Onze categorieën
Over onsContact

Leg Jezelf in de Watten met het Beste Manicureapparaat

Charlie Hoeben
Auteur

Het is heerlijk om goed voor de dag te komen. Dat doe je gemakkelijk met het beste manicure apparaat. Nooit meer vieze nagels of afgebeten stukjes. Je handen voelen weer heerlijk glad, fris en zacht aan. Je ziet vrouwen in series altijd een manicure nemen als ze even moeten relaxen. Dit doe je vanaf nu thuis! Hieronder staan alvast de beste keuzes, maar lees vooral verder om te weten waar je op moet letten.

No products.

Waarom een manicure apparaat kopen?

Een manicure set, héérlijk. Zachte handen en prachtig verzorgde nagels. Dat maakt iedereen toch blij? Een manicure apparaat is multifunctioneel en als het om een manicure- en pedicureset gaat, verzorg je er ook je voeten mee. Zo verwijder je gemakkelijk eelt van je voet, maar zorg je ook dat de nagel van je pink er weer tiptop uitziet.

Het is makkelijk te verwarren met een pedicure apparaat; hier lijkt het dan ook veel op. Toch zit er verschil in. Een pedicure apparaat gebruik je specifiek voor je voeten. Een manicure apparaat gebruik je voor je handen. Toch op zoek naar een pedicure apparaat? Kijk dan naar de beste pedicureset. Wel een manicure apparaat? Hieronder staan alvast de beste keuzes met de belangrijkste specificaties.

Mooie nagels van vrouw die kopje vasthoudt in bed

Beeperfect® Elektrische Nagelvijl – Manicure en Pedicure set - Nagelfrees - 4 Extra accessoires - Grijs

Beeperfect® Elektrische Nagelvijl – Manicure en Pedicure set - Nagelfrees - 4 Extra accessoires - Grijs
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Accu/batterij technologie: Geen batterijen
Gewicht: 333 g
Materiaal: Metaal
Oplaadtijd: 0 min
Voedingstype: USB
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

FOOCCA Nagelfrees - 12 Bitjes en 58 Schuurrolletjes - Manicure- en pedicureset

FOOCCA Nagelfrees - 12 Bitjes en 58 Schuurrolletjes - Manicure- en pedicureset
Gewicht: 251 g
Materiaal: Metaal , Aluminium
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

MURLEY'S Elektrische Nagelfrees Nagelvijl voor o.a. Gellak, Acryl, Kunstnagels, Natuurlijke nagels - 20.000 toeren - Incl. 6 Bitjes en 6 Schuurrolletjes - Manicure & Pedicure Set - Nagelvijl - Vijlen - Polijsten - Nagelset Apparaat - Manicureset

MURLEY'S Elektrische Nagelfrees Nagelvijl voor o.a. Gellak, Acryl, Kunstnagels, Natuurlijke nagels - 20.000 toeren - Incl. 6 Bitjes en 6 Schuurrolletjes - Manicure & Pedicure Set - Nagelvijl - Vijlen - Polijsten - Nagelset Apparaat - Manicureset
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: Geen
Accu/batterij technologie: Geen batterijen
Gewicht: 878 g
Materiaal: IJzer
Oplaadtijd: 0 min
Voedingstype: Netstroom
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Manicure apparaat: Hoe maak ik de beste koop?

Er zijn ontzettend veel manicure apparaten en de keuze is reuze. We duiken in het diepe zodat jij straks de beste keuze maakt!

Geschiedenis

Het woord 'manicure' komt van Latijnse woorden. 'Manus' betekent 'hand' en 'cura' betekent verzorging. In het oude China en Egypte lakten ze nagels al om status aan te duiden. Dit deden ze met felle kleuren, goud en zilveren verf, kostbare metalen of vingertopjes in de vorm van een nagel. 💅

In 1830 was dokter Sits de eerste om een nagelvijl gemaakt van oranjeboom bij zijn klanten te gebruiken. Dit effect zag er netjes uit en was al snel erg gewild. De dochter van dokter Sits is nog een stapje verder gegaan door een kleine, goedkope manicureset op de markt te brengen, zodat iedereen dit thuis ook thuis kon doen. Dit verspreidde zich dan ook snel over heel Amerika en daarna de rest van de wereld.

Wat is het?

We horen allemaal weleens iemand die even lekker een manicure gaat nemen, maar wat is het precies? Bij een manicure maken ze de huid en nagels van je handen weer helemaal netjes. Ze verwijderen eelt, verzorgen je nagels en zorgen ervoor dat je handen er weer tiptop uitzien. Je kunt er alleen nagellak niet mee drogen: daar heb je een nageldroger voor nodig.

Het is niet alleen om jezelf mooi te maken, maar zorgt ook voor huidverbetering. De huid is na een manicure zachter, gladder en gezonder. Zo voorkom je klachten als een droge huid, eelt en kloofjes. Je komt beter voor de dag en het helpt om eventuele klachten te voorkomen of verzachten. Dat klinkt voor mij als een win-win situatie!

Opzetstukken

Een manicureapparaat komt altijd met verschillende opzetstukken. Deze gebruik je voor verschillende doeleinden. Kijk hierbij wat je wil bereiken met het apparaat en baseer hier je keuze op. Hieronder een staat een lijstje met voorbeelden van opzetstukken en waar je ze voor gebruikt.

 • Grove en/of lange slijpkop: Snel en effectief verwijderen van eelt of eeltplakken op de voetzool of hiel.
 • Vilt slijpkop: Het gladmaken en polijsten van nagelranden.
 • Slijpwiel met grof slijp oppervlak: Voor het polijsten en vijlen van je nagels.
 • Slijpwiel met fijn slijp oppervlak: Dit gebruik je voor het vijlen en polijsten van dikke en moeilijke nagels.
 • Cylinder frees: Speciaal voor het polijsten en glad maken van droge teennagels.
 • Vlamvorm frees: Voor het verwijderen van ingegroeide nagels.
 • Naaldfrees: Voor het losmaken van ingegroeide nagels en het vijlen van dode nageldelen.
 • Ronde frees: Voorzichtig verwijderen van likdoorns.
 • Schuurpapier: Voor het verwijderen van dode huid en eelt.
Handen die manicure hebben gehad op trouwjurk achtergrond

Toerental

Het toerental van een manicure apparaat geeft aan hoe snel deze ronddraait en hoe effectief het apparaat is. Dit drukt men uit in toeren/min (toeren per minuut).

Het is handig om een apparaat aan te schaffen met verschillende instellingen. Een laag toerental gebruik je als je secuur en voorzichtig moet werken. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van nagelriemen of keurig afwerken van de nagels. Bij een hoog toerental verwijder je meer. Gebruik dit om hardnekkige eelt te verwijderen.

Voetpedaal

Een voetpedaal is erg handig en bij de meeste professionele manicure apparaten zit dit inbegrepen. Hiermee regel je tijdens het gebruik makkelijk het toerental met je voet. Gaat het net even te hard om secuur te werken? Dan pas je dit meteen aan. Zonder voetpedaal zit er een draaiknop op het apparaat zelf. Dit werkt hetzelfde, maar hiermee handel je minder snel in gevaarlijke situaties.

Snoerlengte

Hoe lang is het snoer? Dit is erg handig om te weten bij een manicure apparaat. Het is belangrijk om vrij te kunnen bewegen, zodat je in de beste positie bij de voeten of handen komt. Vaak komt een manicure apparaat met een snoerlengte van 2,5 meter. Dit is in de meeste gevallen meer dan genoeg!

Trilling

Een manicure apparaat trilt nogal hard omdat het apparaat met een groot toerental op een hard oppervlak bezig is. Kies als het kan voor een apparaat dat zo min mogelijk trilt. Zo werk je netter en het voorkomt klachten op de lange termijn.

Batterij

Waar ga je het apparaat allemaal gebruiken? Gebruik je het alleen thuis, dan is een oplaadbaar manicure apparaat de beste keuze. Je bespaart energie en het is goedkoper op de lange termijn! Wil je het apparaat overal mee naartoe nemen? Dan is het misschien handig om er één te kiezen die op batterij of met een USB-lader werkt, zodat het overal te gebruiken is.

Verlichting

Een lampje op je manicure apparaat is erg handig: zo zie je altijd precies wat je doet. Het is zelfs noodzakelijk om een lampje te hebben. Als dit niet inbegrepen is, zie je niet goed wat je doet en heb je meer kans op uitschieters en wondjes.

De 5 beste manicure apparaten op een rij

No products.

Veelgestelde vragen over manicure apparaten

Hieronder beantwoord ik een paar veelvoorkomende vragen over manicure apparaten.

Wat is een nagelfrees?

Een nagelfrees gebruik je voor verschillende doeleinden. Je gebruikt ze voor het verwijderen van gellak op de nagels, het verwijderen van eelt, het gladmaken van de nagels of het losmaken van ingegroeide nagels. Voor deze verschillende toepassingen bestaan verschillende frezen.

Waarom een manicure apparaat?

Er bestaan verschillende redenen om dit te gebruiken. Voor het mooi, glad en zacht maken van je voeten, handen en nagels. Zodat je er frisser uitziet. Of voor het verwijderen van eelt en likdoorns: dit zijn gezondheidsredenen.

Welk manicure apparaat moet ik hebben?

Dit kan ik helaas niet voor je bepalen. Wel staan hieronder voor de laatste keer de beste keuzes met de belangrijkste specificaties voor je klaar.

No products.

Conclusie

Dat was het dan! Nu weet je als het goed is alles over manicure apparaten. Ik verlang meteen naar lekkere zachte handen en ontspannen voeten, jij ook? 💅

Deel dit artikel:
Charlie Hoeben

Was dit artikel behulpzaam?

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu