Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Nepwimpers voor de Mooiste Looks!

avatar
Auteur: Mariska Rietveld
Published 22.02.2022 - Updated 13.12.2022
De Beste Nepwimpers voor de Mooiste Looks!

Met mascara laat je je wimpers iets voller en langer lijken, maar je wimperhaartjes blijven in werkelijkheid nog even lang. Wil je makkelijk en snel écht lange, gekrulde wimpers vol volume? Dan zijn de beste nepwimpers wat voor jou!

Net als veel andere beautyproducten zijn er allerlei verschillende soorten nepwimpers. Geen zorgen, ik leg je hier alles uit, zodat je de perfecte wimpers voor elke look vindt! Hieronder vind je alvast 5 sets ontzettend fijne, mooie nepwimpers op een rij.

Waarom nepwimpers kopen?

Om onze wimpers (optisch) te verlengen zijn er veel producten. Toch komen die niet altijd goed uit. Wimperextensions zijn mooi, maar zijn ook aan de prijs en kun je niet zelf verwijderen. Zelfs een goede waterproof mascara heeft alleen een optisch effect; je wimpers worden niet daadwerkelijk langer.

Wimperserum laat je wimpers wél groeien, maar de resultaten laten lang op zich wachten. Nepwimpers zijn ideaal! Je hoeft nergens op te wachten en maakt precies de look die je wilt.

Lange, volle, gekrulde wimpers

De ideale wimpers zijn lang, hebben een mooie krul en zichtbaar volume. Helaas hebben we die niet allemaal van nature. Normaal gesproken pak je de beste wimperkruller, een goede eyeliner en je favoriete mascara om dit resultaat te bereiken, maar het effect is slechts beperkt.

Van een naturel make-up look tot avond make-up

Wat voor make-up look je ook maakt: er zijn prachtige nepwimpers die je idee compleet maken! ✨ Ga je voor een zachte, natuurlijke, dagelijkse look? Dan draag je een mooie, subtiele set nepwimpers.

Creëer je graag uitbundige, kleurrijke of intense looks met uitgebreide oogschaduw? Daar passen opvallendere nepwimpers perfect bij.

Nepwimpers aanbrengen

Mooie wimpers komen niet aanwaaien, maar je nepwimpers waaien wél weg als ze niet goed hechten. Kies daarom nepwimpers die je het makkelijkst aanbrengt. 'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is hier niet van toepassing! Je kiest simpelweg de fijnste methode voor jou.

Kijk je er al naar uit om jouw fantastische looks een upgrade te geven met de beste nepwimpers? Hieronder vind je drie favorieten.

MagniLash Magnetische Wimpers met Magnetische

MagniLash Magnetische Wimpers met Magnetische
Kleur: Zwart
Lengte wimpers: 10 mm
Inclusief lijm: Ja
Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperset, Wimperstrips
Veganistisch: Nee
Bekijk op Bol.com

Levanda wimperextensions met magnetische eyeliner

Levanda wimperextensions met magnetische eyeliner
Kleur: zwart
Lengte wimpers: 10 mm
Inclusief lijm: Nee
Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperset
Veganistisch: Ja
Bekijk op Bol.com

yermin beauty Nepwimpers 10D 12mm

yermin beauty Nepwimpers 10D 12mm
Kleur: zwart
Lengte wimpers: 12 mm
Inclusief lijm: Ja
Type wimper: One by one wimpers, Plukjes
Veganistisch: Ja
Bekijk op Bol.com

Nepwimpers: Hoe maak ik de beste koop?

Welke wimpers je het mooist vindt, hangt af van jouw smaak. De beste nepwimpers zijn voor iedereen verschillend. Om het ideale paar voor jou te vinden, let je op de volgende eigenschappen.

Soort nepwimpers

Allereerst kies je de soort nepwimpers die je het fijnst vindt. Zo bestaan de meeste nepwimpers uit een strook met wimperhaartjes voor een heel oog. Het strookje, oftewel de lash band, bevestig je langs je bovenste wimperrand. In één handeling ben je klaar!

Voor een subtieler effect zijn er individuele wimpers. In plaats van één strook met alle wimpers heb je losse plukjes met een paar wimperhaartjes. Je brengt individuele wimpers makkelijker aan en het effect is natuurlijker. Wil je toch een intensere look of met één keer aanbrengen klaar zijn? Dan zijn hele wimpers fijner.

Manier van aanbrengen

Welke nepwimpers je ook kiest: de eerste keer wimpers aanbrengen is even wennen. Oefening baart kunst! Veel nepwimpers zijn plakwimpers. Bij de wimpers zit een klein tubetje wimperlijm of je koopt zelf wimperlijm.

Vervolgens breng je de lijm aan op de plakrand. Wacht eventjes zodat de lijm daadwerkelijk plakkerig wordt en breng dan de wimper aan. Hoelang je moet wachten, verschilt per soort wimperlijm en lees je op de verpakking. In dit geval is het waarschijnlijk makkelijker om het te zien. Bekijk deze video:

Om het makkelijker te maken zijn er tegenwoordig magnetische wimpers. Wees niet bang om te knoeien, want hier komt geen lijm bij kijken. De wimpers hechten zich dankzij het magnetische effect.

Onder de magnetische wimpers zijn er twee verschillende soorten: magnetische wimpers waar magneetjes in zitten en magnetische wimpers met een magnetische eyeliner.

Zitten er magneetjes in de wimpers, dan heb je twee wimperstrookjes per oog. Het ene strookje houd je vlak boven je wimperrand en het andere strookje vlak eronder. Beweeg de wimperstrookjes naar elkaar toe. De magneetjes kleven aan elkaar en de wimper is bevestigd!

Heb je magnetische wimpers met magnetische eyeliner, dan begin je met de eyeliner. Teken met de magnetische eyeliner een mooie wing of strak lijntje vlak boven je wimperrand. Houd vervolgens de wimperrand tegen de eyeliner aan. Die kleeft nu automatisch aan de automatische eyeliner.

Vorm en lengte

Nepwimpers zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Gelukkig maar, want zo is er voor iedereen wel een fijne set! Je wisselt hierdoor ook makkelijk van look. Kortere wimpers staan natuurlijker en langere wimpers geven een dramatischer, opvallender effect.

Als je voor het eerst nepwimpers draagt, is mijn advies om voor korte wimpers te kiezen. Je ziet nog steeds duidelijk verschil met je natuurlijke wimpers, terwijl ze niet te zwaar zijn of te heftig lijken.

Daarnaast kies je uit verschillende vormen en modellen. Welke je nodig hebt, ligt aan je eigen vorm ogen en het gewenste resultaat. Voor een cat eye look zijn uitlopende wimpers perfect: ze hebben aan de uiteindes meer lengte.

Als je hooded eyes hebt, oftewel gevouwen oogleden, is een liftend effect mooi meegenomen. Je kiest dan voor rechte wimpers. Uitlopende wimpers voor een cat eye look laten je oogleden juist zwaarder lijken. Rechte wimpers hebben wimpershaartjes van dezelfde lengte over de hele wimperrand en geven je ogen een 'opener' effect.

Materiaal

De meeste wimpers zijn gemaakt van minkhaartjes, zijn faux mink of het zijn synthetische wimpers. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Mink lashes, oftewel nepwimpers gemaakt van nertsharen, zien er ontzettend natuurlijk uit. Het zijn namelijk echte haartjes. Het nadeel is dat ze absoluut niet diervriendelijk zijn.

Om de voordelen van mink lashes te behouden, maar de nertsen het leed te besparen, zijn er faux mink lashes. Dit is een synthetisch materiaal, waarvoor alle dieren met rust worden gelaten. Faux mink nepwimpers zien er bovendien ontzettend natuurlijk uit. Het enige nadeel is dat deze wimpers een hoger prijskaartje hebben.

Heb je een klein budget, maar is een diervriendelijke optie voor jou een harde eis? Dan zijn er andere synthetische wimpers. Ze zijn een stuk goedkoper en er komt geen dier aan te pas. Het nadeel is wel dat deze wimpers een stuk minder natuurlijk ogen. Vooral van dichtbij zie je dat het nepwimpers zijn.

Nepwimpers worden aangebracht met pincet

Herbruikbare wimpers

Hoe vaak je nepwimpers kunt hergebruiken, hangt af van de kwaliteit en het materiaal. Mink en faux mink lashes gaan vaak lang mee: die kun je 10-20 keer hergebruiken. Synthetische wimpers gaan minder lang mee; na een paar keer dragen ben je vaak aan nieuwe wimpers toe.

Het materiaal is dus een indicator, maar lees ook altijd de product omschrijving en informatie op de verpakking. Daar staat ook hoe vaak je de wimpers opnieuw kunt gebruiken.

Meegeleverde accessoires

Wat je nodig hebt om de nepwimpers aan te brengen, hangt af van de soort wimpers. Een pincet komt altijd wel van pas en afhankelijk van de soort gebruik je ook wimperlijm of een magnetische eyeliner.

Bekijk goed hoe je de wimpers aanbrengt en wat je daarvoor nodig hebt. Worden niet alle benodigdheden meegeleverd? Dan koop je een losse wimperlijm of magnetische eyeliner. Let wel goed op dat je uitsluitend wimperlijm gebruikt: andere soorten lijm zijn heel gevaarlijk voor je ogen.

Een bewaardoosje voor de wimpers is geen vereiste, maar wel erg handig. Wimpers zijn nou eenmaal dingen die je erg snel kwijtraakt, kan ik je uit ervaring vertellen. 😬

Vegan en cruelty free

Leef je vegan of wil je absoluut geen producten waar dierenleed aan kleeft? Dan zijn er genoeg opties wat nepwimpers betreft! Faux mink lashes of andere synthetische wimpers zijn dan perfect.

Wil je wimpers die echt lijken en van hoge kwaliteit zijn, dan raad ik je faux mink aan. 'Faux mink' betekent letterlijk 'namaaknertsenhaartjes'. Er is écht niets met dieren gedaan, ook al zit het wel in de naam. 🐾

Prijzen

Net als elk ander beautyproduct zijn nepwimpers er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Vanaf € 5 scoor je al een setje en in voordeelverpakkingen betaal je omgerekend slechts een paar euro per set. Ga je voor luxere wimpers? Verwacht dan een hogere prijs die oploopt tot € 20 per set.

Let wel op: goedkoop is bij wimpers vaak duurkoop. Goede wimpers zijn een investering. Een set van € 15 is dan wel een stuk duurder, maar vaak zijn deze wimpers veel langer herbruikbaar.

Als je graag vaak wimperstijlen, -soorten en -lengtes afwisselt, is het wél voordeliger om goedkopere wimpers te kiezen.

De 5 beste nepwimper sets op een rij

1. MagniLash Magnetische Wimpers met Magnetische

1. MagniLash Magnetische Wimpers met Magnetische
Kleur: Zwart
Lengte wimpers: 10 mm
Inclusief lijm: Ja
Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperset, Wimperstrips
Veganistisch: Nee

2. Levanda wimperextensions met magnetische eyeliner

2. Levanda wimperextensions met magnetische eyeliner
Kleur: zwart
Lengte wimpers: 10 mm
Inclusief lijm: Nee
Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperset
Veganistisch: Ja

3. yermin beauty Nepwimpers 10D 12mm

3. yermin beauty Nepwimpers 10D 12mm
Kleur: zwart
Lengte wimpers: 12 mm
Inclusief lijm: Ja
Type wimper: One by one wimpers, Plukjes
Veganistisch: Ja

4. MAGLASHIC Magnetische Wimpers met Magnetische

4. MAGLASHIC Magnetische Wimpers met Magnetische
Kleur: Baby Kit
Lengte wimpers: 8 mm
Inclusief lijm: Ja
Type wimper: Magnetische wimpers
Veganistisch: Ja

5. Magnetische Nep Wimpers met Eyeliner

5. Magnetische Nep Wimpers met Eyeliner
Kleur: Zwart
Lengte wimpers: 12 mm
Inclusief lijm: Nee
Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperstrips, Wimperset
Veganistisch: Nee

Veelgestelde vragen over nepwimpers

Voor je aan de slag gaat met je nieuwe looks, geef ik hieronder behulpzame antwoorden op een paar veelvoorkomende vragen over nepwimpers.

Hoe moet je nepwimpers aanbrengen?

Breng je hele wimpers aan? Knip dan eerst de wimpers op maat zodat de lengte goed op je oogleden aansluit. Knip altijd vanaf de buitenkant.

Gebruik daarna – afhankelijk van de wimpersoort – lijm of een magnetische eyeliner. Plaats de wimpers op je bovenste wimperrand, boven je wimpers, maar wel zo dicht mogelijk op je wimpers. Bevestig ze met een beweging van boven naar beneden.

Hoelang blijven nepwimpers zitten?

Hoelang nepwimpers blijven zitten, hangt af van de bevestigingsmethode. Wimpers van goede kwaliteit kun je de hele dag dragen. Verwijder ze wel altijd voordat je gaat slapen.

Hoe verwijder je nepwimpers?

Nepwimpers verwijderen is heel makkelijk: je hoeft alleen maar (voorzichtig) de wimpers van je oogleden af te trekken. Doe dit echt voorzichtig, anders irriteer je het ooglid of beschadig je de wimper. Dit doet overigens niet zeer.

Welke nepwimpers moet ik hebben?

Dé perfecte nepwimpers voor jou zijn binnen handbereik! Ik kan natuurlijk niet zeggen welke je precies moet kopen, want dat hangt af van jouw wensen, voorkeuren en prachtige looks. Kijk anders nog eens naar de wimpers hieronder en vergelijk de specificaties.

KleurLengte wimpersInclusief lijmType wimperVeganistisch
1MagniLash Magnetische Wimpers met MagnetischeZwart10 mmJaMagnetische wimpers, Wimperset, WimperstripsNee
2Levanda wimperextensions met magnetische eyelinerzwart10 mmNeeMagnetische wimpers, WimpersetJa
3yermin beauty Nepwimpers 10D 12mmzwart12 mmJaOne by one wimpers, PlukjesJa
4MAGLASHIC Magnetische Wimpers met MagnetischeBaby Kit8 mmJaMagnetische wimpersJa
5Magnetische Nep Wimpers met EyelinerZwart12 mmNeeMagnetische wimpers, Wimperstrips, WimpersetNee

MagniLash Magnetische Wimpers met Magnetische

Kleur: Zwart

Lengte wimpers: 10 mm

Inclusief lijm: Ja

Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperset, Wimperstrips

Veganistisch: Nee

Levanda wimperextensions met magnetische eyeliner

Kleur: zwart

Lengte wimpers: 10 mm

Inclusief lijm: Nee

Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperset

Veganistisch: Ja

yermin beauty Nepwimpers 10D 12mm

Kleur: zwart

Lengte wimpers: 12 mm

Inclusief lijm: Ja

Type wimper: One by one wimpers, Plukjes

Veganistisch: Ja

MAGLASHIC Magnetische Wimpers met Magnetische

Kleur: Baby Kit

Lengte wimpers: 8 mm

Inclusief lijm: Ja

Type wimper: Magnetische wimpers

Veganistisch: Ja

Magnetische Nep Wimpers met Eyeliner

Kleur: Zwart

Lengte wimpers: 12 mm

Inclusief lijm: Nee

Type wimper: Magnetische wimpers, Wimperstrips, Wimperset

Veganistisch: Nee

Conclusie

Je weet nu alles wat je moet weten om de allerbeste nepwimpers voor jouw looks te kiezen, en weet zo ook dat je moet stilstaan bij zaken als de vorm, het materiaal, en meegeleverde accessoires!

Tijd om aan de slag te gaan; ik weet zeker dat ze je prachtig staan! Klik gerust op de top 5 hierboven om die pracht en praal eens wat beter te bekijken. Laat je ook hieronder even weten of dit artikel je geholpen heeft?

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
avatar
Mariska Rietveld

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu