Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Conditioner voor Zijdezacht Haar

Kylie Goutziers
Auteur: Kylie Goutziers
Published 08.02.2022 - Updated 03.02.2023
De Beste Conditioner voor Zijdezacht Haar

Heb jij last van klitten en moeilijk doorkambaar haar? Dan weet je als geen ander dat je haar borstelen ontzettend veel tijd kost. Met de beste conditioner los je dit probleem voor een groot deel op en maak je je haar zijdezacht. Daarnaast beschermt en verzorgt conditioner je haar, waardoor het minder snel beschadigt.

Om je te helpen de juiste conditioner uit te zoeken, deel ik met liefde mijn kennis met je. In dit artikel lees je alles over conditioner, zodat je het ideale product voor jouw haren kiest. Om te beginnen vind je hieronder de top 5!

Waarom een conditioner kopen?

Je haar krijgt elke dag en nacht van alles te verduren. Het verdient daarom de juiste verzorging. De beste shampoo, een goede droogshampoo en de beste arganolie doen veel voor je haar, maar conditioner is in mijn ogen een van de belangrijkste producten in je verzorgingsroutine.

Conditioner is een uitspoelbaar, cosmetisch product voor in je haar. Het heeft allerlei voordelen en mag niet ontbreken! Ik zet alle voordelen hieronder voor je op een rijtje.

Minder klitten

Je kent het wel: je staat 's ochtends op, kijkt in de spiegel en je haar lijkt ontploft. Een enorme hoeveelheid klitten maakt het borstelen van je haar een flinke opgave.

Een goede conditioner voorkomt een groot deel van de klitten. Het maakt je haar zijdezacht en glad, waardoor je het na het douchen makkelijker doorkamt. Conditioner biedt vooral de uitkomst bij kinderen die haren kammen als pijnlijk en vervelend ervaren.

Gezonder haar

Conditioners bevatten veel voedende ingrediënten, zoals biotine, keratine, panthenol en collageenpoeder. Deze voedingsstoffen maken je haar gezonder en veerkrachtiger. Ook zorgen ze voor de benodigde hydratatie.

Laat conditioner altijd een paar minuten intrekken, zodat je haar alle voedingsstoffen goed opneemt.

Bescherming tegen beschadigingen

Je haar beschadigt dagelijks door de wind, het uv-licht van de zon, de kou en eventueel föhnen, krullen of verven. Vooral nat haar is kwetsbaar. Als je na het douchen je haar borstelt of droogt met een handdoek, is de kans groot dat het afbreekt.

Deze beschadigingen voorkom je helaas nooit volledig, maar conditioner beschermt je haar, maakt het sterker, herstelt beschadigingen en sluit gespleten haarpunten. Hierdoor werkt het als een tijdelijk schild en is de impact van de beschadigingen kleiner.

Beter in model

Een goed volumepoeder is niet het enige product dat je haar een volume boost geeft. Ook conditioner zorgt dat je haar volume krijgt en beter in model blijft zitten. Hierdoor is conditioner ook geschikt voor mensen die hun haar op een natuurlijke manier willen krullen.

Een stralende glans ✨

Conditioner voorkomt statisch haar en houdt het zacht. Daarnaast bevat conditioner oliën die je haar laten glanzen en stralen. Je hebt hierdoor minder last van pluizig, droog en/of dof haar.

Kijk je er al naar uit om je haar een fantastische glans te geven? Hieronder vind je de drie favorieten van dit moment. Heb je nog wat meer informatie nodig om je keuze te maken? Scrol dan door naar onze koopgids!

Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner 6x 250ml

Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner 6x 250ml
Type dispenser: Flacon
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Geen haarprobleem
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Nee
Leave in conditioner: Nee
Bekijk op Bol.com

LOral Paris L’Oréal Paris Elvive

LOral Paris L’Oréal Paris Elvive
Type dispenser: Flacon
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Pluizend & dof haar
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Nee
Leave in conditioner: Nee
Bekijk op Bol.com

Pantene Active Pro-V Repair &

Pantene Active Pro-V Repair &
Type dispenser: Flacon
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Droog haar
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Ja
Leave in conditioner: Ja
Bekijk op Bol.com

Conditioner: Hoe maak ik de beste koop?

Het lijkt misschien simpel, maar niet alle conditioners zijn hetzelfde. Je let op een paar dingen wanneer je op zoek gaat naar dé conditioner voor jouw haar. Ik leg het hieronder allemaal uit.

Type conditioners

Er zijn drie soorten conditioner: crèmespoeling, leave-in conditioner en 2-in-1 shampoo-conditioner.

Een crèmespoeling is een normale conditioner die je in de douche aanbrengt en vervolgens weer uitspoelt. Dit type is het populairst en het effectiefst. Het voedt, verzorgt, beschermt en verzacht je haar.

Leave-in conditioner hoef je niet uit te spoelen. Je laat deze conditioner in je haar zitten, zodat het een langdurige glans krijgt.

Leave-in conditioner heeft dezelfde eigenschappen als gewone conditioner, maar het beschermt je haar beter tegen hitte. Ideaal als je je haar gaat krullen of stijlen. Het grootste nadeel: dit product maakt je haar snel zwaar en vettig.

Sommige crèmespoelingen hebben ook een leave-in mogelijkheid. Je spoelt het product bijvoorbeeld eerst uit, brengt daarna nog een klein beetje aan en laat dit vervolgens zitten. Crèmespoelingen zonder deze mogelijkheid geven ook glans, maar de leave-in optie kan een mooie toevoeging zijn.

2-in-1 shampoo-conditioner bevat minder agressieve ingrediënten voor het haar. Daarnaast gebruik je maar één product in plaats van twee, waardoor je minder tijd verliest. Een combinatieproduct is veelal alleen minder effectief, omdat het een beetje is van beide. Zowel de conditioner of shampoo werkt zo niet optimaal.

Gaat het je alleen om de klitten in je haar? Dan kies je eventueel ook voor anti-klitten sprays. Deze lijken op conditioner, maar ze voeden en beschermen je haar niet. Ze helpen je enkel tijdens het borstelen van je haar, zodat je de klitten makkelijker uitkamt.

Haartype

Alle conditioners doen in principe hetzelfde, maar sommige richten zich op een specifiek haartype of haarprobleem. Elk haartype heeft specifieke behoeftes en het is belangrijk om een conditioner te kiezen die bij deze behoeftes aansluit.

Kroeshaar of pluizig, beschadigd en/of dof haar

Kroeshaar of pluizig, beschadigd en/of dof haar heeft een stugge structuur en produceert weinig talg. Je haar voelt van nature droog aan en breekt snel af. Deze haartypes hebben de juiste verzorging nodig om weer te glanzen. Vooral krullen zijn regelmatig droog en pluizen hierdoor sneller.

Heb je krullen? Neem dan een conditioner speciaal voor krullen. Heb je beschadigd haar? Kies dan voor een intensieve conditioner die het haar herstelt en beschermt.

Kies bij deze haartypes in ieder geval een conditioner met vochtinbrengende eigenschappen en ingrediënten die het vocht vasthouden. Ingrediënten die vaak voorkomen in hydraterende conditioners zijn: vetalcoholen, glycerol, shea butter, propyleenglycol, panthenol, olerithritol, natrium PCA, hyaluronzuur, sorbitol en fructose.

Lichte oliën en/of polymeren, zoals aloë of jojoba, vind je ook regelmatig in hydraterende conditioners. Deze oliën vormen een afsluitend laagje op het haar en houden zo vocht vast.

Vet haar

Vet haar heeft, in tegenstelling tot droog haar, juist een hoge talgproductie. Gebruik een conditioner zonder siliconen en breng de conditioner niet op de hoofdhuid aan, maar op de puntjes van je haar.

Futloos & fijn haar

Ga bij futloos en fijn haar voor een conditioner die voor volume zorgt. Ingrediënten die je volume een boost geven zijn onder andere glucose, glycerine en betaïne. Bij futloos haar geven vochtinbrengende bestanddelen, zoals hyaluronzuur en shea butter, het haar ook een oppepper.

Gekleurd haar

Gekleurd haar vereist veel verzorging om het gezond te houden. Vooral als je je haar regelmatig verft, raakt het snel beschadigd. Kies daarom een conditioner die je haar herstelt en beschermt. Ingrediënten die helpen bij dof en beschadigd haar, zijn hier ook voor geschikt.

Of je je haar nu verft of niet, je wil het liefst je haarkleur mooi houden en de kleur zo goed mogelijk uit laten komen. Kies daarom voor een product dat bij je (natuurlijke) haarkleur past.

Gebruik bijvoorbeeld zilverconditioners wanneer je grijs of wit haar hebt. Deze conditioners geven je haar een mooie paars/zilveren gloed en maken het minder geel. Daarnaast zijn er ook conditioners voor blond en bruin haar. Het is maar net wat je zoekt.

Anti-haaruitval

Heb je last van haaruitval? Kies voor een conditioner die haarverlies tegengaat en haargroei bevordert. Piroctone olamine en ketoconazol zijn uiterst goede ingrediënten om haarverlies te verminderen. Ingrediënten zoals cafeïne, niacinamide, procyanidine B2 en biotineat stimuleren haargroei.

Anti-roos

Als je last hebt van roos heb je kleine, witte schilfers op de hoofdhuid en in het haar. Daarnaast is je hoofdhuid onrustig en geïrriteerd. Meestal ontstaan deze irritaties door de shampoo of conditioner die je gebruikt.

Overstappen op een anti-roos conditioner of shampoo helpt hierbij. Roos gaat met een anti-roos shampoo of conditioner helaas alleen niet altijd weg. In sommige gevallen verergert de roos zelfs!

Het gebruik van een 'gewone' conditioner is in dat geval beter. Een milde conditioner bevat minder irriterende stoffen dan een anti-roos conditioner. Hierdoor werkt het in sommige gevallen beter tegen roos en andere irritaties. Je voelt zelf het beste wat voor jou werkt.

Normaal haar

Als je normaal haar zonder problemen hebt, maakt het niet uit welke conditioner je kiest. Ga voor een diep verzorgende conditioner of voor eentje die extra volume geeft. Het is maar net wat jij prettig vindt. Factoren zoals de geur en het type dispenser wegen wellicht zwaarder in je keuze.

Drie soorten conditioners op een rij, vooraanzicht

Ingrediënten

Je weet al welke conditioners en ingrediënten goed zijn voor welk type haar, maar denk ook na over een aantal ingrediënten die je wellicht liever vermijdt.

Siliconen

Siliconen maken je haar op korte termijn zachter en glanzender, minder statisch (geladen) en makkelijker te kammen, maar op de lange termijn zijn siliconen minder goed voor je haar.

Je krijgt ze moeilijk weer uit je haren, zelfs na een wasbeurt met shampoo. Siliconen kunnen zich op de hoofdhuid ophopen en poriën verstoppen. Dit geldt vooral voor waterafstotende siliconen.

Dit leidt ertoe dat je haar zwaarder wordt en dat je hoofdhuid moeilijker kan ademen. Daarnaast worden natuurlijke oliën, die de hoofdhuid produceert, minder goed geabsorbeerd door het haar.

Siliconen zijn niet direct schadelijk of gevaarlijk, maar let wel op. Let vooral op siliconen bij bepaalde haartypes. Als je krullen of droog haar hebt, vermijd je ze beter, omdat siliconen het haar sneller uitdrogen en futloos maken.

Parabenen

Parabenen zijn conserveermiddelen. Ze doen niets voor je haar en zorgen enkel dat conditioner langer houdbaar blijft. Parabenen staan ter discussie, omdat wetenschappers zich zorgen maken dat deze stoffen hormonen kunnen verstoren. Hier is alleen nog geen bewijs voor. Het gebruik van parabenen in producten is vooralsnog toegestaan.

Wel ben je er mogelijk gevoelig voor, wat leidt tot een geïrriteerde hoofdhuid. Heb je vaker een geïrriteerde huid door cosmeticaproducten? Vermijd parabenen dan zo veel mogelijk.

Breng conditioner op de juiste manier aan – Breng conditioner altijd aan vanaf het midden naar de uiteindes van je haar, want het bovenste deel van je haar wordt snel vet door conditioner. Laat de conditioner ook altijd een paar minuutjes intrekken voordat je het uitspoelt, zodat alles goed intrekt. 

Sulfaat

Sulfaat is een stofje dat overtollige vetten en oliën verwijdert. Het zit bijvoorbeeld in shampoo die je haar minder vet maakt. Heb je vet haar? Dan kan sulfaat geen kwaad, maar het doel van conditioner is niet om vet te verwijderen.

Sulfaat zorgt mogelijk wel dat een droge, schilferige huid extra geïrriteerd raakt en nog droger wordt. Hoewel het stofje weinig voorkomt in conditioners, kies je het beste voor een sulfaatvrije conditioner als je een droge hoofdhuid hebt.

Natuurlijke ingrediënten en hypoallergeen

Haarproducten die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten, helpen in sommige gevallen bij mensen met een gevoelige hoofdhuid, maar niet bij iedereen. Ook natuurlijke ingrediënten kunnen tot irritaties leiden. Daarnaast is het effect van natuurlijke ingrediënten niet altijd even mooi.

Een volledig natuurlijke conditioner is prima als je vanuit een principe het liefst alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt of als natuurlijke ingrediënten niet irriterend werken.

Heb je snel een geïrriteerde hoofdhuid? Ga dan specifiek voor een hypoallergene conditioner, en niet alleen voor een natuurlijk product.

'Hypo' betekent 'laag', en 'allergeen' zegt iets over de potentie van een stof om een allergische reactie te veroorzaken. Met een hypo-allergeen product heb je een lage kans op een allergische of irriterende reactie.

Vegan en dierproefvrij

Vegetarische producten bevatten geen ingrediënten verkregen uit dode dieren en veganistische (vegan) producten bevatten geen ingrediënten verkregen uit dode of levende dieren.

Dierlijke ingrediënten die regelmatig voorkomen zijn onder andere bijenwas (E901), weipoeder, melkpoeder, botervet of boterolie, caseïne, lactose, ei-eiwit en gelatine (E441). Deze zitten niet in veganistische conditioners.

Dierproefvrije producten zijn niet getest op dieren. Ze bevatten ook geen ingrediënten die getest zijn op dieren. In de EU is testen op dieren door de wet verboden, maar dit is buiten Europa anders. Zo moeten cosmeticaproducten in China zelfs op dieren getest worden, voordat ze verkocht mogen worden.

Fabrikanten gebruiken de drie genoemde termen regelmatig samen, maar dit is niet altijd het geval. Vegan producten zijn dierproefvrij, maar dierproefvrije producten zijn niet altijd vegan, en andersom.

Je herkent veganistische en dierproefvrije producten aan verschillende keurmerken. Vegan producten hebben meestal een label met een zonnebloem of klavertje, waarbij 'vegan' staat. Dierproefvrije producten hebben een label van een konijntje waaronder 'cruelty free' staat.

Helaas zijn vegan en dierproefvrije producten niet altijd even herkenbaar. Bij sommige producten vermelden fabrikanten niets op de verpakking of bieden ze zelfs helemaal geen informatie.

Ga er bij twijfel vanuit dat een product niet dierproefvrij of vegan is, want de meeste verzorgingsproducten zijn dit nog niet.

Persoon met lang, bruin haar

Dermatologisch getest

Misschien denk je dat het belangrijk is dat een haarverzorgingsproduct dermatologisch getest is, maar deze claim zegt niet zo veel, behalve dat het getest is.

Het zegt bijvoorbeeld niets over de uitslag van de test en hoeveel mensen deelnamen aan de test. Dit laatste beïnvloedt de statistische validiteit enorm: weinig deelnemers betekent dat de resultaten van zo'n test niet representatief zijn voor de algemene populatie of doelgroep.

Daarnaast kunnen producten zondere deze claim ook getest zijn. Een product dat dermatologisch getest is, is niet automatisch beter dan een product zonder deze claim.

Geur

De geur van een conditioner is belangrijk om op te letten. Een conditioner die niet zo lekker ruikt, doe je waarschijnlijk minder vaak in je haar. Geur is zeer persoonlijk. Misschien hou ik meer van frisse geuren en vind jij zoete geuren lekkerder ruiken.

De geurmogelijkheden zijn eindeloos, maar vanachter je laptop kun je niet ruiken hoe de conditioner echt ruikt. Over het algemeen staat op de verpakking wat voor soort geur het is, maar dat zegt niet alles. In de meeste gevallen bestel je het beste een paar producten en test je simpelweg of je ze lekker vindt ruiken.

Type dispenser

Conditioners hebben verschillende dispensers. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje. Kies de optie die jij het handigst vindt.

  • Een tube of flacon is de standaard dispenser en komt het vaakst voor bij conditioners. Het is een fles of driehoekige verpakking met een klikdeksel of een dop erop.
  • Bij een pomp komt conditioner uit de fles door middel van een pompbeweging. Sommige mensen vinden dit makkelijker dan een flacon, omdat je geen gladde deksel of dop open hoeft te maken in de douche.
  • Er zijn ook conditioners in een pot met een draaideksel. Een potje staat wellicht mooi, maar het is minder hygiënisch. Elke keer dat je met je vingers in het potje gaat, komen viezigheden en bacteriën in de conditioner terecht. Daarnaast komt er elke keer zuurstof bij, waardoor je conditioner sneller bederft en stoffen in de conditioner minder werkzaam worden.
  • Conditioner bestaat ook in sprayvorm, maar de meeste sprays zijn anti-klitten sprays. Deze producten lijken op conditioner, maar ze zijn niet voor onder de douche. Je kunt deze sprays wel gebruiken als je je haren kamt.
  • Een conditioner bar is het minst bekend, maar super duurzaam! In tegenstelling tot de andere verpakkingen, bevat een conditioner bar geen plastic.
    Een conditioner bar heeft een vaste vorm en lijkt op zeep. Sommige mensen vinden bars geweldig, andere mensen vinden het onpraktisch en ervaren een mindere werking.

Formaat en aantal

De meeste conditioners bevatten tussen de 200 en 400 milliliter. Als je conditioner bijna elke douchebeurt gebruikt, dan heb je waarschijnlijk regelmatig een nieuwe nodig. In dat geval is het voordelig als je een grotere conditioner koopt van bijvoorbeeld 500 tot 1000 milliliter. Reis je regelmatig? Dan is een kleinere conditioner juist weer handiger.

Conditioner is over het algemeen niet duur. Je koopt conditioner al voor 5 tot 30 euro, maar er zijn ook voordeelverpakkingen. Hierbij betaal je minder per stuk en heb je ook nog eens een voorraadje liggen.

De 5 beste conditioners op een rij

1. Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner 6x 250ml

1. Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner 6x 250ml
Type dispenser: Flacon
Leave in conditioner: Nee
Hypo-allergeen: Nee
Parabenenvrij: Ja
Sulfaatvrij: Ja
Type conditioner: Crèmespoeling
Inhoud per dispenser: 250 ml
Aantal dispensers: 6 stuk(s)
Geschikt voor haartype: Alle haartypes
Siliconenvrij: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Geen haarprobleem
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Nee
Leave in conditioner: Nee

2. LOral Paris L’Oréal Paris Elvive

2. LOral Paris L’Oréal Paris Elvive
Type dispenser: Flacon
Leave in conditioner: Nee
Hypo-allergeen: Ja
Parabenenvrij: Ja
Sulfaatvrij: Ja
Type conditioner: Crèmespoeling
Inhoud per dispenser: 200 ml
Aantal dispensers: 6 stuk(s)
Geschikt voor haartype: Alle haartypes
Siliconenvrij: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Pluizend & dof haar
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Nee
Leave in conditioner: Nee

3. Pantene Active Pro-V Repair &

3. Pantene Active Pro-V Repair &
Type dispenser: Flacon
Leave in conditioner: Ja
Hypo-allergeen: Ja
Parabenenvrij: Ja
Sulfaatvrij: Ja
Type conditioner: Crèmespoeling
Inhoud per dispenser: 200 ml
Aantal dispensers: 6 stuk(s)
Geschikt voor haartype: Alle haartypes
Siliconenvrij: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Droog haar
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Ja
Leave in conditioner: Ja

4. Garnier Loving Blends Honing Goud

4. Garnier Loving Blends Honing Goud
Type dispenser: Flacon
Leave in conditioner: Nee
Hypo-allergeen: Ja
Parabenenvrij: Ja
Sulfaatvrij: Ja
Type conditioner: Crèmespoeling
Inhoud per dispenser: 250 ml
Aantal dispensers: 6 stuk(s)
Geschikt voor haartype: Alle haartypes
Siliconenvrij: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Droog haar
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Ja
Leave in conditioner: Nee

5. Kérastase Résistance Ciment Anti-Usure

5. Kérastase Résistance Ciment Anti-Usure
Type dispenser: Flacon
Leave in conditioner: Nee
Hypo-allergeen: Nee
Parabenenvrij: Nee
Sulfaatvrij: Nee
Type conditioner: Crèmespoeling
Inhoud per dispenser: 200 ml
Aantal dispensers: 1 stuk(s)
Geschikt voor haartype: Normaal haar
Siliconenvrij: Nee
Dermatologisch getest: Nee
Haarkleur: Alle haarkleuren
Haarprobleem: Droog haar
Type conditioner: Crèmespoeling
Natuurlijke ingredienten: Nee
Leave in conditioner: Nee

Veelgestelde vragen over conditioner

Heb je nog twijfels of vragen? Lees hieronder dan de veelgestelde vragen over conditioners. Deze maken alles nog een stukje duidelijker!

Is een conditioner nodig?

Ja, het is belangrijk dat je conditioner gebruikt. Het blijft je eigen keuze, maar als je geen conditioner gebruikt, is je haar vatbaarder voor klitten en moeilijker doorkambaar. Daarnaast krijgt je haar minder glans en breekt het sneller af. Vooral als je lang haar hebt, is conditioner een onmisbaar product.

Hoe vaak moet je conditioner gebruiken?

Over het algemeen is het voldoende als je één keer per week conditioner gebruikt. Heb je beschadigd haar? Gebruik dan conditioner bij elke wasbeurt.

Wat is leave-in conditioner?

Leave-in conditioner is een conditioner die je in je haar laat zitten. In tegenstelling tot gewone conditioner, spoel je deze niet uit. Hierdoor blijft je haar langer beschermd en gevoed. Daarnaast houdt leave-in conditioner het vochtgehalte van je haar op peil, beschermt het je haar tegen hitte en zorgt het dat je je haar makkelijker ontklit.

Je hoeft niet te kiezen tussen gewone conditioner en leave-in conditioner. Als je wilt, gebruik je de ene variant onder de douche en de andere tussen je wasbeurten door. Daarnaast zijn er conditioners die je op beide manieren gebruikt.

Eerst shampoo of conditioner gebruiken?

Het kan allebei. Enerzijds is het beter als je eerst shampoo gebruikt en daarna conditioner, aangezien shampoo vetten van de conditioner verwijdert, waardoor de glans minder wordt. Daarnaast zet een shampoo je haarschubben open zodat je je haren goed kunt reinigen, terwijl een conditioner deze weer sluit.

Anderzijds geeft het meer volume wanneer je de conditioner voor de shampoo aanbrengt en verdwijnt bij de meeste mensen de glans in het haar niet na de shampoo. Probeer het daarom allebei uit en kijk welke volgorde jij prettig vindt en wat het mooiste effect geeft.

Welke conditioner moet ik hebben?

Dat ligt helemaal aan je haar en je voorkeuren. Ik kan je helaas niet vertellen welke de beste voor je is. Wel geef ik je nog een laatste keer een overzicht van de beste conditioners van dit moment! Klik gerust op een paar en vergelijk de eigenschappen, zodat je een beeld hebt welke conditioner ideaal is voor jou.

Type dispenserLeave in conditionerType conditionerInhoud per dispenserAantal dispensersGeschikt voor haartypeHaarkleurHaarprobleemNatuurlijke ingredienten
1Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner 6x 250mlFlaconNeeCrèmespoeling250 ml6 stuk(s)Alle haartypesAlle haarkleurenGeen haarprobleemNee
2LOral Paris L’Oréal Paris ElviveFlaconNeeCrèmespoeling200 ml6 stuk(s)Alle haartypesAlle haarkleurenPluizend & dof haarNee
3Pantene Active Pro-V Repair &FlaconJaCrèmespoeling200 ml6 stuk(s)Alle haartypesAlle haarkleurenDroog haarJa
4Garnier Loving Blends Honing GoudFlaconNeeCrèmespoeling250 ml6 stuk(s)Alle haartypesAlle haarkleurenDroog haarJa
5Kérastase Résistance Ciment Anti-UsureFlaconNeeCrèmespoeling200 ml1 stuk(s)Normaal haarAlle haarkleurenDroog haarNee

Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner 6x 250ml

Type dispenser: Flacon

Leave in conditioner: Nee

Type conditioner: Crèmespoeling

Inhoud per dispenser: 250 ml

Aantal dispensers: 6 stuk(s)

Geschikt voor haartype: Alle haartypes

Haarkleur: Alle haarkleuren

Haarprobleem: Geen haarprobleem

Natuurlijke ingredienten: Nee

LOral Paris L’Oréal Paris Elvive

Type dispenser: Flacon

Leave in conditioner: Nee

Type conditioner: Crèmespoeling

Inhoud per dispenser: 200 ml

Aantal dispensers: 6 stuk(s)

Geschikt voor haartype: Alle haartypes

Haarkleur: Alle haarkleuren

Haarprobleem: Pluizend & dof haar

Natuurlijke ingredienten: Nee

Pantene Active Pro-V Repair &

Type dispenser: Flacon

Leave in conditioner: Ja

Type conditioner: Crèmespoeling

Inhoud per dispenser: 200 ml

Aantal dispensers: 6 stuk(s)

Geschikt voor haartype: Alle haartypes

Haarkleur: Alle haarkleuren

Haarprobleem: Droog haar

Natuurlijke ingredienten: Ja

Garnier Loving Blends Honing Goud

Type dispenser: Flacon

Leave in conditioner: Nee

Type conditioner: Crèmespoeling

Inhoud per dispenser: 250 ml

Aantal dispensers: 6 stuk(s)

Geschikt voor haartype: Alle haartypes

Haarkleur: Alle haarkleuren

Haarprobleem: Droog haar

Natuurlijke ingredienten: Ja

Kérastase Résistance Ciment Anti-Usure

Type dispenser: Flacon

Leave in conditioner: Nee

Type conditioner: Crèmespoeling

Inhoud per dispenser: 200 ml

Aantal dispensers: 1 stuk(s)

Geschikt voor haartype: Normaal haar

Haarkleur: Alle haarkleuren

Haarprobleem: Droog haar

Natuurlijke ingredienten: Nee

Conclusie

Je weet nu alles wat je moet weten om de allerbeste conditioner voor jouw haar te kiezen. Zo weet je dat je moet stilstaan bij zaken als het type conditioner, je haartype, de ingrediënten, de geur, het type dispenser, het formaat en het aantal.

Ik weet zeker dat je haar gaat glanzen met de juiste conditioner! Heb je nog een goede conditioner tip? Laat het dan gerust weten. Bedankt voor het lezen. 😄

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!







    Double-click to edit button text.
    Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
    Contact
    Email
    [email protected]
    Adres
    Verlengde Duinvalleiweg 295
    1361BR, Almere
    Nederland
    © 2021 mercat.nl All rights reserved

    Bedankt voor het abonneren :)

    crossmenu