Onze categorieën
Over onsContact

De Beste IJsblokjesmachine om van Elke Dag een Feestje te Maken

Auteur: Charlie Hoeben
Published 21.09.2021 - Updated 21.09.2021
De Beste IJsblokjesmachine om van Elke Dag een Feestje te Maken

Een cola, cocktail of smoothie: een ijsblokje erin maakt het allemaal lekkerder. Een ijskoud drankje is natuurlijk héérlijk op een warme dag. Persoonlijk vind ik het meeste drinken niet eens lekker als het niet koud is. Ben je een echte chef, dan is het ook nog eens handig voor een ijsbad. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder staan alvast de beste ijsblokjesmachines van het moment, maar lees vooral verder om meer te weten te komen. ❄️

Waarom een ijsblokjesmachine kopen?

Bijna elk drankje smaakt lekkerder als het koud is. Het geluid van de tikkende ijsblokjes tegen het glas alleen al 🥰 ... Het is heerlijk en roept zomerse gevoelens op: laat die maar komen. Doe een ijskoud drankje en een dansje. Hieronder staat alvast de eerste hit voor je klaar.

IJs zorgt voor verkoeling. Al heb je de beste ijsmachine; ijsklontjes maakt dit apparaat niet. Daar heb je een echte ijsblokjesmachine voor nodig!

Het leven is een feestje, of dat moeten we er in ieder geval van maken. Lees vooral verder om te weten hoe je dat bereikt. Hieronder staat alvast de top 3 met de belangrijkste specificaties. Daarna vertel ik waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van jouw ijsblokjesmachine.

Luma Comfort Portable Clear Ice

Luma Comfort Portable Clear Ice

GE Profile Opal 2.0 with

GE Profile Opal 2.0 with

Magic Chef 27-Pound Portable Ice

Magic Chef 27-Pound Portable Ice

IJsblokjesmachine: Hoe maak ik de beste koop?

Hoe maak je de beste keuze? Daar help ik je bij. Een ijsblokjesmachine is een vrij simpel apparaat en daarom is deze koopgids vrij kort. Bij de aanschaf moet je wel op een paar dingen letten. Die staan hieronder voor je op een rijtje.

Hoe werkt het?

Je raadt het al: dit is simpel. Een ijsblokjesmachine maakt een blokje ijs door water in een kleine ijsklontjes mal te doen. Dit water bevriest vervolgens. Als het ijsklontje gemaakt is, dan detecteert de machine dit en verwarmt hij de mal lichtelijk zodat het ijsklontje los komt van de mal. Vervolgens valt het ijsblokje in het reservoir.

Zelf ijsklontjes in de vriezer maken? Dit werkt inderdaad hetzelfde. Alleen is het proces nu geautomatiseerd en gaat het sneller. Het kost ook minder werk, wat altijd fijn is. Het lastige van zelf ijsklontjes maken is altijd dat je ze niet uit de mal krijgt, maar dat gebeurt nu automatisch voor je.

Als het goed is merkt de machine vanzelf wanneer het reservoir vol zit met ijsblokjes en stopt dan. Zo voorkom je dat het reservoir overloopt van de ijsklontjes. Zitten er niet genoeg meer in? Dan begint de machine weer met aanvullen. Let op, dit is niet bij elk apparaat zo. Kijk hier goed naar bij de aanschaf.

Bierflesje op achtergrond van ijsklontjes

Lucht- of watergekoeld

Er bestaan twee verschillende technieken voor ijsblokjesmachines voor thuisgebruik: luchtgekoeld of watergekoeld. Over het algemeen kom je waarschijnlijk op een luchtgekoelde variant uit.

Luchtgekoeld

Dit is de meest gangbare vorm. Het apparaat zuigt lucht op met de compressor en koelt de lucht. Het resultaat: ijsblokjes! Let er wel op dat de lucht in de kamer niet te warm is. Staan er een hoop apparaten omheen die veel warmte genereren? Dan is het mogelijk dat de machine moeite krijgt om de lucht dusdanig te koelen om ijsklontjes te maken.

Watergekoeld

Een watergekoelde ijsblokjesmachine is het allerbeste, maar hier hangt wel een hoger prijskaartje aan. Daarnaast moet je deze aansluiten op een extra wateraansluiting die niet in elke keuken te vinden is. Dit apparaat heeft nooit moeite met ijs genereren, omdat deze met koud water koelt.

Verschillende soorten ijsklontjes

Er bestaan verschillende vormen ijsklontjes. Wil je iets speciaals? Kies dan voor een apparaat dat al deze verschillende vormen maakt. Denk bijvoorbeeld aan een kegel, kubus of kogelvormig ijsklontje. Daarnaast bestaat er ook crushed ice. Dat is klein geschaafd ijs wat perfect is in veel cocktails. 🍹 Veel ijsblokjesmachines maken dit ook!

Snelheid

Hoe snel maakt de machine daadwerkelijk ijsblokjes? Dat is een belangrijke eigenschap. Als je ijs in je drinken wil, dan wil je dit zo snel mogelijk! Maakt de machine bijvoorbeeld 9 ijsklontjes in 8 minuten, dan is dit zeker genoeg. Drink je met een grote groep, dan heb je misschien meer ijsklontjes nodig.

Formaat

Hoe groot is het apparaat en past het überhaupt nog op je aanrecht? Uiteraard belangrijk om naar te kijken. Misschien is het iets dat je maar sporadisch uit de kast haalt. Ga er dan vanuit dat een kleine genoeg is, zodat het niet teveel ruimte inneemt.

Cocktail met ijs en blaadje op houten bar

Inhoud

Hoeveel liter water erin gaat en hoeveel ijs het apparaat uiteindelijk produceert is afhankelijk van de inhoud. Let vooral op de inhoud van het waterreservoir. Als deze erg klein is moet je het waterreservoir vaak bijvullen, wat meer werk betekent! Kies het liefst voor een zo groot mogelijke inhoud als dit in jouw keuken past. Zo hoef je het minste te doen en heb je het meeste ijs.

Indicatielampjes

Dit is erg handig, omdat deze laten zien wanneer het waterreservoir leeg of de ijsblokjes opvangbak vol is. Zorg dat je een apparaat aanschaft die gebruik maakt van deze optie.

Stroomgebruik

Elk elektrisch apparaat verbruikt stroom, maar hoeveel is dit? Dit zie je aan het aantal kWh dat het apparaat verbruikt. Ook zie je aan het energielabel hoe zuinig het apparaat is; A+++ is het beste, en G het slechtst. Doe wat onderzoek naar hoeveel het apparaat dat je wilt verbruikt, al is dit over het algemeen bij ijsblokjesmachines niet zoveel.

Geluid

Hoeveel geluid maakt het apparaat? Dit is handig om van tevoren te weten. Je wil niet dat het overstemmend is als je lekker zit te kletsen aan de keukentafel. Geluid meten we in dB (decibel). Hieruit leid je af hoe sterk het geluidsniveau ongeveer is. Zegt decibel je niet zo veel? Lees dan meer over geluidsniveaus in de praktijk.

De 5 beste ijsblokjesmachines op een rij

1. Luma Comfort Portable Clear Ice

1. Luma Comfort Portable Clear Ice

2. GE Profile Opal 2.0 with

2. GE Profile Opal 2.0 with

3. Magic Chef 27-Pound Portable Ice

3. Magic Chef 27-Pound Portable Ice

4. Magic Chef MCIM22/HNIM27

4. Magic Chef MCIM22/HNIM27

5. Igloo Automatic Self-Cleaning Portable Countertop

5. Igloo Automatic Self-Cleaning Portable Countertop

Veelgestelde vragen over ijsblokjesmachines

Hieronder beantwoord ik wat veelvoorkomende vragen over ijsblokjesmachines.

Wat is een ijsblokjesmachine?

Een ijsblokjesmachine is een keukenapparaat dat in korte tijd ijsklontjes voor je maakt. Deze komen in verschillende soorten en maten, met verschillende snelheden. Het is altijd sneller dan het zelf in de vriezer doen.

Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

In principe werkt dit hetzelfde als ijsklontjes in de vriezer maken. Je doet water in het apparaat en deze giet dit vervolgens in een mal. Door water of lucht te koelen bevriest het water vervolgens. Het apparaat haalt het blokje ijs uit de mal en het komt in een gekoeld reservoir terecht.

Hoe snel is een ijsblokjesmachine?

Dat ligt geheel aan het model en daar is geen universeel antwoord op. Dit varieert van 9 ijsklontjes in 8 minuten tot 24 ijsklontjes in 14 minuten. Het is altijd sneller dan het zelf in de vriezer doen.

Welke ijsblokjesmachine moet ik hebben?

Dat kan ik niet voor je bepalen, maar gelukkig ben je nu helemaal ingelezen om zelf de beste keuze te maken. Om het iets makkelijker te maken staan hieronder voor de laatste keer de beste ijsblokjesmachines van het moment met de belangrijkste specificaties.

Freeze duurInhoud waterreservoir
1Luma Comfort Portable Clear Ice
2GE Profile Opal 2.0 with
3Magic Chef 27-Pound Portable Ice
4Magic Chef MCIM22/HNIM27
5Igloo Automatic Self-Cleaning Portable Countertop

Luma Comfort Portable Clear Ice

GE Profile Opal 2.0 with

Magic Chef 27-Pound Portable Ice

Magic Chef MCIM22/HNIM27

Igloo Automatic Self-Cleaning Portable Countertop

Conclusie

Nu ben je helemaal klaar voor je drankje en je dansje. Wat is het eerste drinken waar jij je ijsklontje in doet? Laat het me weten 🍹

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Charlie Hoeben
Charlie is een echte creatieve duizendpoot en heeft in vrijwel alle artistieke uitingen een vinger in de pap. Zijn focus ligt momenteel vooral op grafisch ontwerp en onderzoek doen naar de leukste producten voor Mercat.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu