Onze categorieën
Over onsContact

Een Inktvlek Verwijderen Doe Je Zo!

Daan van der Heijden
Auteur: Daan van der Heijden
Published 08.07.2021 - Updated 27.12.2021
Een Inktvlek Verwijderen Doe Je Zo!

Het is je vast al eens gebeurd: je vergeet die ene pen uit je zak te halen, komt thuis en er zit een enorme inktvlek in je broek of shirt. Het gebeurt mij in ieder geval regelmatig – en elke keer slaat er weer paniek toe! 😱 Inmiddels ben ik erachter dat dat niet nodig is, want inkt is eenvoudiger te verwijderen dan zijn donkere vlekken doen vermoeden.

Volg de stappen in het onderstaande stappenplan en je hebt zo weer schone kleding zonder inktvlekken!

Om wat voor inkt gaat het?

Het is bijna onmogelijk om te achterhalen wat de ingrediënten zijn van de inkt die een vlek op jouw kleding heeft veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om de vlek zoveel mogelijk te verdunnen en zoveel mogelijk kleurstof uit de vlek te halen, voordat deze de wasmachine in gaat.

Behalve haarspray, zijn ook handontsmetter, alcohol en vlekkenverwijderaar geschikt. De methode blijft hetzelfde, maar het middel verandert. In het filmpje onder stap vier worden nog meer manieren uitgelegd.


Wacht niet! 
– Oudere inktvlekken zijn lastiger om te verwijderen dan nieuwe. Behandel het kledingstuk daarom zo snel mogelijk, het liefst direct. Wil je een oudere inktvlek uit je kleding verwijderen, dan doe je dit het beste met een speciale vlekkenverwijderaar.

Dit heb je nodig

Inktvlekken zijn op verschillende manieren te verwijderen, maar ik vind de methode met haarlak het handigst. Ik ben er in ieder geval nog nooit door teleurgesteld. Hieronder leg ik je uit wat je daarvoor nodig hebt en hoe je de inktvlek verwijdert.

Stap 1: Leg een oude handdoek op de vloer

Leg een oude handdoek of ander stuk oud textiel op de vloer. Zorg ervoor dat een groot gedeelte van je vloer is bedekt, want je gaat zo aan de slag met haarspray, en die wil je niet op je vloer! Heb je een bad of is je douchebak groot genoeg, dan kun je ook dit gebruiken. Eventuele haarsprayresten of uitgelopen inkt spoel je vervolgens weg met water.

Stap 2: Haarlak spuiten

Spuit haarlak op de vlek. Wees vooral niet te zuinig; de stof mag zich behoorlijk vol zuigen.

Stap 3: De wasmachine in

Was nu je kledingstuk in de wasmachine zoals je dit altijd zou doen. Het kan bij de andere was; de rest van de was wordt niet aangetast door de haarspray. Kies vervolgens het wasprogramma wat je altijd kiest. Ondertussen kun je genieten van een kopje koffie en een boek – of, als je nog veel werk hebt liggen, iets anders in het huis doen.

Baat haarspray niet? – Gebruik dan een van de bovengenoemde producten, zoals alcohol, en herhaal de stappen nogmaals.

Stap 4: Drogen

Wacht tot het wasprogramma is afgelopen. Je kledingstuk is nu schoon en vrij van vlekken. Droog je kledingstuk in de wasdroger of op een wasrekje. Klaar! 🖊️

Conclusie

Inktvlekken zijn vervelend, maar gelukkig zijn ze niet lastig te verwijderen. Ik hoop dat het bovenstaande stappenplan je geholpen heeft en dat je nu van je vlek af bent! Heb jij nog een goede tip of een vraag, laat het me dan hieronder weten. Bedankt voor het lezen! 🖊️

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Daan van der Heijden
Daan van der Heijden
Daan woont in het Zuiden van het land waar hij van het Bourgondische leven geniet. Wanneer Daan niet schrijft, gaat hij graag op avontuur: reizen, ontdekken en ontmoeten staan dan ook hoog op de lijst. Ook brengt hij veel tijd door met zijn dochter, die vaak meegaat als het avontuur roept.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu