Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Pedicureset voor Heerlijk Verzorgde Voetjes!

avatar
Mariska Rietveld
Auteur
De Beste Pedicureset voor Heerlijk Verzorgde Voetjes!

Geen droge voeten, hielkloven en eeltlagen, maar babyzachte voetjes ... hoe heerlijk zou dat zijn? Met de beste pedicureset maak je het werkelijkheid. Je voeten dragen je bijna overal naartoe, dus die mag je wel eens in de watten leggen! Daarom lees je hier alles over een goede pedicureset kiezen en gebruiken. Ik laat je niet langer in spanning: hier zijn alvast 5 fijne pedicuresets.

Waarom een pedicureset kopen?

Voor een mooie manicure halen we van alles in huis ... heerlijke handcrème, de mooiste nagellakjes, de beste elektrische vijl, een goede nageldroger of zelfs een manicureapparaat. Je voeten verdienen minstens evenveel liefde! Die geef je ze met een fijne pedicureset.

Zachte, verzorgde voeten

Voetverzorging is de investering meer dan waard. Je voeten voelen na al die tijd weer heerlijk zacht en soepel aan ... ik word al blij als ik eraan denk. 🥰

Vooral als je last hebt van vervelende voetproblemen, voelen verzorgde voeten een stuk beter aan. Een ingegroeide teennagel is bijvoorbeeld niet leuk om te hebben en zelfs erg pijnlijk. Als je last hebt van kalknagels, helpt dat je zelfvertrouwen waarschijnlijk ook niet. Meer een goede pedicureset geef je jouw voeten en teennagels een oppepper. Je voelt je meteen beter.

Comfortabel thuis

De een vindt het heerlijk om door een ander verzorgd te worden, maar ik heb persoonlijk liever niet dat er iemand constant aan mijn voeten zit. Met een pedicureset verzorg je je voeten in het gemak van je eigen huis en wanneer je dat wilt. Zonder pottenkijkers en gefriemel aan je voeten, tenzij je dat zelf wilt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met een pedicureset: kijk maar naar de drie fijne sets hieronder.

ProtectAir Kalknagel Nagelserum + Ademende Nagellak

ProtectAir Kalknagel Nagelserum + Ademende Nagellak
Gewicht: 0,1 kg
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

7-Delige Pedicure Set

7-Delige Pedicure Set
Kleur: Zilver | Zwart
Gewicht: 0,2 kg
In de doos: 1x Pedicure set
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

7-delige Pedicure en Manicure Set

7-delige Pedicure en Manicure Set
Kleur: Zwart | Zilver
Gewicht: 0,2 kg
In de doos: Pedicure / manicure set bestaande uit: 2x Nagelknipper 1x Nageltang 1x Nagelvijl 1x Nagelcorrector 1x Nagelriemmesje 1x Vuilverwijderaar
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Pedicuresets: Hoe maak ik de beste koop?

Klinkt leuk, zo'n pedicureset, maar hoe kies je nou een goede? Dat hangt af van jouw voorkeuren en eventuele voetproblemen. Kies de set waar jouw voeten het meest aan hebben.

Soort pedicureset

Elke pedicureset bestaat uit een wisselende samenstelling van pedicuretools. Er zijn een paar soorten pedicuresets met verschillende doelen.

Een gewone pedicureset bevat de basics om eelt te verwijderen, je teennagels te knippen en je nagelriemen bij te werken. Heb je voetprobleem zoals een ingegroeide teennagel? Daar zijn speciale sets voor. In deze sets zitten extra tools die specifiek gemaakt zijn om te helpen bij de klachten van een ingegroeide teennagel.

Hetzelfde geldt als je last hebt van kalknagels. Je hebt dan keuze uit speciale kalknagel pedicuresets. Je geneest kalknagels er niet mee, maar met de tools uit deze sets maak je je teennagels wél helemaal netjes. De textuur en gevoeligheid van kalknagels is anders dan gewone teennagels, maar met een speciale set voor kalknagels werk je de nagels toch effectief en comfortabel bij.

Meegeleverde tools

Hoeveel en wat voor tools er in een pedicureset zitten, verschilt per set. Waar zijn die tools precies voor? Dat zet ik hieronder voor je op een rijtje.

Eeltrasp

De eeltrasp is de tool uit de set die lijkt op een handrasp, maar dan speciaal voor je voeten. Heb je een dikke laag eelt? Dat haal je dus weg met de eeltrasp. Vaak zit er een grove en een fijne eeltrasp in de pedicureset. Met de grove eeltrasp verwijder je veel eelt en met de fijne rasp werk je het netjes af.

Eeltschaaf

Heb je last van veel eelt? Met een eeltschaaf verwijder je grote delen eelt. Gelukkig lijkt de eeltschaaf niet erg op een kaasschaaf. Wees dus niet bang dat je ze door elkaar haalt. De vorm van de eeltschaaf heeft meer weg van een flessenopener, maar dan met een ingebouwd mesje om mee te schaven. Het is in principe een schavend mesje op een handvat.

Voetvijl

Heb je al het eelt verwijderd? Met de voetvijl maak je het oppervlak onder je voeten weer egaal. Het uiterlijk van de voetvijl is erg herkenbaar: het lijkt op een nagelvijl, maar dan een stuk groter. Je herkent het vijlende oppervlak waarschijnlijk direct wanneer je het ziet.

voeten in badje water met bloemen

Nagelborstel

Een nagelborstel heeft het ontwerp van een kleine borstel. Meestal is de basis van hout of kunststof. De borstelharen zijn bijna altijd van kunststof. Met de nagelborstel poets je vuil onder je teennagels vandaan. De dunne, stevige haartjes komen tijdens het borstelen onder de nagels en nemen vuildeeltjes mee.

Nagelknipper

De nagelknipper ken je wel. Die is er ook voor teennagels! Nagelknippers in pedicuresets zijn lang niet allemaal hetzelfde. Ze zijn er in verschillende maten en verschillende vormen. Voor kalknagels en ingegroeide teennagels zijn er bijvoorbeeld speciale nagelknippers waarmee je comfortabeler knipt.

Zo heb je de traditionele nagelknippers, waarbij je met een kleine hefboom werkt, tangetjes, of de bekende schaartjes.

Nagel lifter

De nagel lifter zit niet in elke teennagel set: deze tool is namelijk vooral handig als je een ingegroeide teennagel hebt. Hiermee til je de nagel in kwestie op en kun je er beter bij met je andere tools. Het maakt de verzorging van een ingegroeide teennagel een stuk makkelijker.

Nagelvijl

Net als de nagelknipper is de nagelvijl er in verschillende soorten en maten. Om te beginnen zijn nagelvijlen voor teennagels gemiddeld een stukje groter. Met een gewone nagelvijl vijl je gewone teennagels. Heb je een ingegroeide teennagel? Daar zijn speciale nagelvijlen voor! De vijl loopt in een bochtje, zodat je beter bij de nagel kunt.

Nagelriemduwer

Ten slotte is er de nagelriemduwer. Het lijkt bijna op een kleine scalpel, alleen heeft de nagelriemduwer een bollende vorm. Het is namelijk alleen bedoeld om je nagelriemen een stukje terug te duwen. Je doet er verder niks vervelends of pijnlijks mee. Breng je graag een leuk nagellakje aan op je teennagels? Gebruik dan de nagelriemduwer om je nagelriemen een stukje terug te duwen. Zo knoei je minder snel nagellak op je nagelriemen.

Opbergtas

Om al die spulletjes op te bergen heb je het liefst één vast plekje. Die krijg je altijd bij een pedicureset. Dat is de opbergtas! De meeste opbergtassen zijn niet heel bijzonder, maar wel erg functioneel. Je kunt er alle tools overzichtelijk in kwijt en bergt ze netjes op.

Prijzen

De prijzen van een pedicureset zijn best te doen, vind ik zelf. Ze lopen ook niet heel erg uiteen. Een budgetvriendelijke pedicureset heb je al vanaf € 10. Zoek je een uitgebreidere of heel specifieke set? Houd dan rekening met prijzen tussen de € 10 en € 25.

De 5 beste pedicuresets op een rij

1. ProtectAir Kalknagel Nagelserum + Ademende Nagellak

1. ProtectAir Kalknagel Nagelserum + Ademende Nagellak
Gewicht: 0,1 kg
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

2. 7-Delige Pedicure Set

2. 7-Delige Pedicure Set
Kleur: Zilver | Zwart
Gewicht: 0,2 kg
In de doos: 1x Pedicure set
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

3. 7-delige Pedicure en Manicure Set

3. 7-delige Pedicure en Manicure Set
Kleur: Zwart | Zilver
Gewicht: 0,2 kg
In de doos: Pedicure / manicure set bestaande uit: 2x Nagelknipper 1x Nageltang 1x Nagelvijl 1x Nagelcorrector 1x Nagelriemmesje 1x Vuilverwijderaar
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

4. De Originele SoEASY Toepatch®

4. De Originele SoEASY Toepatch®
Kleur: Chirurgisch staal
Gewicht: 0 kg
In de doos: 1 Nagellifter
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

5. Teennagel Vijl- Nagel lifter

5. Teennagel Vijl- Nagel lifter
Kleur: Zilver
Gewicht: 0 kg
In de doos: 1 RVS pedicure instrument voor de nagel.
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Veelgestelde vragen over pedicuresets

Voordat je jouw voeten de behandeling van hun leven geeft, antwoord ik nog wat veelvoorkomende vragen over pedicuresets.

Wat krijg je allemaal bij een pedicureset?

Het verschilt per pedicureset wat je er allemaal bij krijgt. Meestal zit er in ieder gevoel een voetvijl, nagelknipper, nagelriemduwer, nagelvijl en eeltrasp bij.

Welke pedicureset is geschikt voor kalknagels?

Voor kalknagels zijn er speciale pedicuresets! Je zoekt dan op de term 'pedicureset kalknagels'.

Kun je een pedicureset ook gebruiken voor manicures?

Omdat teennagels vaak dikker en stugger zijn dan vingernagels, raad ik niet aan om een pedicureset voor manicures te gebruiken. Gelukkig zijn er ook manicure- en pedicurecombinatiesets. In één set vind je de tools voor manicures én pedicures.

Welke pedicureset moet ik hebben?

Welke pedicureset het beste is, hangt helemaal af van jouw eigen voetjes. Als je een ingegroeide teennagel hebt, kies je een heel andere set dan je gebruikt bij gezonde teennagels. Kijk dus naar jouw behoeftes en vergelijk ze met de eigenschappen van de pedicureset.

GewichtAantal stuks in verpakking
1ProtectAir Kalknagel Nagelserum + Ademende Nagellak0,1 kg1 stuk(s)
27-Delige Pedicure Set0,2 kg7 stuk(s)Zilver | Zwart1x Pedicure set
37-delige Pedicure en Manicure Set 0,2 kg7 stuk(s)Zwart | ZilverPedicure / manicure set bestaande uit: 2x Nagelknipper 1x Nageltang 1x Nagelvijl 1x Nagelcorrector 1x Nagelriemmesje 1x Vuilverwijderaar
4De Originele SoEASY Toepatch®0 kg1 stuk(s)Chirurgisch staal1 Nagellifter
5Teennagel Vijl- Nagel lifter0 kg1 stuk(s)Zilver1 RVS pedicure instrument voor de nagel.

ProtectAir Kalknagel Nagelserum + Ademende Nagellak

Gewicht: 0,1 kg

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

7-Delige Pedicure Set

Gewicht: 0,2 kg

Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

Kleur: Zilver | Zwart

In de doos: 1x Pedicure set

7-delige Pedicure en Manicure Set

Gewicht: 0,2 kg

Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

Kleur: Zwart | Zilver

In de doos: Pedicure / manicure set bestaande uit: 2x Nagelknipper 1x Nageltang 1x Nagelvijl 1x Nagelcorrector 1x Nagelriemmesje 1x Vuilverwijderaar

De Originele SoEASY Toepatch®

Gewicht: 0 kg

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Kleur: Chirurgisch staal

In de doos: 1 Nagellifter

Teennagel Vijl- Nagel lifter

Gewicht: 0 kg

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Kleur: Zilver

In de doos: 1 RVS pedicure instrument voor de nagel.

Conclusie

Kijk je nu ook zo uit naar heerlijk zachte en verzorgde voeten? Ik ben in ieder geval enthousiast! Kijk nog eens naar de top 5 met de beste pedicuresets; er zitten echt hele fijne sets tussen. Ze vormen niet voor niets de top 5. Bedankt voor het lezen, en laat het me vooral hieronder weten of deze koopgids je op weg heeft geholpen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
avatar
Mariska Rietveld

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu