Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Anti-Rimpelcrème voor een Gladde Huid

Daan van der Heijden
Daan van der Heijden
Auteur

Rimpels zijn zonder cosmetische ingrepen niet te voorkomen. Dit is helemaal niet erg: rimpels horen erbij en een oudere huid is een mooie huid. Om de elasticiteit van de huid te bevorderen en goed te verzorgen, is het om belangrijk het juiste product te gebruiken. In dit artikel lees je over de beste anti-rimpelcrèmes en hoe je ze gebruikt.

Waarom een anti-rimpelcrème kopen?

Vanaf je dertigste levensjaar begint de elasticiteit van je huid af te nemen. De productie van collageen neemt af, waardoor je huid stevigheid verliest. Hoewel geen enkel vrij verkrijgbaar product rimpels en lijntjes laat verdwijnen, kun je dunne lijntjes verminderen en jeugdigheid langer behouden. De juiste verzorgingsroutine met geschikte producten helpt je daarbij.

Hieronder vertel ik je meer over de juiste verzorgingsroutine. De beste resultaten behaal je wanneer je een routine zoals deze elke dag volgt.

Wat is een goede huidverzorgingsroutine?

Je wilt graag beginnen met een goede huidverzorgingsroutine, maar hebt een paar vragen. Welke producten gebruik ik? In welke volgorde breng ik deze producten aan en hoeveel producten heb ik nodig? Wat doen deze producten? Lees verder en waan jezelf in de wereld van de huidverzorgingsproducten.

Reinigen

Je huid reinigen is de eerste stap van elke goede huidverzorgingsroutine. Gedurende de dag komt je huid in aanraking met allerlei soorten vuil. Denk aan de buitenlucht, uitlaatgassen, zand, regen en ga zo door maar door. Je poriën raken erdoor verstopt. Een goede gezichtsreiniger maakt je huid schoon en je poriën gaan open staan. Hierdoor worden andere producten beter opgenomen.

Milde gezichtsreinigers zijn de beste keuze. Dit kan een melk, gel of lotion zijn. Kies een reiniger die goed bij je huidtype past. Heb je een vette huid, gebruik dan een gezichtsreiniger voor de vette huid.

Crème op hand, witte achtergrond, vooraanzicht.

Tonic

Een tonic gebruik je na je gezichtsreiniger. Deze tweede stap reinigt je huid tot in de puntjes. Tonic verwijdert de laatste vuilrestjes, net als zeeprestjes die gezichtsreinigers achterlaten.

Serum

Een goed serum, zoals een vitamine C serum, helpt tegen rode vlekjes en andere oneffenheden. Je brengt het direct na het reinigen aan op je huid. Een paar druppels zijn genoeg, maar voor de precieze hoeveelheid kijk je op de verpakking van het product. Eventuele littekencrème breng je ook aan direct na het reinigen.

Oogcrème

Een goede oogcrème geeft je een opfrisser in de ochtend, vooral wanneer je deze in de koelkast bewaart. Oogcrème vermindert wallen en helpt bij het vervagen van donkere kringen.

Moisturizer

Je huid heeft net als de rest van je lichaam genoeg hydratatie nodig. Moisturizer is hét ideale hydraterende product in elke gezichtsverzorgingsroutine. Vooral als je een droge huid hebt, kan een moisturizer wonderen verrichten.

Dag- of nachtcrème

Wanneer je huid gereinigd is, gaan je poriën open staan. Hierdoor worden producten zoals serum, oogcrème, maar ook dag- en nachtcrème worden beter opgenomen. Nadat je huid voorzien is van een serum en/of oogcrème, is het tijd om dag- of nachtcrème aan te brengen.

Een goede dagcrème beschermt je huid tegen de invloeden van buiten. Denk aan harde wind, neerslag, uitlaatgassen en luchtvervuiling. Een dagcrème heeft een beschermende en een verzorgende functie, terwijl een goede nachtcrème vooral verzorgt en herstelt.

De beste gezichtscrème past bij jouw huidtype. Heb je een droge, vochtarme huid, kies dan een volle, romige crème. Heb je een vette of onzuivere huid, dan is een gel een goede optie. Een gel voelt koel en prettig aan. Een goede anti-rimpelcrème is in principe geschikt voor elke leeftijd, maar heeft extra ingrediënten waar een rijpere huid meer aan heeft. Daarover lees je straks meer.

L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcrème SPF 20

L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcrème SPF 20
Type dispenser: Pot
SPF-factor: SPF 20
Huidtype: Huidtype: Rijpe huid
Hypo-allergeen: Nee
Inhoud: 50 ml
Substantie: Crème
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Olaz Total Effects

Olaz Total Effects
Type dispenser: Pomp
SPF-factor: SPF 12
Huidtype: Huidtype: Gecombineerde huid
Hypo-allergeen: Nee
Inhoud: 50 ml
Substantie: Crème
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Biodermal gezichtsolie

Biodermal gezichtsolie
Type dispenser: Pot
SPF-factor: SPF 0
Huidtype: Huidtype: Normale huid
Hypo-allergeen: Ja
Inhoud: 30 ml
Substantie: Olie
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Hoe koop ik de beste anti-rimpelcrème?

Omdat huidverzorgingsproducten en dus ook gezichtscrèmes onder de cosmetica vallen, hoeft de effectiviteit niet bewezen te worden. Bij medicijnen gebeurt dit wel, waardoor je zeker weet dat ze werken. Hierdoor wordt de effectiviteit van antirimpelcrème vaak in twijfel getrokken.

Elke huid heeft andere behoeften. Een goede anti-rimpelcrème die voor mij goed werkt, hoeft nog niet de beste crème voor jouw huid te zijn. Het komt vaak neer op experimenteren: zo kom je erachter welke crème prettig aanvoelt op jouw huid. Wat een anti-rimpelcrème precies effectief maakt, is daarom lastig te zeggen.

Er zijn echter wel ingrediënten waarvan we weten dat ze effectief zijn in een anti-rimpelcrème. Ik leg ze hieronder aan je uit.

Peptiden

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit. Je huid wordt dunner en verliest vet. Hierdoor verslapt je huid en ontstaan er rimpels. Je lichaam produceert bovendien minder collageen en elastine. Deze zijn beide nodig om je huid te herstellen. Wanneer de productie van collageen achteruit gaat, verliest je huid de jeugdige uitstraling.

Peptiden stimuleren de groei van nieuwe cellen en helpen de huidcellen zich te genezen. Hoewel peptiden in een anti-rimpelcrème goede resultaten boeken, is de effectiviteit (nog) niet bewezen.

Alfa-hydroxyzuren

Melkzuur, glycolzuur en citroenzuur zijn allemaal natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van fruit- en melksuikers 🥛🍋. Ze worden vooral gebruikt omdat ze als exfoliant werken: ze verwijderen dode huidcellen, zodat er nieuwe cellen groeien. Zo wordt de cyclus van de huidvernieuwing versneld.

Bovendien heeft elk zuur een ander effect. Glycolzuur helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. De huid ziet er gladder en strakker uit. Glycolzuur wordt overigens uit suikerriet gewonnen. Melkzuur, wat afkomstig is uit zure melk, helpt mee met het verwijderen van dode huidcellen. Dit heeft een verhelderend effect op de huid.

Retinol

Retinol is een natuurlijke vorm van vitamine A en wordt aangeprezen als een bewezen methode om tekenen van veroudering tegen te gaan. Retinol vermindert niet alleen rimpels, maar verbetert ook de volheid en elasticiteit van de huid. Daarom vind je retinol vaak in producten voor de oudere huid. Er is ook een sterkere vorm van retinol verkrijgbaar, tretinoïne genaamd.

Tretinoïne wordt ook wel onder de merknaam Retin-A verkocht en is effectiever dan retinol. Helaas valt tretinoïne niet onder cosmetica en is daarom alleen op recept verkrijgbaar.

Twee citroenen met daaronder een klein potje crème en spatel. Op lichtbruine achtergrond, bovenaanzicht.

Antioxidanten

Antioxidanten helpen bij het bestrijden van celschade die door vrije radicalen is veroorzaakt. Denk hierbij aan schade die door uv-stralen ontstaat: vlekjes, oneffenheden en een vochtarme huid die droog aanvoelt. Vrije radicalen zijn moleculen die cellen beschadigen en ontstekingen laten toenemen. Ze verhogen bovendien het risico op kanker.

Bètacaroteen, lycopeen, selenium en de vitamines A, C en E zijn stoffen met antioxiderende eigenschappen. Je vindt deze antioxidanten in veel voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, noten en sommige vleessoorten. Antioxidanten zijn ook als supplementen verkrijgbaar.

Antioxidanten in voedingsmiddelen zijn vaak effectiever dan in huidverzorgingsproducten. Ze dragen daarentegen wel bij aan de effectiviteit van het product.

Dispenser

Antirimpelcrèmes zijn net als veel andere crèmes verkrijgbaar in potjes, flesjes en tubes. Wat er beter is, komt vooral neer op persoonlijke voorkeur. Een tube is wel de meest hygiënische keuze. Gebruik je een tube, dan komen je vingers niet in aanraking met de inhoud van de flacon. Hierdoor kunnen er geen bacteriën of andere micro-organismen in je crème komen.

Micro-organismen zoals bacteriën zorgen voor vroegtijdig bederf. Hierdoor gaat je crème minder lang mee en neemt de kwaliteit sneller af. Kies je toch voor een pot, gebruik dan altijd een spatel of wattenstaafje om de crème uit de pot te halen.

Een flacon of flesje met een pompje is een andere optie. Een pompje zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid gebruikt. Je gebruikt niet onnodig veel en je crème gaat langer mee. Vooral voor een goede handcrème vind ik een flacon met een pompje handig.

Budget

Het spreekt voor zich dat niet iedereen hetzelfde budget heeft. Gelukkig zijn er anti-rimpelcrèmes te vinden in elke prijsklasse. Bovendien hangt de effectiviteit van een crème niet altijd af van hoe duur deze is. Er zijn ook goede anti-rimpelcrèmes verkrijgbaar die geen klein fortuin kosten.

De 5 beste anti-rimpelcrèmes op een rij

1. L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcrème SPF 20

1. L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcrème SPF 20
Type dispenser: Pot
SPF-factor: SPF 20
Huidtype: Huidtype: Rijpe huid
Hypo-allergeen: Nee
Inhoud: 50 ml
Substantie: Crème

2. Olaz Total Effects

2. Olaz Total Effects
Type dispenser: Pomp
SPF-factor: SPF 12
Huidtype: Huidtype: Gecombineerde huid
Hypo-allergeen: Nee
Inhoud: 50 ml
Substantie: Crème

3. Biodermal gezichtsolie

3. Biodermal gezichtsolie
Type dispenser: Pot
SPF-factor: SPF 0
Huidtype: Huidtype: Normale huid
Hypo-allergeen: Ja
Inhoud: 30 ml
Substantie: Olie

4. Olay Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcrème En Zelfbruiner

4. Olay Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcrème En Zelfbruiner
Type dispenser: Pomp
SPF-factor: SPF 12
Huidtype: Huidtype: Gecombineerde huid
Hypo-allergeen: Nee
Inhoud: 50 ml
Substantie: Crème

5. Estée Lauder Daywear Dagcrème met SPF15

5. Estée Lauder Daywear Dagcrème met SPF15
Type dispenser: Pot
SPF-factor: SPF 15
Huidtype: Huidtype: Normale huid | Gecombineerde huid
Hypo-allergeen: Nee
Inhoud: 50 ml
Substantie: Crème

Veelgestelde vragen over anti-rimpelcrème

Hieronder vind je antwoord op veelvoorkomende vragen over anti-rimpelcrèmes.

Vanaf welke leeftijd gebruik je anti-rimpelcrème?

Wanneer de huidcellen langzamer worden met zichzelf te vernieuwen, treden er verouderingsverschijnselen op. Dit is bij iedereen anders, maar gemiddeld is het verstandig om vanaf je dertigste levensjaar te beginnen met een anti-rimpelcrème.

Hoe vaak gebruik je anti-rimpelcrème?

Een anti-rimpelcrème gebruik je na het reinigen van de huid, bij voorkeur in de ochtend en avond.

Hoe lang duurt het voordat een anti-rimpelcrème werkt?

Wanneer een anti-rimpelcrème begint te werken hangt af van het product. De meeste producten werken echter niet direct en hebben een paar weken nodig om het gewenste effect te bereiken.

Welke antirimpel-crème moet ik hebben?

Welke anti-rimpelcrème het beste voor jou is, kan ik je helaas niet vertellen. Welk product het beste voor jou is, hangt vooral af het type huid dat je hebt. Heb jij een vette huid, kies dan een anti-rimpelcrème voor een vette huid. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een vochtarme huid: je koop producten die bij jouw huid passen.

Het is bovendien ook een kwestie van experimenteren. Wat ik een fijne crème vind, is voor jou misschien geen prettige crème. Testen is daarom een goed idee. Probeer een proefverpakking te kopen en als deze niet beschikbaar zijn, koop dan een kleine hoeveelheid.

Hoewel het kiezen van een huidverzorgingsproduct erg persoonlijk is, is het altijd een goed idee om reviews te lezen. Op die manier krijg je toch een goed idee van wat andere mensen van de anti-rimpelcrème vinden.

Type dispenserSPF-factorHuidtypeHypo-allergeenInhoudSubstantie
1L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcrème SPF 20PotSPF 20Huidtype: Rijpe huidNee50 mlCrème
2Olaz Total EffectsPompSPF 12Huidtype: Gecombineerde huidNee50 mlCrème
3Biodermal gezichtsoliePotSPF 0Huidtype: Normale huidJa30 mlOlie
4Olay Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcrème En ZelfbruinerPompSPF 12Huidtype: Gecombineerde huidNee50 mlCrème
5Estée Lauder Daywear Dagcrème met SPF15PotSPF 15Huidtype: Normale huid | Gecombineerde huidNee50 mlCrème

L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcrème SPF 20

Type dispenser: Pot

SPF-factor: SPF 20

Huidtype: Huidtype: Rijpe huid

Hypo-allergeen: Nee

Inhoud: 50 ml

Substantie: Crème

Olaz Total Effects

Type dispenser: Pomp

SPF-factor: SPF 12

Huidtype: Huidtype: Gecombineerde huid

Hypo-allergeen: Nee

Inhoud: 50 ml

Substantie: Crème

Biodermal gezichtsolie

Type dispenser: Pot

SPF-factor: SPF 0

Huidtype: Huidtype: Normale huid

Hypo-allergeen: Ja

Inhoud: 30 ml

Substantie: Olie

Olay Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcrème En Zelfbruiner

Type dispenser: Pomp

SPF-factor: SPF 12

Huidtype: Huidtype: Gecombineerde huid

Hypo-allergeen: Nee

Inhoud: 50 ml

Substantie: Crème

Estée Lauder Daywear Dagcrème met SPF15

Type dispenser: Pot

SPF-factor: SPF 15

Huidtype: Huidtype: Normale huid | Gecombineerde huid

Hypo-allergeen: Nee

Inhoud: 50 ml

Substantie: Crème

Conclusie

Iedereen krijgt uiteindelijk te maken met rimpels. Wees er trots op en verzorg ze goed! Hopelijk heeft dit artikel je op weg geholpen bij het kiezen van een goede anti-rimpelcrème. Heb jij nog een goede huidverzorgingstip? Laat dan zeker een reactie achter. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Deel dit artikel:
Daan van der Heijden
Daan van der Heijden
Daan woont in het Zuiden van het land waar hij van het Bourgondische leven geniet. Wanneer Daan niet schrijft, gaat hij graag op avontuur: reizen, ontdekken en ontmoeten staan dan ook hoog op de lijst. Ook brengt hij veel tijd door met zijn dochter, die vaak meegaat als het avontuur roept.

Meld je aan!

Ontvang onze leuke artikelen in je mailbox!  Double-click to edit button text.
  Mercat is dé website voor inspiratie voor huis, tuin en verzorging. Hier beoordelen we producten, delen we tips en beantwoorden we alle belangrijkste vragen over deze onderwerpen.
  Contact
  Email
  [email protected]
  Adres
  Verlengde Duinvalleiweg 295
  1361BR, Almere
  Nederland
  © 2021 mercat.nl All rights reserved

  Bedankt voor het abonneren :)

  crossmenu