Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Concealer voor een Stralende Huid

Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Auteur
De Beste Concealer voor een Stralende Huid

Wallen, pukkeltjes, pigmentvlekken, donkere kringen en rode vlekjes in je gezicht: dingen die weinig mensen fijn vinden. Vooral als je net een leuke date hebt of zonder wallen op je werk wilt verschijnen, is een egale huid fijn. Oneffenheden en donkere kringen werk je zo weg met de beste concealer! Zo kom je weer fris voor de dag met een stralende huid. Hieronder vind je de top 5 van nu. 👀

Wat is concealer?

Concealer is een make-up product speciaal bedoeld voor extra dekking en camouflage. Je smeert het op bepaalde plekken op je gezicht om donkere kringen, oneffenheden en rode vlekjes eenvoudig te verdoezelen.

Concealer helpt de huid te laten stralen, mooie plekjes uit te lichten, imperfecties te camoufleren en kleurverschillen te verminderen. Hierdoor ziet je huid er mooier, frisser en natuurlijker uit.

Waarom heb ik concealer nodig?

Concealer is een multifunctioneel make-upproduct waar je niet meer zonder kan! Voor een frisse look in de ochtend werk je je wallen en donkere kringen zo weg. Voor een egale huid verberg je in no-time pukkeltjes en rode vlekjes.

Foundation is een cosmeticaproduct dat lijkt op concealer, maar concealer breng je aan na of voor de foundation. Het dekt beter dan foundation, waardoor het oneffenheden beter verbergt. Concealer dient zelfs als highlighter voor een mooie glans, en als oogschaduwbasis, zodat je oogschaduw beter blijft zitten.

Het is in noodsituaties ook te gebruiken als foundation; hiervoor neem je een lichte kleur concealer en een beetje dagcrème. Bewaar deze oplossing echt alleen voor momenten waarop het niet anders kan. Het is makkelijk je gezin tot een tweedimensionale pannenkoek te maken als je hem met foundation bedekt. Bovendien is het – afhankelijk van het specifieke product – niet per definitie goed voor je huid, vooral als deze gevoelig is.

Voor een zachte, egale en gehydrateerde huid koop je de beste gezichtscrème. Wanneer je jouw huid goed verzorgt, hoef je minder concealer te gebruiken. Zo doe je langer met een flesje of potje. Zoek je iets tussen een concealer en gezichtscrème in? Schaf dan de beste BB cream aan.

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer
Met applicator: Ja
Kleur: 01 Light
Effect: Kleurcorrigerend
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Lichte huidskleur
Inhoud: 6.8 ml
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Maybelline Fit Me Concealer

Maybelline Fit Me Concealer
Met applicator: Ja
Kleur: 10 Light
Effect: Kleurcorrigerend
Dekking: Medium dekkend
Huidskleur: Lichte huidskleur
Inhoud: 7 ml
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer
Met applicator: Ja
Kleur: 11 Tan
Effect: Kleurcorrigerend
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Donkere huidskleur
Inhoud: 6.8 ml
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Concealer: Hoe maak ik de beste koop?

Een goede concealer vind je niet zomaar. Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden om de juiste voor jou te kopen. Ik smeerde een keer de verkeerde kleur op mijn gezicht, waardoor ik op een wortel leek. Dat wil je niet! 🥕

Hoe je erachter komt welke kleur, textuur, dekking en ondertoon het beste bij jou past, lees je hieronder.

Kleur

De eerste vraag die je jezelf stelt, is waar je de concealer voor gebruikt. Wil je bijvoorbeeld puistjes wegwerken of juist de wallen onder je ogen? Er zijn concealers in huidskleurtinten die je altijd kunt gebruiken, maar er zijn ook concealers met een afwijkende kleur, de correcting concealer. Deze gebruik je voor specifieke doeleinden.

Bij donkere kringen onder je ogen gebruik je een concealer die 1 of 2 tinten lichter is dan de huid. Bij lichte oneffenheden gebruik je een concealer in dezelfde kleur als je huid.

Bij zeer opvallende donkere kringen, plekjes of oneffenheden gebruik je een contrasterende correcting concealer. Deze verbergt donkere kringen en rode vlekjes goed. Meestal gaat hier nog een huidskleur concealer overheen voor het mooiste effect.

 • Bij rode vlekjes: neem een concealer met een groene tint. Deze neutraliseert de roodheid.
 • Bij donkere kringen: gebruik een concealer met een gele, roze of oranje tint. Dit neutraliseert paarse, blauwe en grijze donkere kringen onder de ogen.
 • Bij een gele fletse huid: neem een lavendelkleurige concealer om een geelachtige huid te neutraliseren.
 • Voor een frisse glow: gebruik een lichte huidskleur concealer. Deze smeer je op en rond je neus, onder je ogen, op je kin en op je jeukbeenderen voor een mooie glow.
 • Geen bepaalde behoefte of meerdere tegelijk: neem een huidskleur concealer gelijk aan je eigen huidskleur. Deze is goed voor alle behoeftes.

Ondertoon

Om de juiste kleur te vinden moet je niet alleen kijken naar de kleur van je huid, maar ook naar de ondertoon. Die kan warm, koel of neutraal zijn.

Een koele huid wordt zelden bruin en de aderen op de polsen zijn paarsblauw. Een concealer met een koele roze ondertoon past het beste bij mensen met een koele huid. Deze herken je aan de benaming 'Fair'.

Een neutrale huid bruint redelijk snel en de aderen op de polsen zijn groenblauw. Hierbij past een neutrale concealer onder de benaming 'Medium'.

Een warme huid bruint makkelijk en de aderen op mijn polsen zijn eerder groen. Hierbij past een concealer met een gele ondertoon onder de benaming 'Deep'.

Mevrouw smeert concealer onder haar ogen.

Vloeibaar, stick, of crème?

Er zijn verschillende soorten concealers. Zo heb je vloeibare, sticks en dikke crèmes. Elke soort heeft andere voor- en nadelen is en geschikt voor andere huidtypes.

Vloeibare concealer

Vloeibare concealers blend je makkelijk. Hierdoor zijn ze perfect voor onder je ogen of op puistjes. Deze soort concealer hydrateert de huid en is geschikt voor alle huidtypes. Rimpels, fijne lijntjes en barstjes verschijnen minder snel. Ook verstoppen poriën nauwelijks, waardoor deze concealer puistjes niet verergert.

Daarnaast bouw je de dekking van de concealer makkelijk op, waardoor het middelmatig tot goed dekt. Deze concealer zorgt voor een mooie glans, maar je gebruikt snel onnodig veel. Let hier op als je een vloeibare concealer neemt.

Concealer stick

De textuur van een concealer stick is relatief compact en daardoor dikker dan een vloeibare concealer. Dit geeft een natuurlijk effect, terwijl het ook een zeer goede dekking biedt. Deze concealer is vooral geschikt voor een gevoelige, droge of gemengde huid.

Door de stick breng je de concealer eenvoudig aan, maar het blenden vergt meer werk dan bij de vloeibare variant. Het is aan te raden om ook een poedertje te gebruiken voor een egaler effect.

Crème- of cream concealer

Cream concealers zijn relatief dik en bieden de beste dekking. Cream concealers zijn ideaal voor een gemengde, gevoelige of droge huid. Deze concealers vind je in potjes of paletten. Je brengt ze niet rechtstreeks aan, maar met een kwastje, beauty blender of je vingers. Cream concealers verstoppen mogelijk de poriën, dus was je gezicht 's avonds grondig.

In de paletten zitten verschillende tinten concealer. Hierdoor breng je eenvoudig de juiste kleur aan wanneer je die nodig hebt, zoals een lichtere kleur onder de ogen en een donkerdere kleur op oneffenheden. Lekker bruin geworden na een weekje zon? Kies dan de donkerdere kleur uit het palet.

Dekking

Concealers zijn verkrijgbaar met medium of volledige dekking. De dekking zegt iets over hoe goed het product de huid bedekt. Bij concealers die volledig dekken breng je meestal maar een laag aan om een rood vlekje te verbergen. Bij concealers met een medium dekking breng je meerdere lagen aan om een rood vlekje niet meer zichtbaar te maken.

Het vergt meer werk om producten met een volledige dekking goed uit te blenden voor een natuurlijk effect, tenzij de medium dekking veel lagen nodig heeft. Wanneer je te veel lagen moet aanbrengen om de rode vlek te maskeren, is de concealer in kwestie niet voor geschikt jou.

Een cream concealer geeft een betere dekking dan een concealerstick of vloeibare concealer. De dekking is op te bouwen voor elk type concealer, zodat het alsnog volledig dekkend is na meerdere lagen.

Finish

De finish vertelt hoe de concealer uitpakt op je huid. Een stralende finish geeft een glanzende gloed en zorgt voor een frisse uitstraling. Een matte finish geeft een zacht en egaal effect. Deze finish is vooral geschikt voor een vette huid. De satin finish zit er een beetje tussen in en is geschikter voor een droge huid.

De finish is helaas niet altijd duidelijk aangegeven bij de specificaties, waardoor het moeilijk is om hier rekening mee te houden.

Huidtype

In principe is elke concealer geschikt voor elk huidtype, maar er zijn een paar combinaties die voor het beste resultaat zorgen. Wanneer je een gecombineerde huid hebt ben je een geluksvogel, want deze past bij elke concealer!

Een vloeibare concealer met een matte finish benadrukt een droge huid, dus bij een droge huid is een stick of crème-concealer met een satin finish het beste. Voor een vette huid is een vloeibare concealer met een matte finish juist goed, omdat crèmes en sticks de poriën wellicht verstoppen.

Poeder in een spiegeldoosje op een houten tafel met kwast ernaast

Applicator

Om concealer aan te brengen bepaal je zelf of je dat met een spons, beauty blender, je vingers of een kwastje doet. Het is maar net wat je fijn vind! Sponzen, beauty blenders en kwastjes moet je regelmatig reinigen. Het gebruik van de vingers is eenvoudig en secuur, maar viezigheid verspreidt makkelijk op het gezicht. Bovendien breng je de bacteriën die op je vingers zitten, over naar het product. Dat tast zijn houdbaarheid aan.

Sommige concealers hebben een applicator om de make-up aan te brengen, zoals een klein kwastje, sponsje of een stick. Dit is handig en snel, omdat je makkelijk rode plekjes aanstipt. Je sjouwt niet nog een extra kwast mee, naast al je andere make-up producten.

Een minpunt hieraan is dat je deze applicators niet schoon kunt maken. Hierdoor stapelen bacteriën en viezigheid iets sneller op. Dit is ook het geval wanneer je zelf een kwast of beautyblender gebruikt en die niet schoonmaakt.

Inhoud

Hoe meer inhoud een concealer heeft, hoe langer je ermee doet. Ben je niet zeker over de kleur? Dan is een concealer met weinig inhoud beter, zodat je bij een verkeerde kleur niet veel weggooit.

Effecten

Veel concealers zijn ontworpen voor een specifiek doel. Hierdoor weet je meteen waarvoor ze het beste geschikt zijn. Zoek je vooral een kleurcorrigerende, een die wallen en kringen verhult of een die oneffenheden bedekt? Kijk bij de specificaties naar het effect van de concealer en kies degene die het meest belangrijk is voor jou.

Extra's

Er zijn concealers die door een aantal extra's je huid zelf helpen. Zo zijn er concealers die de huid hydrateren, voor een stralende gezonde huid; concealers met een anti-age-werking, voor vermindering van rimpels; of concealers waar een SPF (sun protection factor) in zit, voor betere bescherming tegen de zon.

Als je al dagcrème, moisturizer of zonnebrand op doet, is dit niet noodzakelijk, maar extra bescherming voor de huid is desalniettemin een plus. Let wel op dat je altijd zonnebrand gebruikt! Veel make-upproducten met SPF erin geeft onvoldoende bescherming tegen de zon.

Budget

De prijzen van concealers verschillen enorm. Natuurlijk is de kwaliteit variabel, maar goedkope concealers doen vaak tóch goed hun werk. Ik raad je aan niet te veel geld te besteden aan een dure concealer, omdat de kwaliteit niet veel verschilt.

De 5 beste concealers op een rij

1. Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer

1. Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer
Met applicator: Ja
Kleur: 01 Light
Dermatologisch getest: Ja
Effect: Kleurcorrigerend
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Lichte huidskleur
Inhoud: 6.8 ml
Ondertoon: Neutrale ondertoon
Substantie: Vloeibaar

2. Maybelline Fit Me Concealer

2. Maybelline Fit Me Concealer
Met applicator: Ja
Kleur: 10 Light
Dermatologisch getest: Ja
Effect: Kleurcorrigerend
Dekking: Medium dekkend
Huidskleur: Lichte huidskleur
Inhoud: 7 ml
Ondertoon: Neutrale ondertoon
Substantie: Vloeibaar

3. Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer

3. Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer
Met applicator: Ja
Kleur: 11 Tan
Dermatologisch getest: Ja
Effect: Kleurcorrigerend
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Donkere huidskleur
Inhoud: 6.8 ml
Substantie: Vloeibaar

Veelgestelde vragen over concealers

Welke kleur concealer heb ik nodig?

Kies een kleur concealer die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt. Hij mag maximaal een à twee tinten lichter zijn dan je eigen huidskleur of je foundation. Houd rekening met de ondertoon van je huid en bedenk waar je het product voor gaat gebruiken.

Het makkelijkste is om de concealer in de winkel te proberen, want soms vertekent de kleurweergave op de verpakking. Dit test je op de binnenkant van je pols.

Waar moet je concealer aanbrengen?

Concealer breng je alleen aan op de plekjes waar het nodig is, dus niet op je hele gezicht. Bijvoorbeeld onder de ogen, op puistjes en rode vlekjes, rondom je neus of op je kin. Je brengt altijd een klein beetje aan en blend het uit totdat je geen verschil meer ziet tussen de concealer en je huid.

Is concealer slecht voor je huid?

Concealer is niet per se slecht voor de huid. Meestal komen huidproblemen, irritaties en oneffenheden door slechte make-upgewoonten en slechte reinigingsroutine. Wanneer je dit oplost, gaan veel huidproblemen weg.

Haal elke avond voor het slapen je make-up eraf. Gebruik hiervoor een goede cleanser om alle resten eraf te krijgen. Reinig je make-upproducten (zoals kwasten en sponsjes) dagelijks, zodat je niet elke ochtend oude make-up en dode huidcellen op je gezicht smeert. Controleer tot slot of je allergisch of gevoelig bent voor bepaalde stoffen in make-up en vermijd deze.

Mevrouw doet make-up op.

Welke concealer moet ik hebben?

Ik kan je niet vertellen welke concealer je moet nemen, dat is geheel afhankelijk van je huidtype, huidskleur en persoonlijke voorkeuren. Hieronder staan nog een keer de 5 beste concealers met hun belangrijkste specificaties.

Met applicatorKleurDermatologisch getestEffectDekkingHuidskleurInhoudOndertoonSubstantie
1Maybelline New York Instant Anti Age Eraser ConcealerJa01 LightJaKleurcorrigerendVolledig dekkendLichte huidskleur6.8 mlNeutrale ondertoonVloeibaar
2Maybelline Fit Me ConcealerJa10 LightJaKleurcorrigerendMedium dekkendLichte huidskleur7 mlNeutrale ondertoonVloeibaar
3Maybelline New York Instant Anti Age Eraser ConcealerJa11 TanJaKleurcorrigerendVolledig dekkendDonkere huidskleur6.8 mlNeutrale ondertoonVloeibaar

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer

Met applicator: Ja

Kleur: 01 Light

Dermatologisch getest: Ja

Effect: Kleurcorrigerend

Dekking: Volledig dekkend

Huidskleur: Lichte huidskleur

Inhoud: 6.8 ml

Ondertoon: Neutrale ondertoon

Substantie: Vloeibaar

Maybelline Fit Me Concealer

Met applicator: Ja

Kleur: 10 Light

Dermatologisch getest: Ja

Effect: Kleurcorrigerend

Dekking: Medium dekkend

Huidskleur: Lichte huidskleur

Inhoud: 7 ml

Ondertoon: Neutrale ondertoon

Substantie: Vloeibaar

Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Concealer

Met applicator: Ja

Kleur: 11 Tan

Dermatologisch getest: Ja

Effect: Kleurcorrigerend

Dekking: Volledig dekkend

Huidskleur: Donkere huidskleur

Inhoud: 6.8 ml

Ondertoon: Neutrale ondertoon

Substantie: Vloeibaar

Conclusie

Met de beste concealer voor je huid ziet je gezicht er altijd op-en-top uit! Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het maken van een keuze. Onthoud dat elke huid anders is en andere behoeften nodig heeft. Klik vooral op de links en kijk nog even goed naar de specificaties. Heb jij nog tips of vragen? Laat dan hieronder een reactie achter. Bedankt voor het lezen! 😄

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers
Kylie Goutziers is student gezondheid en maatschappij in Wageningen en een van haar passies is schrijven. Naast haar studie werkt ze als freelance content creator.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu