Onze categorieën
Over onsContact

Het Beste Wenkbrauwpotlood voor Fantastische Wenkbrauwen

avatar
Auteur: Mariska Rietveld
Published 11.02.2022 - Updated 04.01.2023
Het Beste Wenkbrauwpotlood voor Fantastische Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn één van de eerste dingen aan je gezicht die opvallen – en de afwezigheid ervan des te meer. Het is dus niet zo gek als je wilt dat ze goed vormgegeven zijn en er netjes uitzien! Vooral als je onopvallende wenkbrauwen, teveel geëpileerd of minder gedefinieerde wenkbrauwen hebt, is het beste wenkbrauwpotlood precies wat je zoekt.

Zelf kan ik al geruime tijd niet meer zonder mijn geliefde wenkbrauwpotlood. Een fijn wenkbrauwpotlood is voor iedereen anders, dus leg ik hier uitgebreid uit hoe je de perfecte kiest. Ter inspiratie zijn hieronder alvast vijf populaire wenkbrauwpotloden.

Waarom een wenkbrauwpotlood kopen?

Het liefst zien we er moeiteloos netjes en verzorgd uit. Volledig moeiteloos is het niet, maar met een wenkbrauwpotlood kom je aardig in de buurt. Dit product is een handig hebbedingetje voor je dagelijkse looks!

Laat je wenkbrauwen zien

Heb je lichte wenkbrauwen, heel blonde wenkbrauwen, dunne wenkbrauwen door veel epileren of door omstandigheden misschien zelfs helemaal geen wenkbrauwen? Geen zorgen, het beste wenkbrauwpotlood komt je redden. Zo maak je je wenkbrauwen weer zichtbaar. Die wenkies mogen gezien worden!

Met de beste wenkbrauwverf kun je een mooie basis voor je wenkbrauwen leggen, maar dit product kent ook wat nadelen. Zo zit je voor langere tijd aan het resultaat vast, wat niet zo handig is als je nog wat onzeker bent over je wenkbrauw tekenkunsten. Met een potlood kun je ook meer experimenteren met verschillende vormen en tinten.

Gedefinieerde wenkbrauwen

Misschien ben je wat ontevreden over je wenkbrauwen of vind je meer gedefinieerde wenkbrauwen beter bij je look passen. Ook daar komt een goed wenkbrauwpotlood van pas! Je kleurt er lichtere plekken mee in, maakt je wenkbrauwen langer of geeft meer definitie ... zo zijn er nog wel meer mogelijkheden.

Kort samengevat maakt een simpel product als een wenkbrauwpotlood duidelijk verschil. Voordat we dieper ingaan op alle opties en de beste keuzes, laat ik je hieronder een paar fijne wenkbrauwpotloden zien.

Rimmel London Professional Wenkbrauwpotlood 001 dark brown

Rimmel London Professional Wenkbrauwpotlood 001 dark brown
Kleur: 001 Dark Brown
Watervast: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Donkerbruin
Bekijk op Bol.comPijltje

Maybelline Brow Ultra Slim bruin

Maybelline Brow Ultra Slim bruin
Kleur: Bruin
Watervast: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Geschikt voor iedere haarkleur , Licht Blond , Licht Bruin
Bekijk op Bol.comPijltje

L’Oréal Paris Color Riche Le bruin

L’Oréal Paris Color Riche Le bruin
Kleur: Bruin
Watervast: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Donkerbruin
Bekijk op Bol.comPijltje

Wenkbrauwpotlood: Hoe maak ik de beste koop?

Als je het eerste wenkbrauwpotlood dat je tegenkomt direct koopt, is de kans groot dat dit niet het ideale wenkbrauwpotlood voor jou is. Hoe je die wél kiest, ga ik nu met je doornemen.

Soort wenkbrauwpotlood

Allereerst kies je uit verschillende soorten wenkbrauwpotlood. Er zijn wenkbrauwpotloden in de vorm van een gewoon potlood dat je slijpt. Daar tegenover staat het twist-up-wenkbrauwpotlood. Dit is een soort vulpotlood onder de wenkbrauwpotloden, maar hierbij draai je de vulling omhoog.

In gebruik zijn de verschillen tussen deze twee soorten niet zo groot. Doordat je het gewone wenkbrauwpotlood moet slijpen, kun je punt een stuk scherper maken. Zo werk je preciezer. Het twist-up wenkbrauwpotlood hoef je daarentegen niet te slijpen, maar het puntje krijg je ook niet heel scherp.

Dan is er de wenkbrauwpen. Technisch gezien is een wenkbrauwpen niet helemaal hetzelfde als een wenkbrauwpotlood, maar ik wil deze soort toch even benoemen. Wenkbrauwpennen werken als een soort stiftjes met dunne puntjes. Zie het als een eyelinerpen, maar dan voor je wenkbrauwen. Je werkt hier heel precies mee en hoef je niet te slijpen.

Wenkbrauwpennen zijn ideaal om hairstrokes mee te tekenen! Er is ook een nadeel: als je een groter vlak snel wil inkleuren, duurt dit met het dunne puntje van de pen een stuk langer.

De kleur

Als je je wenkbrauwen graag een natuurlijke look geeft, zoek je een kleur wenkbrauwpotlood die past bij je haarkleur. Dit betekent niet dat je exact dezelfde kleur als je haarkleur moet hebben! Er mag wel een paar tinten verschil in zitten. Van nature is de kleur van je haar ook niet altijd exact hetzelfde als de kleur van je wenkbrauwharen.

Let wel op dat de kleur niet te veel verschilt. Een zwart wenkbrauwpotlood bij platinablond haar ziet niet erg natuurlijk uit. Om het makkelijker voor je te maken, heb ik op een rijtje gezet welke tinten wenkbrauwpotlood bij bepaalde haarkleuren passen:

 • Blond haar: een zachte taupe tint of koele tint lichtbruin
 • Lichtbruin haar: een lichtbruine tot middenbruine tint
 • Donkerbruin haar: een middenbruine tot donkerbruine tint
 • Zwart haar: een zeer donkerbruine tint (met koele ondertoon) of een zwarte tint

Heb je een onnatuurlijke haarkleur? Dan zijn er twee opties: je kunt een gekleurd oogpotlood dat matcht met je haarkleur als wenkbrauwpotlood gebruiken, of je kiest een wenkbrauwpotlood in een natuurlijke tint met dezelfde ondertoon als je haarkleur.

beste wenkbrauwpotloden met driehoek punt

"Is een punt niet gewoon een punt?", hoor ik je al denken. Er zijn wel degelijk verschillende soorten punten! Om te beginnen heeft het ene wenkbrauwpotlood een smalle punt, terwijl andere potloden een veel dikkere punt hebben. Voor kleine puntjes kies je een wenkbrauwpen.

Dan is er nog een speciale vorm wenkbrauwpotlood: de twist-up in de vorm van een driehoek. De driehoek heeft één smalle zijde en twee langere zijdes. Met de smalle zijde of de punt van de driehoek teken je details, terwijl je met een brede zijde een groter gebied inkleurt. Handig ter afwisseling!

Dubbelzijdig wenkbrauwpotlood

We hebben het nu veel gehad over de punt van een wenkbrauwpotlood, maar in veel gevallen zit er ook iets aan de achterkant. Vaak zit er op de achterkant een borsteltje voor je wenkbrauwharen, die men in het Engels ook wel een spoolie noemt. Daarmee borstel je je wenkbrauwen in model zodat de haartjes de gewenste richting op staan. Je kunt dit borsteltje ook gebruiken om wenkbrauwgel aan te brengen.

Heb je een 2-in-1 wenkbrauwpotlood, dan zit er een ander product aan de achterkant van het potlood. Soms is dan een wenkbrauwgel en andere keren is dat een wenkbrauwgel, wenkbrauwpen of wenkbrauwstift. Af en toe kom je zelfs 2-in-1 producten tegen met een primer voor je wenkbrauwen.

Waterproof

Het is wel zo fijn als je wenkbrauwen tegen een figuurlijk stootje kunnen. Als je gaat sporten of door de regen fietst, heb je achteraf graag nog steeds intacte wenkbrauwen op je gezicht. Een waterproof wenkbrauwpotlood is daarom een echte aanrader.

Houd er wel rekening mee dat zelfs de beste waterproof wenkbrauwpotloden niet volledig smudgeproof zijn. Dat betekent dat je niet over je wenkbrauwen moet vegen. Je veegt het product dan al snel uit.

Denk ook na over andere wenkbrauwproducten die je gebruikt. Als je wenkbrauwpotlood combineert met een gel, maar alleen het potlood is waterproof, loopt het geheel nog steeds uit als het in contact komt met water. Een waterproof look lukt het beste als alle producten die je gebruikt waterproof zijn.

Vegan en cruelty-free

Er komen steeds meer vegan en cruelty-free producten op de markt. Dat is fijn, want een bewuste keuze maken wordt zo steeds makkelijker! Wil je graag dat jouw wenkbrauwpotlood niet op dieren is getest en/of geen dierlijke ingrediënten bevat? Zoek dan naar het cruelty-free en/of vegan keurmerk. 🐰☘️

Bedenk je overigens wel dat vegan niet hetzelfde is als cruelty-free. Cruelty-free producten zijn niet op dieren getest, maar niet automatisch vegan (zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong). Andersom geldt hetzelfde.

Prijzen

Voor een goed wenkbrauwpotlood hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. De goedkoopste wenkbrauwpotloden scoor je namelijk al vanaf een paar euro! Een middenklasse wenkbrauwpotlood kost je ongeveer € 10 en een wenkbrauwpotlood van een luxe merk ongeveer € 20.

Je hebt zeker niet het allerduurste wenkbrauwpotlood nodig; een goedkopere werkt vaak net zo goed. De meeste prijsverschillen hangen namelijk af van het merk en/of een luxe verpakking. Staar je dus niet blind op de prijs.

De 5 beste wenkbrauwpotloden op een rij

1. Rimmel London Professional Wenkbrauwpotlood 001 dark brown

1. Rimmel London Professional Wenkbrauwpotlood 001 dark brown
Kleur: 001 Dark Brown
Watervast: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Donkerbruin

2. Maybelline Brow Ultra Slim bruin

2. Maybelline Brow Ultra Slim bruin
Kleur: Bruin
Watervast: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Geschikt voor iedere haarkleur , Licht Blond , Licht Bruin

3. L’Oréal Paris Color Riche Le bruin

3. L’Oréal Paris Color Riche Le bruin
Kleur: Bruin
Watervast: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Donkerbruin

4. Maybelline Tattoo Brow 36H Wenkbrauwpotlood 05 medium brown

4. Maybelline Tattoo Brow 36H Wenkbrauwpotlood 05 medium brown
Kleur: 05 Medium Brown
Watervast: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Licht Bruin

5. Maybelline Master Shape Brow Pencil bruin

5. Maybelline Master Shape Brow Pencil bruin
Kleur: Bruin
Watervast: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Geschikt voor iedere haarkleur

Veelgestelde vragen over wenkbrauwpotlood

Gaat het je lukken om een wenkbrauwpotlood te kiezen of heb je nog een vraag? Ik beantwoord wat veelvoorkomende vragen over wenkbrauwpotloden hieronder.

Hoe moet je een wenkbrauwpotlood gebruiken?

Slijp de punt van je wenkbrauwpotlood of draai de punt omhoog. Bepaal de gewenste vorm van je wenkbrauwen en kleur dit gebied voorzichtig in. Zet niet te veel druk, zodat je wenkbrauwen niet meteen heel hard ogen. Voor meer definitie ga je nog een keer over hetzelfde gebied heen met het potlood.

Hoe blijft wenkbrauwpotlood langer zitten?

Wenkbrauwpotlood blijft het langst zitten als er geen vloeibare make-upproducten onder het potlood zitten. Vermijd met foundation aanbrengen bijvoorbeeld je wenkbrauwen en gebruik ook geen siliconen primers voor je wenkbrauwen. Deze producten maken het huidoppervlak glad, waardoor het potlood sneller wegglijdt. Een setting spray helpt ook om je make-up langer mooi en op zijn plek te houden.

Met welk wenkbrauwpotlood kun je haartjes tekenen voor een microblading effect?

Een microblading-effect creëer je met hairstrokes, oftewel individuele haartjes tekenen. Hiervoor heb je een wenkbrauwpotlood met een zo dun mogelijke punt nodig. Een wenkbrauwpen werkt hiervoor het beste.

Welk wenkbrauwpotlood moet ik hebben?

Het beste wenkbrauwpotlood heeft een kleur die bij je past en is fijn in gebruik. Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend! Daarom heb ik hieronder nog wat fijne wenkbrauwpotloden en hun eigenschappen naast elkaar gezet.

KleurWatervastDermatologisch getestHaarkleur
1Rimmel London Professional Wenkbrauwpotlood 001 dark brown001 Dark BrownJaJaDonkerbruin
2Maybelline Brow Ultra Slim bruinBruinNeeJaGeschikt voor iedere haarkleur , Licht Blond , Licht Bruin
3L’Oréal Paris Color Riche Le bruinBruinNeeJaDonkerbruin
4Maybelline Tattoo Brow 36H Wenkbrauwpotlood 05 medium brown05 Medium BrownJaJaLicht Bruin
5Maybelline Master Shape Brow Pencil bruinBruinNeeJaGeschikt voor iedere haarkleur

Rimmel London Professional Wenkbrauwpotlood 001 dark brown

Kleur: 001 Dark Brown

Watervast: Ja

Dermatologisch getest: Ja

Haarkleur: Donkerbruin

Maybelline Brow Ultra Slim bruin

Kleur: Bruin

Watervast: Nee

Dermatologisch getest: Ja

Haarkleur: Geschikt voor iedere haarkleur , Licht Blond , Licht Bruin

L’Oréal Paris Color Riche Le bruin

Kleur: Bruin

Watervast: Nee

Dermatologisch getest: Ja

Haarkleur: Donkerbruin

Maybelline Tattoo Brow 36H Wenkbrauwpotlood 05 medium brown

Kleur: 05 Medium Brown

Watervast: Ja

Dermatologisch getest: Ja

Haarkleur: Licht Bruin

Maybelline Master Shape Brow Pencil bruin

Kleur: Bruin

Watervast: Nee

Dermatologisch getest: Ja

Haarkleur: Geschikt voor iedere haarkleur

Conclusie

Als het goed is weet je nu alles om het perfecte wenkbrauwpotlood te kiezen! Kies een wenkbrauwpotlood dat je fijn in gebruik vindt, kies een kleur die bij je haarkleur past en creëer fantastische wenkbrauwen.

Ik hoop dat ik je met deze koopgids heb geholpen. Als dat zo is, hoor ik dat graag. Gebruik hiervoor het feedbackformulier hieronder. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
avatar
Mariska Rietveld

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu