helaas ook af. Benieuwd welke frequenties jij nog hoort? Doe een oorcheck en kom meer te weten!

Pasvorm

Misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar wanneer je oordopjes oncomfortabel zijn, draag je ze niet. Let daarom op de pasvorm. Veel oordopjes, en dan met name in-ear oordopjes, worden geleverd met verschillende maten opzetstukjes. Probeer deze uit en gebruik het opzetstukje wat het beste voelt.

Wanneer je oordopjes niet goed in je oren passen, vallen ze ook eerder uit je oren ... met alle gevolgen van dien. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat ze goed passen!

Man met draadloze oordopjes in

Onderdrukking van achtergrondgeluid

De onderdrukking van achtergrondgeluid, oftewel ruisonderdrukking, kennen we in twee verschillende vormen. ⤵️

Geluidsisolatie (noise isolation)

Noise isolation is de passieve vorm van achtergrondgeluid onderdrukken, en noemt men ook wel passieve noise cancellation.

De oordopjes hebben een speciaal rubberen of siliconen laagje dat zich perfect naar jouw oor vormt. Je gehoorgang is vervolgens helemaal afgesloten, waardoor geluid van buiten er veel minder doorheen komt.

Passieve noise cancellation vind je overigens niet alleen bij draadloze oordopjes, maar ook bij koptelefoons en zelfs oorwarmers! Deze bedekken ieder je oren, waardoor er simpelweg minder geluid je gehoorgang binnenkomt. Zo hebben over-ear koptelefoons meer passieve noise cancellation dan on-ear koptelefoons, omdat over-ears je gehele oorschelp bedekken en on-ears op je oorschelp rusten.

Ruisonderdrukking (active noise cancellation of ANC)

Active noise cancellation is de actieve variant van omgevingsgeluiden onderdrukken. De oordopjes produceren een geluidsgolf die de ruis tegengaat. De microfoon bevat duizenden microscopisch kleine gaatjes die het omgevingsgeluid continu meten en vervolgens omzetten in anti-geluid.

Dit is gebaseerd op de eigenschappen van geluidsgolven en dus erg ingewikkelde natuurkunde, maar de kern van het verhaal is dat je omgevingsgeluid wegvalt tegen het antigeluid en andersom.

Verbinding

Ook wat het type draadloze verbinding betreft, zijn er verschillende opties.

Bluetooth

Om muziek af te spelen met draadloze oortjes, maak je verbinding met je telefoon, laptop of tablet via Bluetooth. Het is de standaard verbindingsmethode, en staat een makkelijke verbinding toe tussen twee apparaten. Een stabiele Bluetoothverbinding zorgt voor goede geluidskwaliteit. Ben je (te) ver verwijderd van je apparaat, dan gaat de kwaliteit achteruit.

App

Veel draadloze oordopje komen met een eigen app. Het is vaak niet nodig om deze te installeren, maar het kan wel erg handig zijn. In de app zijn vaak voorkeuren en instellingen voor het geluid te vinden om jouw luisterervaring optimaal te maken.

Ook lees je er zaken op af, zoals het batterijpercentage van het hoesje én de oordopjes zelf.

NFC

Dit staat voor 'near field communication' en maakt het mogelijk om een snelle, draadloze verbinding te leggen. Vaak heeft NFC een bereik van ongeveer 10 centimeter, wat wilt zeggen dat je de oordopjes (in het hoesje) een paar centimeter van je telefoon houdt, waarna ze direct verbinding maken.

Je hoeft daardoor niet alsnog in die ellenlange lijst met verbonden Bluetooth-apparaten te zoeken naar je oordopjes.

Batterij

Uiteindelijk is dit misschien wel één van de belangrijkste dingen bij draadloze oordopjes: hoelang gaat de batterij mee? Zelfs wanneer je oordopjes hebt met uitstekende geluidskwaliteit, is het frustrerend als ze maar een uurtje meegaan. Als je draadloze oordopjes leeg zijn, heb je er niets aan.

Daarnaast is het goed om te letten op de laadsnelheid; dit kan enorm verschillen per model. Ook komen veel oordopjes met een draadloze oplaadcase. Zo laad je de oortjes gemakkelijk onderweg op en zit je nooit zonder muziek!

Waterdicht

Waterdichte draadloze oordopjes zijn erg handig, vooral als je een fanatieke sporter bent. Sommige oordopjes kunnen niet tegen water en gaan al kapot als er wat zweet op belandt. Ook met het Nederlandse klimaat is het handig als ze in ieder geval tegen spattend water kunnen.

Je leest dit voornamelijk af aan de IP-certificering. Het eerste cijfer achter de afkorting staat hierbij voor de stofbestendigheid, en het tweede cijfer staat voor de waterbestendigheid.

De stofbestendigheid loopt op tot 6, terwijl waterbestendigheid tot 9 oploopt – maar doorgaans licht het maximum bij telefoons op 8, en bij oordopjes op 5 (spuitwaterdicht) of 6 (bestendig tegen zware regenval).

Bediening

Hoe je de oordopjes bedient, verschilt erg per model. Dat heeft ook meteen veel invloed op het gebruiksgemak.

Doorgaans kies je tussen fysieke knoppen die je indrukt, en touch control. Bij dit laatste tik je bijvoorbeeld één keer op het rechteroortje om te pauzeren, en twee keer om het volgende nummer te spelen. Het linker oordopje gebruik je weer om andere zaken te regelen of is juist helemaal niet in staat om opdrachten uit te voeren.

Lees hiervoor reviews en de specificaties van het product. Zo krijg je een objectiever idee van hoe gebruiksvriendelijk ze zijn!

Apple-oordopjes

Apple-oordopjes, AirPods, zijn een erg populaire optie. Ze zijn speciaal gemaakt voor de iPhone, iPod en iPad. De oordopjes hebben een slimme H1 chip, waardoor je de oordopjes snel aan jouw iCloud apparaten verbindt.

Wanneer je een iPhone hebt (of een ander apparaat van Apple), haal je het meeste voordeel uit deze oordopjes. Dat betekent niet dat je je AirPods niet kunt gebruiken wanneer je een Android-telefoon hebt. Ze werken nu eenmaal gestroomlijnder met andere Apple-producten. Zo werkt bijvoorbeeld de afstandsbediening van de bekabelde Apple-oordopjes niet op een Android-toestel.

De meeste Airpods komen met een doosje waarin de oordopjes opladen. Dit doosje dient meteen als bescherming en zorgt ervoor dat je airpods schoon en droog blijven.

De 5 beste draadloze oordopjes op een rij

1. Ledwood LD-M1011-TWS-GRE HUBBLE groen

1. Ledwood LD-M1011-TWS-GRE HUBBLE groen
Noise cancelling: Nee
Minimale frequentie: 20 Hz
Type draadloos: Bluetooth
Type oordopjes: Earbuds
Maximale batterijduur: 12 uur
Water/zweet bestendig: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
NFC: Nee

2. HOCO SELECTED Noble zakelijke draadloze blauw

2. HOCO SELECTED Noble zakelijke draadloze blauw
Noise cancelling: Nee
Type draadloos: Bluetooth
Water/zweet bestendig: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0

3. Denver BTE110BLUE blauw

3. Denver BTE110BLUE blauw
Noise cancelling: Nee
Minimale frequentie: 0 Hz
Type draadloos: Bluetooth
Type oordopjes: In-ear
Maximale batterijduur: 3 uur
Water/zweet bestendig: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 4.2
NFC: Nee

4. Ledwood LD-I9W-TWS-PAST-WHI LUNA wit

4. Ledwood LD-I9W-TWS-PAST-WHI LUNA wit
Noise cancelling: Nee
Minimale frequentie: 20 Hz
Type draadloos: Bluetooth
Type oordopjes: Earbuds
Maximale batterijduur: 12 uur
Water/zweet bestendig: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
NFC: Nee

5. Pro Care excellent quality Pro-Care zwart 1

5. Pro Care excellent quality Pro-Care zwart 1
Noise cancelling: Ja
Minimale frequentie: 20 Hz
Type draadloos: Bluetooth
Type oordopjes: Earbuds
Maximale batterijduur: 6 uur
Water/zweet bestendig: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
NFC: Ja

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes

Is het toch nog niet helemaal duidelijk? Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Hopelijk zit je antwoord ertussen.

Kan je met draadloze oordopjes bellen?

Ja, in bijna alle draadloze oordopjes zit ook een microfoon waarmee je kan bellen. Dit wil niet zeggen dat de kwaliteit van de microfoon altijd heel goed is. Wil je veel bellen met de oordopjes? Dan raad ik aan om een headset te gebruiken.

Hoe werkt noise cancelling bij draadloze oordopjes?

Met actieve noise cancelling produceren de oordopjes een zogeheten 'anti-geluid'. Dit heeft te maken met ingewikkelde natuurkunde en theorie over geluidswaarneming, maar het idee is dat de oordopjes het omgevingsgeluid in 'spiegelbeeld' afspelen, wat het omgevingsgeluid wegcijfert.

Passieve noise cancelling werkt via fysieke isolatie: in-ear oordopjes sluiten je gehoorkanaal af van de buitenwereld. Ook over-ear koptelefoons schermen je oren af van de buitenwereld, maar dan zonder dopjes in je oren te doen.

Hoe werken draadloze oordopjes?

Over het algemeen gebruiken we draadloze oordopjes via Bluetooth. Hierbij verbind je je telefoon, laptop of tablet met de oordopjes. Vervolgens wordt er een signaal naar de oordopjes verzonden, waardoor het geluid daar wordt afgespeeld.

Welke draadloze oordopjes moet ik hebben?

Dat kan ik niet voor je bepalen, want ik weet niet waar jij persoonlijk naar op zoek bent. Wel staan hieronder voor de laatste keer de beste keuzes met de belangrijkste specificaties om je een stukje verder op weg te helpen.

Noise cancellingMaximale batterijduurWater/zweet bestendig
1Ledwood LD-M1011-TWS-GRE HUBBLE groenNee12 uurNee
2HOCO SELECTED Noble zakelijke draadloze blauwNee12 uurNee
3Denver BTE110BLUE blauwNee3 uurNee
4Ledwood LD-I9W-TWS-PAST-WHI LUNA witNee12 uurNee
5Pro Care excellent quality Pro-Care zwart 1Ja6 uurNee

Ledwood LD-M1011-TWS-GRE HUBBLE groen

Noise cancelling: Nee

Maximale batterijduur: 12 uur

Water/zweet bestendig: Nee

HOCO SELECTED Noble zakelijke draadloze blauw

Noise cancelling: Nee

Maximale batterijduur: 12 uur

Water/zweet bestendig: Nee

Denver BTE110BLUE blauw

Noise cancelling: Nee

Maximale batterijduur: 3 uur

Water/zweet bestendig: Nee

Ledwood LD-I9W-TWS-PAST-WHI LUNA wit

Noise cancelling: Nee

Maximale batterijduur: 12 uur

Water/zweet bestendig: Nee

Pro Care excellent quality Pro-Care zwart 1

Noise cancelling: Ja

Maximale batterijduur: 6 uur

Water/zweet bestendig: Nee

Conclusie

Nu kun je altijd stressvrij je favoriete muziek luisteren ... en ik kan je zeggen dat dit heerlijk is. Wat is jouw favoriete nummer om mee te hardlopen? Of ga je toch voor een goede noise-cancelling koptelefoon, waarmee je in het openbaar vervoer zorgeloos je favoriete muziek luistert? Laat het me weten!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Charlie Hoeben
Charlie is een echte creatieve duizendpoot en heeft in vrijwel alle artistieke uitingen een vinger in de pap. Zijn focus ligt momenteel vooral op grafisch ontwerp en onderzoek doen naar de leukste producten voor Mercat.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu