Onze categorieën
Over onsContact

Volle Wimpers met de Beste Wimperkruller

Kylie Goutziers
Auteur: Kylie Goutziers
Published 15.12.2021 - Updated 13.12.2022
Volle Wimpers met de Beste Wimperkruller

Helaas is niet iedereen gezegend met mooi omhoog gebogen wimpers. Heb jij lange wimpers, maar staan ze recht naar voren? Of heb jij korte wimpers die een boost kunnen gebruiken? Laat je ogen nog meer spreken met de beste wimperkruller! Om te beginnen staan hieronder de beste keuzes voor je op een rijtje. 👀

Wat is een wimperkruller?

Een wimperkruller is een klein apparaatje waarmee je je wimpers krult. De klassieke wimperkruller is een soort tangetje waarbij je de wimpers tussen twee plaatjes met rubbers klemt. Dit geeft de wimpers een mooie vorm. Tegenwoordig zijn er ook thermische wimperkrullers die de wimpers verwarmen.

Sommige mensen vinden het er een beetje eng uitzien, maar een wimperkruller is totaal niet moeilijk of eng. Het is hooguit even wennen hoe je hem gebruikt.

Waarom een wimperkruller kopen?

Een wimperkruller helpt je wimpers mooi omhoog te krullen. Wimpers met een krul lijken voller en langer. Ook spreken je ogen meer, wat zorgt voor een leuke uitstraling.

Wimperkrullers zijn gemakkelijk in gebruik en geschikt voor iedereen. Bovendien kun je het dagelijks gebruiken. De krul is helaas niet permanent, maar elke dag de wimperkruller gebruiken kost nauwelijks tijd. Er is geen chemische behandeling nodig en je ziet gelijk resultaat.

Er zijn meer manieren om je ogen te laten spreken. Zo zorgt een wimperserum ervoor dat je wimpers verstevigen, groeien en glanzen. Ook doet een goede mascara wonderen. Wil je er zeker van zijn dat je ogen de hele dag mooi blijven? Gebruik dan waterproof mascara.

Helaas maak je met deze wimperproducten je wimpers niet extreem langer en groter. Voor wimpers die daadwerkelijk groter zijn, neem je nepwimpers.

Om het helemaal af te maken gebruik je de beste oogschaduw en eyeliner. Met al deze producten stralen je ogen en heb je een mooie opgedofte look. ✨ Ben je meer van een naturel look? Dan is alleen een wimperkruller al voldoende om je ogen meer te laten spreken.

MoreWomen® Elektrische Wimperkruller Wimperkruller Verwarmd

MoreWomen® Elektrische Wimperkruller Wimperkruller Verwarmd
Verpakking lengte: 163 mm
Verwarmd: Ja
Bekijk op Bol.com

INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller - Eyelash

INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller - Eyelash
Verpakking lengte: 144 mm
Verwarmd: Nee
Bekijk op Bol.com

INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller Met Kam

INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller Met Kam
Verpakking lengte: 142 mm
Verwarmd: Nee
Bekijk op Bol.com

Wimperkruller: Hoe maak ik de beste koop?

Wanneer je een wimperkruller uitkiest let je op een paar dingen. Het is niet moeilijk om te bepalen welke wimperkruller het beste bij je past, maar je moet wel even weten hoe. Ik loop alles stapje voor stapje langs.

Type wimperkruller

Allereerst bepaal je welk type wimperkruller het beste bij jou past. Ben je meer van de moderne apparaten of houd je het liever bij een traditionele wimperkruller?

Traditionele wimperkruller

De traditionele wimperkruller is een soort tangetje. Hierbij plaats je de bovenste wimpers in de wimperkruller en knijp je het goed dicht. Probeer de wimpers zo dicht mogelijk bij de wimperlijn te pakken. Pas op voor je ooglid, want een ooglid tussen de kruller is geen pretje.

Wacht een paar seconden en open de wimperkruller voorzichtig zonder wimpers eruit te trekken. Voilà, in een paar seconden heb je volle wimpers! De klassieke kruller zorgt voor veel volume en een mooie vorm. Daarnaast is het ook nog eens snel.

Thermische kruller

Thermische krullers verwarmen de wimpers. Deze zijn makkelijk in gebruik en geven mooie resultaten. De meeste thermische wimperkrullers lijken op een mascaraborsteltje. Je zet de wimperkruller aan, wacht even tot hij warm is en gaat – net als bij mascara – met het borsteltje langs je wimpers. Hierdoor krijgen ze een mooie lift.

Het voordeel aan een thermische wimperkruller: de warmte heeft een sterker effect geeft. In tegenstelling tot de klassieker breng je eerst mascara aan voordat je de wimperkruller gebruikt.

Het duurt wel eventjes voordat de wimperkruller warm is, waardoor je langer bezig bent met het krullen. Gebruik een thermische wimperkruller op de juiste manier voor de beste resultaten. Het is belangrijk om kracht te zetten en de wimpers goed omhoog te duwen, maar wees ook voorzichtig dat je je niet brandt aan de wimperkruller.

Sommige thermische wimperkrullers beschikken over meerdere warmtestanden. Ik raad je aan om die kruller te nemen, want niet elke wimper is hetzelfde. Dikkere wimpers hebben meer warmte nodig dan dunnere of beschadigde wimpers.

Afbeelding van een persoon met roze haar die in de spiegel kijkt en haar wimpers krult met een wimperkruller.

Materiaal

De traditionele kruller komt voor in twee verschillende materialen: metaal of siliconen. De metalen of roestvrijstalen wimperkruller gaat lang mee. Ook zorgt een metalen variant voor veel volume en blijft de krul relatief lang in de wimpers zitten.

De siliconen of kunststof wimperkruller dempt via de wimperkruller het contact tussen jouw vingers en je wimpers, waardoor je minder hard op de wimpers drukt. Hierdoor beschadigen je wimpers minder snel, maar het volume en de krul blijven ook minder lang zitten.

Grootte van de krulboog

Niet elke krulboog of borstel is even breed en het ene oog is het andere oog niet. Kijk daarom naar de grootte van de krulboog of de borstel en de grootte van jouw oog. Een wimperkruller werkt het beste wanneer je alle wimpers tegelijk pakt. Niets is vervelender dan half gekrulde wimpers.

De handgreep

Een comfortabele handgreep maakt het gebruik van een wimperkruller makkelijker. Er zijn wimperkrullers met een ergonomische handgreep. Zo'n handgreep is zeer comfortabel en werkt fijn wanneer je gevoelige handen hebt.

Voor genoeg stevigheid neem je een handgreep waar je je vingers doorheen steekt. Een wimperkruller met een recht handvat is een betere optie wanneer je dikkere vingers hebt of de andere handvatten niet fijn vindt.

Prijs

Wimperkrullers zijn niet duur. Afhankelijk van het type wimperkruller, het materiaal en de eventuele extra's ligt de prijs tussen de 5 en 60 euro.

Afbeelding van twee ogen van twee personen met mooie gekrulde wimpers.

Tips

Hier nog enkele tips om het optimale uit je wimperkruller te halen.

 1. Gebruik een thermische wimperkruller altijd nadat je mascara aanbrengt en een klassieke wimperkruller voordat je mascara aanbrengt.
 2. Vervang bij een traditionele wimperkruller regelmatig het rubbertje om infecties te voorkomen en het beste resultaat te bereiken.
 3. Zorg er bij een traditionele wimperkruller voor dat je wimpers schoon zijn. Wimpers met restjes mascara breken sneller af.
 4. Zorg ervoor dat de kruller schoon is om te voorkomen dat je bacteriën in je ogen krijgt.
 5. Een traditionele wimperkruller verwarm je ook zelf voor een sterker resultaat. Dit kan bijvoorbeeld door een föhn of een aansteker te gebruiken. Pas wel op, want metaal wordt flink heet.

De 5 beste wimperkrullers op een rij

1. MoreWomen® Elektrische Wimperkruller Wimperkruller Verwarmd

1. MoreWomen® Elektrische Wimperkruller Wimperkruller Verwarmd
Verpakking lengte: 163 mm
Verwarmd: Ja

2. INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller - Eyelash

2. INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller - Eyelash
Verpakking lengte: 144 mm
Verwarmd: Nee

3. INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller Met Kam

3. INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller Met Kam
Verpakking lengte: 142 mm
Verwarmd: Nee

4. Professionele Wimperkruller / Wimperkrultang

4. Professionele Wimperkruller / Wimperkrultang
Verpakking lengte: 10 cm
Verwarmd: Nee

5. Eyelash International Wimper kam Eyelash

5. Eyelash International Wimper kam Eyelash
Verpakking lengte: 12 cm
Verwarmd: Nee

Veelgestelde vragen over wimperkrullers

Breken wimpers sneller af door een wimperkruller?

In principe beschadigt een wimperkruller je wimpers niet, tenzij je hem verkeerd gebruikt of de wimpers overbelast. Trek niet aan je wimpers met de kruller en vervang de rubberen plaatjes regelmatig.

Pas bij thermische wimperkrullers op dat je de wimpers niet te veel blootstelt aan de hitte. Door je wimpers goed te verzorgen met een wimperserum voorkom je dat wimpers snel afbreken.

Geeft een wimperkruller een zichtbaar effect?

Het effect is bij iedereen verschillend. De beste resultaten krijg je door de wimperkruller op de juiste manier te gebruiken. Daarnaast heeft een thermische wimperkruller een iets sterker effect dan een klassieke wimperkruller.

Hoe vaak moet je een wimperkruller gebruiken?

Je gebruikt de wimperkruller zo vaak als je wilt. Over het algemeen gebruik je een klassieke wimperkruller elke keer voordat je mascara op doet. Een thermische wimperkruller gebruik je elke keer nadat je mascara opdoet.

Welke wimperkruller moet ik hebben?

Dat is niet aan mij om te bepalen, want ik weet niet wat bij jou past. Wel staan hieronder voor de laatste keer de beste keuzes om je een stukje op weg te helpen.

Verpakking lengteVerwarmd
1MoreWomen® Elektrische Wimperkruller Wimperkruller Verwarmd163 mmJa
2INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller - Eyelash144 mmNee
3INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller Met Kam142 mmNee
4Professionele Wimperkruller / Wimperkrultang10 cmNee
5Eyelash International Wimper kam Eyelash12 cmNee

MoreWomen® Elektrische Wimperkruller Wimperkruller Verwarmd

Verpakking lengte: 163 mm

Verwarmd: Ja

INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller - Eyelash

Verpakking lengte: 144 mm

Verwarmd: Nee

INTERESQUE INTER-ESQUE® Wimperkruller Met Kam

Verpakking lengte: 142 mm

Verwarmd: Nee

Professionele Wimperkruller / Wimperkrultang

Verpakking lengte: 10 cm

Verwarmd: Nee

Eyelash International Wimper kam Eyelash

Verpakking lengte: 12 cm

Verwarmd: Nee

Conclusie

Kijk jij al helemaal uit naar volle, gekrulde wimpers? Ik hoop dat je de perfecte wimperkruller gevonden hebt en zo niet, kijk dan nog eens naar de top vijf. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat hieronder gerust een reactie achter. Bedankt voor het lezen! 🤗

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu